پخش زنده
امروز: -
استاندارفارس گفت:مزرعه هایی که با فاضلاب آبیاری میشوند قلع و قمع شوند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس،دکتر محمدهادی ایمانیه در جلسه ستاد احیاء تالابها بااشاره به آسیبهای وارد شده به تالابهای استان در اثر حفر چاه در اطراف آنها گفت: باید به گونهای برنامه ریزی شود که سالانه ۱۵درصد چاههای غیرمجاز استان به ویژه در اطراف تالابها مسدود شود.
دکتر ایمانیه افزود: در بحث پر کردن چاههای غیرمجاز کشاورزی به گونهای عمل شود که معاش افرادی که درآمدشان از این محل تامین میشود دچار مخاطره نشود و به تدریج وبا جایگزین شدن شغلهای غیرکشاورزی، اقدام گردد.
استاندار فارس همچنین با اشاره به آبیاری مزارع کشاورزی با فاضلاب گفت: مزارعی که به شکل غیر بهداشتی و با فاضلاب آبیاری میشوند به سرعت شناسایی و نسبت به قلع و قمع آنها اقدام شود.
نماینده عالی دولت درفارس افزود: مماشات با کسانی که به خود اجازه میدهند به خاطر منافع شخصی، با سلامت و جان مردم بازی کنند، به هیچ وجه پذیرفته نیست و متولیان امر و دستگاههای مسئول ضمن اقدام سریع و قاطع، افراد خاطی را به مراجع قضایی معرفی کنند.
استاندار فارس بیان کرد: اگر مورد یا مواردی از چنین مزارعی در استان مشاهده شود بیانگر کوتاهی و عدم نظارت درست و دقیق است و مسئولین مربوطه باید پاسخگو باشند.
دکتر ایمانیه گفت: وظیفه محیط زیست است که نظارت کند و اگر به این نتیجه رسید که کوتاهی هر مجموعهای باعث بروز چنین مشکلی شده باید ضمن نامه نگاری با آن دستگاه تقاضای رفع ایراد و مشکل کند و اگر آن دستگاه و مجموعه به هشدار محیط زیست توجه نکرد محیط زیست نسبت به معرفی دستگاه خاطی اقدام کند.
استاندار فارس، همچنین ضمن تاکید بر لزوم حفاظت و صیانت از منابع آبی اطراف دریاچه پریشان، افزود: کارگروه زیربنایی، تا شهریورماه سال آینده، پنجاه درصد کشاورزانی که از چاههای غیرمجازِ اطراف این دریاچه استفاده میکنند را به سمت فعالیتهای غیر کشاورزی سوق دهد و در این مسیر استانداری فارس نیز حمایت لازم را خواهد داشت.
دکتر ایمانیه ادامه داد: همچنین چاههای مجاز فاقد کنتور هوشمندِ این منطقه نیز تا سال آینده و از طریق تسهیلات بانک کشاورزی به کنتور هوشمند مجهز شوند.
استاندار فارس همچنین در خصوص تداوم انتشار بوی بد و نامطبوع در اطراف فرودگاه شیراز گفت: تمام عواملی که میتواند موجب انتشار این بوی مشمئز کننده باشد، شناسایی و نسبت به رفع آنها اقدام شود.
دکتر ایمانیه افزود: یکی از دلایل وجود این بو، فاضلاب کارخانههای نشاسته سازی مستقر در این منطقه معرفی میشود که به این واحدها تا پایان آبانماه امسال مهلت داده میشود تا نسبت به ساماندهی فاضلاب خروجی خود اقدام کنند.
وی ادامه داد: البته به جز این علل دیگری هم میتوانند در انتشار این بو موثر باشند که باید این مساله با جدیت بررسی و برای رفع همه این عوامل تصمیم مقتضی و قاطع گرفته شود.