پخش زنده
امروز: -
وزارت جهادکشاورزی امیدوار است با اعمال عوارض صادراتی برای محصولات آب بر و کاستن از جذابیت آن برای صادرکنندگان، کشت بی رویه محصولات جالیزی ساماندهی شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در حالی که ترکیه با میانگین بارش سالانه ۴۰۰ میلی متر، بیش از ۲۰ میلیون تن از نیاز خود به محصولات جالیزی را از خارج وارد کرده است، آمار و ارقام نشان میدهد که در ایران با میانگین بارش سالانه ۲۳۴ میلی متر، حدود ۴ میلیون تن محصولات آب بر صادر شده است.
همچنین در ترکیه تنها ۲ درصد از زمینهای قابل کشت به محصولات جالیزی اختصاص داده شده و این رقم در ایران بیش از ۱۰ درصد برآورد شده است.
نجفی، کارشناس کشاورزی عمدهترین دلیل بالا بودن سطح کشت محصولات آب بر در ایران را جذابیت آن برای صادرات عنوان کرد و گفت: قطعا اعمال تعرفه برای صادرات محصولات جالیزی باعث میشود که کشت آنها نیز تعدیل شود.
لازم به ذکر است که وزیر جهاد کشاورزی نیز هفته گذشته از پیگیری موضوع تعیین عوارض صادراتی بر محصولات آب بر خبر داد و گفت: مذاکرات با نمایندگان مجلس در این زمینه ادامه دارد و امیدواریم هرچه زودتر در این خصوص به جمع بندی برسیم.
ساداتی نژاد با بیان اینکه در بسیاری از کشورهای جهان، صادرات و واردات مواد غذایی بر مبنای "آب مجازی" کنترل میشود، تصریح کرد: با توجه به اینکه کشور ما در منطقه کم آب قرار دارد، نگاه ما این است که برایند صادرات و واردات آب مجازی به گونهای باشد که ما بیشتر وارد کننده آب باشیم.