پخش زنده
امروز: -
برخی ابعاد زندگی ملکه الیزابت دوم و اعضای خاندان سلطنتی و رسواییهای اخلاقی آنها خشم بسیاری از انگلیسیها و حتی غیرانگلیسیها را به دنبال داشت.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ برخی ابعاد زندگی ملکه الیزابت دوم و اعضای خاندان سلطنتی و رسواییهای اخلاقی آنها خشم بسیاری از انگلیسیها و حتی غیرانگلیسیها را به دنبال داشت.
با وجود فضای حزن انگیزی که به سبب درگذشت ملکه الیزابت دوم بر انگلیس سایه انداخته است، برخی ابعاد زندگی خاندان سلطنتی این کشور بخصوص مسائل مالی و هزینههای ملکه و شاهزادهها و رسواییهای افراد خاندان سلطنتی، خشم بسیاری از افراد را در داخل و خارج این کشور موجب میشود.
انگلیسیها با ملکه خود که هفتاد سال در این مقام بود وداع میکنند. بسیاری از انگلیسیها از نهاد سلطنت به عنوان یک نهاد قانونی و سیاسی که نقش مهمی در اداره امور کشور دارد که مستقیم یا غیرمستقیم زندگی آنها را تحت تاثیر قرار میدهد، چیزی نمیدانند. خاندان سلطنتی که ملکه الیزابت در صدر آن قرار داشت برای انجام این نقشها به منابع مالی بسیار زیادی نیاز دارد. ملکه الیزابت سال گذشته و امسال برای انجام فعالیتهای خود، ۱۰۲ میلیون پوند به خزانه کشور هزینه تحمیل کرد. ۵۲ میلیون پوند از این مبلغ، به طور کامل تحت اختیار ملکه قرار دارد و هر طور بخواهد آن را هزینه میکند و بابت آن نیز تقریبا پاسخگو نیست. بقیه مبلغ نیز به کاخ سلطنتی باکینگهام و نگهداری از آن به عنوان مقر رسمی ملکه در لندن، اختصاص دارد.
ملکه الیزابت در دوران سلطنت خود به سبب رفتارهای فرزندان و نوادگان خود با چالشهای زیادی روبرو شد. این مسئله پس از کشته شدن شاهزاده دیانا در حادثه تصادف در پاریس پایتخت فرانسه به خوبی نمایان شد. مسئله شاهزاده هری نوه و رفتارهای ناشایست وی در کلوپها و هتلهای لاس وگاس آمریکا پیش از ازدواج با معشوقه خود ”مگان“ از آن جمله است. همچنین نمیتوان ماجرای رسوای جنسی شاهزاده آندرو فرزند ملکه الیزابت را نادیده گرفت که یک دختر بچه انگلیسی را مورد آزار و اذیت جنسی قرار داده بود و ملکه به سبب آن ناچار شد غرامت مالی زیادی در حد چند میلیون (پوند) در ازای بسته شدن کامل این پرونده به قربانی بپردازد.
اما انتقادی که بسیاری از افراد به ملکه دارند این است که به بهانه عدم دخالت در امور سیاسی طبق قانون اساسی انگلیس، هیچ موضعی در خصوص مسائل حیاتی که زندگی ملتها و کشورها را تحت تاثیر قرار داده است و میدهد اتخاذ نمیکرد. ملکه الیزابت دوم تصمیم گرفت هیچ موضعی علیه مواضع نژادپرستانه آفریقای جنوبی در دوران حکومت سفیدها در این کشور، اتخاذ نکند. وی در دوران سلطنت خود بر خلاف مسئولیت اخلاقی و تاریخی انگلیس به سبب بیانیه بالفور، حتی یک کلمه هم درباره آنچه اسرائیل بر سر فلسطینیان میآورد، بر زبان نیاورد.
الیزابت دوم همچنین هیچ یک از تصمیمات دولتهای انگلیس را برای به راه انداختن جنگ و اعزام نیروهای این کشور به جنگهای غیرقانونی مثل حمله به عراق و اشغال این کشور یا حمله به افغانستان و لیبی و... رد نکرد.