پخش زنده
امروز: -
محققان نوع جدیدی از تماس الکتریکی چرخشی را توسعه دادهاند تا تولید برق توسط توربینهای بادی به شکلی اساسی تغییر کند و بدون نیاز به تعمیر و نگهداری یا تعویض قطعات، برق تولید کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ محققان آزمایشگاه ملی سندیا معتقدند، این فناوری که "توئیستاکت" (Twistact) نام دارد، نیاز به آهنرباهای گران قیمت کمیاب در توربینهای بادی بزرگ را از بین میبرد. سندیا اکنون آماده همکاری با صنعت انرژی برای توسعه نسل بعدی توربینهای بادی است.
فناوری توئیستاکت یک رویکرد جدید برای انتقال جریان الکتریکی بین یک قاب ثابت و چرخان یا بین دو مجموعه دوار با سرعتها یا جهتهای چرخشی متفاوت است. این روش برای استفاده در توربینهای بادی ایدهآل است.
دانشمند و مهندس پژوهشی آزمایشگاه ملی سندیا در اینباره گفت: ما میدانستیم که اگر بتوانیم راهی برای دور زدن طول عمر محدود کنتاکتهای الکتریکی چرخشی معمولی پیدا کنیم، شرایط را به کلی تغییر میکند. زمان زیادی را صرف بررسی این موضوع کردیم که آیا راه قابل قبول دیگری برای توسعه معماری تماس الکتریکی چرخشی وجود دارد یا خیر.
بنا بر اعلام وبگاه آی ای؛ فناوری توئیستاکت چیزی است که پژوهشگران به آن دست یافتهاند و یک دستگاه برای انتقال جریان الکتریکی با مقاومت بسیار کم است. این فناوری موجب بهبود پایداری و کاهش نیاز به تعمیر و نگهداری و همچنین کاهش هزینهها میشود.
یکی از جذابترین جنبههای این فناوری، استفاده از آن در توربینهای بادی عمودی است که معمولا استفاده میشود. ابزارهای جدیدی در انبار تجهیزات این توربینها وجود دارد و جایگزینی موتورها و ژنراتورهای بُرِس یا حلقه کشویی میتواند بازی را تغییر دهد. در توئیستاکت، هیچ هزینه نگهداری یا جایگزینی که در سیستمهای امروزی برای تولید انرژی بادی استفاده میشود، وجود ندارد. فناوری توئیستاکت به دو مسئله بزرگ تخریبی میپردازد که در مجموعههای نیازمند به تعمیر و نگهداری، تماس لغزشی و قوس الکتریکی رایج است. این عوامل باعث کاهش عملکرد کنتاکتهای الکتریکی چرخشی سنتی میشوند و منجر به چرخه عمر کوتاهتر و هزینههای نگهداری و تعویض بالا میشوند.
فناوری توئیستاکت در آزمایشگاه مورد آزمایش قرار گرفته و ثابت کرده است که در یک توربین چند مگاواتی قادر به ۳۰ سال کارکرد و ارائه کامل خدمات بدون نیاز به تعویض یا تعمیر است.
سندیا در حال کار بر روی فرصتهایی است که ممکن است با تولید کنندگان ژنراتور و سایر شرکتها و سازمانها در صنعت انرژیهای تجدید پذیر داشته باشد. گروههای پژوهش و توسعه (R&D) تحت هدایت آزمایشگاه سندیا در حال تماس با شرکای بالقوه هستند. آنها در حال کار برای دریافت کمک در انتقال فناوری توئیستاکت به نسل بعدی توربینهای بادی مستقیم هستند.
علاوه بر این، سندیا آماده مشارکت در توسعه فناوری توئیستاکت برای کاربردهایی مانند خودروهای الکتریکی و ژنراتورهای القایی است.