پخش زنده
امروز: -
پس از گذشت بیش از ۲ سال از شیوع بیماری کرونا و آموزش دانش آموزان در مدارس، قرار است امسال دانش آموزان در مدارس و کلاسهای درس حاضر شوند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، مدیر کل آموزش و پرورش خوزستان به آغاز پروژه مهر در استان از ماه قبل اشاره کرد و گفت: این پروژه مجموعه فعالیتهایی برای آماده سازی مدارس و مهیا کردن شرایط برای آغاز سال تحصیلی و حضور دانش آموزان و معلمها برای تعلیم و تربیت است.
مسعود حمیدی نژاد افزود: پس از شیوع بیماری کرونا کلاسهای درس در فضای مجازی فعال شدند و معلمها تلاش زیادی برای آموزش دانش آموزان و جلوگیری از تعطیلی تدریس کردند، این در حالی است که تدریس در فضای مجازی سختیهای مختص خود را دارد.
وی به جان باختن تعدادی از معلمها و فرهنگیان به دلیل ابتلا به بیماری کرونا اشاره کرد و ادامه داد: باوجود بهبود وضعیت کووید-۱۹ به واسطه تلاشهای کادر درمان و واکسیناسیون گروههای سنی مختلف، امسال پس از گذشت ۲ سال شاهد بازگشایی مدارس و آموزش حضوری دانش آموزان خواهیم بود.
توزیع بیش از ۹۷ درصد کتب درسی مقاطع تحصیلی مختلف
حمیدی نژاد میگوید: به همین دلیل ضرورت داشت وضعیت مدارس بررسی و کمبودها شناسایی شوند، ضمن اینکه پیگیریها برای کتابهای درسی انجام شد و تاکنون بیش از ۹۷ درصد کتب درسی در ۳ مقطع ابتدایی، متوسطه اول و دوم نظری وارد خوزستان و میان شهرستانهای استان توزیع شده اند.
به گفته این مقام مسئول؛ توزیع کتابهای درسی در مقطع ابتدایی از ۱۴ شهریورماه آغاز شده و همچنان ادامه دارد و مشکلی در این رابطه وجود ندارد.
وی تشکیل شورای آموزش و پرورش با حضور استاندار ویژه خوزستان را یک ضرورت دانست و اضافه کرد: انتظار داریم شهرداریها با آموزش و پرورش همکاری کرده و به محیطهای اطراف مدارس رسیدگی کنند، زیرا والدین دانش آموزان از این موضوع گلایه و ابراز نگرانی کرده اند و مطالبهای به حق و جدی است.
مدیر کل آموزش و پرورش خوزستان به حفاریهای متعدد در اهواز و سایر نقاط استان به منظور بهسازی و تعمیر شبکه فاضلاب اشاره کرد و گفت: انتظار میرود شهرداریها و آبفا توجه ویژهای به این موضوع در اطراف مدارس داشته باشند و برای تکمیل طرحهای در دست اجرا و بهسازی معابر تلاش کنند.
وی خط کشی معابر اطراف مدارس سراسر استان و ایجاد و تعمیر سرعتگیرها را یکی دیگر از موارد ضروری مطرح شده در شورای آموزش و پرورش برشمرد و ادامه داد: شرایط برای بازگشایی مدارس آماده است و فرمانداران نیز موارد را به مسئولان شهرستانها انتقال میدهند و برنامههای ابلاغی نیز در حال اجرا هستند.
حمیدی نژاد درخصوص تقسیم بندی معلمها در مدارس خوزستان میگوید: تعدادی از معلم که در آزمون استخدامی ماده ۲۸ که امسال برگزار شد و پذیرفته شدند، کارهای مصاحبه و گزینش آنها در حال انجام است و با آغاز سال تحصیلی کار خود را در مدارس شروع میکنند.
