پخش زنده
امروز: -
در روزهایی که همدان با کم آبی مواجه شده است؛ تغییر الگوی کشت وحرکت به سمت کاشت محصولات کم آبر راهی است برای عبور از بحرانی که دامن گیر مردم شده است.
رضا بهراملو افزود: بر اساس الگوی کشت سال ۱۴۰۱ سطح زیرکشت هندوانه در استان همدان صفر میشود و کشت دوم در سطح شهر همدان ممنوع است.
وی کشت محصولات زراعی را با هدف افزایش بهرهوری از منابع طبیعی (آب و خاک) استان اولویت برنامههای کاری این سازمان دانست و تصریح کرد: طبقه بندی محصولات زراعی استان به محصولات راهبردی و منطقهای و همچنین رعایت الگوی کشت در شرایط خشکسالی است.
رییس جهاد کشاورزی استان گفت: اجرای این اولویتها در استان، افزایش درآمد برای کشاورزان و تولید کنندگان و در نهایت حفظ منابع و عوامل تولید و همچنین رونق اقتصادی را به دنبال خواهد داشت.
بهراملو افزود: میزان تولید محصولات کشاورزی از ۳.۷ میلیون تن در سال ۱۳۸۳ به بیش از ۴.۸ میلیون تن در سال جاری افزایش یافته و این در حالی است که سطح زیر کشت محصولات افزایش نداشته است.
وی تصریح کرد: بدون تردید بخش کشاورزی مهمترین بخش تولیدی و اقتصادی استان است که ضمن تامین غذای موردنیاز جامعه درصد بالایی از سهم اشتغال، سرمایه گذاری و تولید استان را در اختیار دارد.
رییس جهاد کشاورزی استان گفت: با توجه به اینکه این بخش همواره تحت تاثیر عوامل مختلف طبیعی و اجتماعی دستخوش چالش بوده بنابراین حفظ، توسعه و پایداری تولید و اشتغال در این حوزه نیازمند مدیریتی فراگیر و دانش محور است.
بهراملو افزود: خرد بودن اراضی، پراکندگی واحدهای بهره بردار، بالا بودن متوسط سن و پایین بودن سطح سواد بهره برداران و محدودیت منابع آبی از موانع و مشکلات عمده بخش کشاورزی استان است.
وی افزود: این استان با مساحت یک میلیون و ۹۴۹ هزار هکتار، دارای ۳۹ تا ۴۰ درصد کاربری بخش کشاورزی است و در بخش زراعی سه میلیون و ۵۵۱ هزار تن محصول تولید میکند.
رییس جهاد کشاورزی استان تصریح کرد: مجموع کل تولیدات سالانه محصولات زراعی، باغی و دامی استان همدان چهار میلیون و ۸۰۰ هزار تن است که در بخش باغی ۷۳۶ هزار تن و در بخش دام ۴۷۰ هزار تن محصول تولید میشود.
وی با تاکید بر اینکه مصرف آب کشاورزی در استان ۲۵ درصد باید کاهش یابد گفت: در تولید محصولات استراتژیک بر اساس اسناد بالا دستی باید در تولید گندم، جو، سیب زمینی، چغندرقند و حبوبات خودکفا شویم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی همدان افزود: تا پایان سال ۱۴۰۴ تولیدات محصولات کشاورزی استان باید به پنج و نیم میلیون تن افزایش یابد.