پخش زنده
امروز: -
فعالان محیط زیست خوزستانی، همزمان با آیین پیادهروی اربعین حسینی، پویشهایی برای کاهش تولید پسماند به ویژه کاهش استفاده از ظروف یک بار مصرف، راهاندازی کردند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، حدود ۲ هفته است که آیینهای پیادهروی اربعین آغاز شده. خوزستان چند سالی است که در مرزهای شلمچه و چذابه میزبان خیل زائران اربعین است. این در حالی است که برخی مشکلات محیط زیستی همچون حجم بالای پسماند به ویژه ظروف پلاستیکی یکبار مصرف در مسیر پیادهروی زائران، همچنان یکی از چالشهاست.
امسال نیز فعالان محیط زیست با برپایی موکبها و راهاندازی پویشهای محیط زیستی، تلاش کردهاند تا بار این مشکل را کم کنند. «اربعین بدون ردپا» یکی از همین پویشهاست که از سوی انجمن محیط زیستی جامعه درختکاران خوزستان با هدف کاهش ظروف یکبار مصرف و ترویج ظروف همراه، راهاندازی شده است.
مدیر انجمن محیط زیستی جامعه درختکاران خوزستان در این باره میگوید: زائران امام حسین (ع) میتوانند در کوله پشتی خود ظروف همراه مورد نیازشان را مثل لیوان شخصی، قاشق، چنگال و ظرف غذا حمل کنند، این کار گام موثری در راستای کاهش پسماند در مسیر پیادهروی چه در کشور خودمان و چه در عراق است و اگر زائران این مساله را رعایت کنند، یک انقلاب در کاهش ظروف پلاستیکی یکبار مصرف رخ میدهد و تبدیل به یک فرهنگ میشود.
حسن ناصر یکی از جلوههای فرهنگ حسینی را فرهنگ کاهش تولید زباله و صرفهجویی در مواکب توصیف میکند و میافزاید: بخشی از پویش «اربعین بدون ردپا» مربوط به مواکب، و بخش دیگر به زائران بازمیگردد که بسیار گسترده است و از توزیع توزیع نذورات و مدیریت هوشمند هزینهها تا جلوگیری از اسراف را شامل میشود.
ناصر ادامه میدهد: با نصب بنر و پلاکارد و آموزش میتوان این مسائل را به زائران یادآور شد و ترویج کرد، به طور مثال در اسلام ایستاده غذا خوردن کراهت دارد بنابراین با آموزش این مساله که به سلامتی هم مرتبط است، میتوان زائران را به توقف در کنار مواکب تشویق کرد، در این صورت شاهد پراکنش زباله در طول مسیر هم نخواهیم بود.