برگزاری جشن شکوفهها در خوزستان
وی با اشاره به برگزاری مانوری در روز ۲۸ شهریورماه امسال با هدف شناسایی و رفع کمبودها، مشکلات و نقاط ضعف افزود: باتوجه به اینکه روز اول مهرماه مصادف با روز جمعه است، ۲ روز قبل یعنی ۲۹ شهریورماه نیز جشن شکوفهها ویژه دانش آموزان پایه اول ابتدایی برگزار خواهد شد.
به گفته حمیدی نژاد؛ روز دوم مهر ماه، زنگ آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ با حضور جمعی از مسئولان عالی رتبه استان خوزستان نواخته میشود.
سلام بیش از یک میلیون دانش آموزان به مدرسه
وی تعداد دانش آموزانی که امسال در مدارس دولتی و غیردولتی به فراگیری علم و دانش مشغول میشوند را یک میلیون و ۹۲ هزار و ۳۱۰ نفر اعلام و اضافه کرد: بیش از ۶۸ هزار نفر در بخشهای مختلف مجموعه آموزش و پرورش خوزستان فعالیت میکنند.
حمیدی نژاد درخصوص ساماندهی معلم ها، پوشش کلاسهای درس و بهره مندی همه کلاسها از معلم گفت: کمبود معلم در استان به دلیل مشکلات مختلف از جمله؛ گرمای هوا، رطوبت و... امری عادی است و همه مسئولان از آن مطلع هستند، ضمن اینکه برابری حقوق معلمهای خوزستان با سایر استانهای کشور و تفاوت در امکانات رفاهی با وجود مشکلات زیادی که وجود دارد، سبب شده استانی فرستنده معلم باشیم.
وی درخواستهای معلمها برای انتقالی و مهاجرت از خوزستان به سایر استانها را بسیار بالا اعلام کرد و افزود: این موضوع در سالهای اخیر با توجه به مشکلات مختلف، در حال افزایش است.
سازماندهی ۹۵ درصد کلاسهای درس
این مقام مسئول میگوید: ورودی به آموزش و پرورش قطعا با خروجیها یکسان نیست و با توجه به اینکه برخی همکاران اضافه کاری را تقبل میکنند و برخی از دانشگاه فرهنگیان و سایر مجموعهها جذب و مشغول به تدریس میشوند و همچنین همکاری وزارت آموزش و پرورش، امسال کمبود معلم پرورشی، بهداشت، مشاور و ... نخواهیم داشت.
مدیر کل آموزش و پرورش خوزستان با اشاره به سازماندهی ۹۵ درصد کلاسهای درس در سطح استان، اضافه کرد: برای سازماندهی ۵ درصد باقیمانده منتظر نتایج امتحانهای شهریور ماه، بازگشت عشایر و نهایی شدن ثبت نام تعدادی از دانش آموزان هستیم و تا قبل از مهرماه تعیین تکلیف خواهند شد.
لزوم همکاری همگانی برای تامین وسایل سرمایشی و گرمایشی
مسعود حمیدی نژاد درخصوص تامین وسایل سرمایشی کلاسهای درس گفت: با همکاری اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خوزستان تلاش میکنیم همه کلاسها مجهز شوند، همچنین با توجه به حمایت دولت سیزدهم از آموزش و پرورش و استان، بودجه قابل توجهی برای رفع این مشکل اختصاص داده است.
وی به وجود بیش از ۴۶ هزار کلاس درس در استان اشاره کرد و افزود: به دلیل شرایط آب و هوایی، عمر وسایل سرمایشی کوتاه بوده و بنابراین نگهداری کولرها، تعمیر و تعویض آنها نیز امری ضروری است.
حمیدی نژاد میگوید: اگرچه توزیع کولر و وسایل گرمایشی در مدارس مناطق گرمسیری و سردسیری خوزستان نسبت به قبل بهتر شده است، اما همچنان نیازمند همکاری و حمایت خیران، شرکتها و مجموعههای تولیدی فعال در استان برای تامین تجهیزات مدارس و رفاه حال دانش آموزان و معلمها هستیم.
وی ادامه داد: تقریبا همه کلاسهای درس در مدارس خوزستان به کولر مجهز هستند، اما کولرهایی که ۱۰-۱۵ سال از عمر آن میگذرد و نیاز به نگهداری و سرویس دارد، تقریبا از رده خارج شده و باید با کولر جدید جایگزین شود، زیرا جزو کالاهای مصرفی است و باید تعویض شوند.
واکسیناسیون تعداد قابل توجهی از معلمها و دانش آموزان
این مقام مسئول در تشریح تدابیر اندیشیده شده برای رعایت شیوه نامههای بهداشتی مقابله با کرونا در مدارس به ویژه مقطع ابتدایی گفت: براساس آمارهای موجود، بیش از ۹۰ درصد از معلمها دز اول و دوم و بیش از ۷۰ درصد نیز دز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند، ضمن اینکه بیش از ۹۰ درصد دانش آموزان نیز دز اول و بیش از ۷۰ درصد دز دوم را دریافت کردند.
مدیر کل آموزش و پرورش خوزستان میگوید: بخش قابل توجهی از تجهیزات مورد نیاز تهیه شده اند و به زودی در مدارس توزیع خواهند شد، همچنین تاکید شده امکان تهویه هوا در کلاسهای درس فراهم شود، ضمن اینکه مراقبان بهداشت مستقر در مدارس نیز مسائل بهداشتی را رصد و به اداره منتقل میکنند تا نسبت به رفع آنها اقدام شود.
تزریق واکسن کرونا برای دانش آموزان الزامی نیست
وی با اشاره به تاکید بر تهیه لوازم بهداشتی شامل؛ ماسک، الکل و ... از سوی مدارس، ادامه داد: تزریق واکسن کووید-۱۹ اجباری نیست، اما توصیه میکنیم واکسن تزریق کنند، زیرا نقش مهمی در جلوگیری از ابتلا به بیماری و کاهش مرگ و میر ناشی از آن به دلیل بالابردن ایمنی بدن ایجاد میکند.
استفاده حداقلی از فضای مجازی برای تدریس
حمیدی نژاد گفت: براساس برنامه ریزیهای انجام شده، قرار است امسال از فضای مجازی برای تدریس و آموزش استفاده نکنیم، ضمن اینکه دورههای ضمن خدمت نیز به صورت حضوری در حال برگزاری هستند و استفاده از فضای مجازی را به حداقل خواهیم رساند، اما در صورتیکه دانش آموزان به بیماری مبتلا شدند و علائمی از کووید-۱۹ مشاهده شد، تا بهبودی کامل در منزل بمانند و درصورت لزوم از فضای مجازی استفاده خواهیم کرد.
وضعیت آموزشی در خوزستان در سطح کشوری مطلوب نیست
وی درخصوص کیفیت آموزش در استان میگوید: خواسته و انتظار ما کسب رتبههای برتر و بالا در کنکور سراسری بود، ولی چنین اتفاق نیفتاد، اما به معنا نیست که رتبههای خوب در آزمون سراسری نداشتیم، بلکه ۸ نفر رتبه دو رقمی و ۱۱۹ نفر رتبه سه رقمی کسب کردند و نشان دهنده این است که دانش آموزان استان استعداد دارند و باید کارهای پایهای انجام شود.
حمیدی نژاد بر پیگیریها برای جبران این موضوع اشاره کرد و ادامه داد: جمعی از افراد متخصص را دعوت کردیم و موضوع بررسی کردند و مشخص شد که وضعیت آموزشی استان در کشور مطلوب نیست و رتبه خوبی نداریم.
وی میگوید: براساس برنامهای که تنظیم شده، ۵ شهرستان مورد نظر است و جلسههایی با مدیران مدارس برگزار میشود و رتبه و جایگاه استانی مدرسه به اطلاع مدیران میرسد، سپس تفاهم نامهای استانی با مدیران منعقد خواهد شد تا شیوههای تدریس اجرا شوند، این در حالی است که شیوههای هر مدرسه در شهرستان با شهرستانی دیگر متفاوت است.
این مقام مسئول به تعریف و آغاز راهبردی استانی اشاره و اضافه کرد: امیدواریم با این روش بتوانیم وضعیت آموزشی را ارتقا دهیم و در آزمون سراسری سال آینده شاهد کسب رتبههای برتر در استان باشیم.
مدیر کل آموزش و پرورش خوزستان گفت: معتقدیم که دانش آموزان استان بااستعداد هستند، بطوریکه در زمینه نانو یکی از دانش آموزان توانست مدال طلا را از آن خود کند، ضمن اینکه مدال برنز رشته علوم فناوری را یکی دیگر از دانش آموزان به دست آورد.
تحویل یک هزار کولر به مدارس خوزستان
مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خوزستان گفت: تهیه کولر برای کلاسها موضوعی رایج است، به این معنا که وسایل سرمایشی پس از چند سال استفاده، نیاز به تعمیر، سرویس و یا جایگزینی دارند.
علی قربانی به توزیع بیش از ۵ هزار دستگاه کولر در مدارس نقاط مختلف استان در سالهای اخیر اشاره کرد و افزود: در حال حاضر بیش از یک هزار کولر تهیه و به مدارس تحویل داده شده است، ضمن اینکه در ۲ سال شیوع کرونا که بیش از ۴۰۰ مدرسه ساخته یا نوسازی شده اند و به دانش آموزان تحویل داده ایم مجهز به کولر و سایر تجهیزات آموزشی هستند و نوسازی کولرهای مدارس قدیمی به صورت تدریجی در حال انجام است.
خوزستان، پیشرو در برچیدن مدارس سنگی
وی میگوید: در روزهای پایانی سال ۱۳۹۷ جشن حذف مدارس کانکسی در خوزستان برگزار شد و ۳۱۷ مدرسه مانکسی موجود در استان جمع آوری شدند، البته تعداد محدودی کلاس به صورت غیرمستقل هستند که به دلیل افزایش دانش آموزان اضافه شده اند و براساس برنامه ریزیهای انجام شده، این تعداد محدود نیز به تدریج جمع آوری و کلاسهای مستحکم جایگزین آنها میشوند.
قربانی به پیشرو بودن خوزستان و جایگزینی ۶۰۰ مدرسه مستحکم با مدرسه سنگی در نقاط مختلف استان اشاره کرد و ادامه داد: در ۲ سال اخیر، سرانه فضای آموزشی در خوزستان از ۳.۹ مترمربع به ۵ متر مربع رسیده است و در آستانه رسیدن به سرانه متوسط فضای آموزشی کشور که ۵.۲ متر مربع تعیین شده، هستیم.
این مقام مسئول اضافه کرد: با تخصیص اعتبارهای جدید و تحویل طرحهای در حال ساخت، از عدد متوسط کشور فراتر خواهیم رفت.
افتتاح اولین مدرسه سبز کشور در خوزستان
وی درخصوص معماری و مهندسی ساخت مدارس جدید در خوزستان گفت: در ۳-۴ سال اخیر معماری مدارس در استان ارتقاء پیدا کرده و مدارس در حال ساخت، به گونهای طراحی و ساخته شده اند که دارای فضاهای نیمه باز باتوجه به اقلیم و شرایط جغرافیایی منطقه هستند.
قربانی به پیگیری ساخت مدرسه سبز با استفاده از فناوری علم روز دنیا و صرفه جویی انرژی اشاره کرد و افزود: اولین مدرسه سبز کشور به زودی در استان خوزستان افتتاح خواهد شد.
وی بر اصلاح معماری مدارس و سازگار با اقلیم خوزستان تاکید و اضافه کرد: باتوجه به اینکه مهرماه و خردادماه در طول سال تحصیلی درگیر گرمای شدید هوا هستیم و باید این موضوع را در طرحهای آتی مدنظر قرار دهیم.