پخش زنده
امروز: -
قرارگاه مردمی اربعین، امسال در مسجد مقدس جمکران پذیرای زائران اربعین حسینی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، پیازهای سفید را با دستان کوچکش خُرد میکند. اسمش نرگس است؛ ۸ سال دارد همراه خواهرش مریم به موکب مسجد جمکران آمده است. از او میپرسم مادرت کجاست؟ اشک در چشمان کوچکش حلقه میزند؛ بغض خود را فرو میخورد و میگوید: مادرم در بیمارستان است.
این روزها به نیت شفای مادرش به قرارگاه مردمی اربعین در مسجد مقدس جمکران آمده است تا به نیت شفای او به زائران اربعین حسینی خدمت کند.
تاسیس قرارگاه مردمی اربعین از سال ۱۳۹۵
قم در مسیر مواصلاتی ۱۷ استان قرار دارد به همین دلیل زائرانی که از استانهای شمالی و شرقی میخواهند به سمت مرزهای غربی بروند از قم عبور میکنند.
به زائران ایرانی باید زائران غیر ایرانی را هم اضافه کرد؛ زائران کشورهایی مثل پاکستان و افغانستان که گذرشان به قم میافتد.
شش سال پیش بود که جمعی از جوانان بسیجی و انقلابی به همراه بزرگان قم برای خدمت رسانی به زائران اربعین حسینی قرارگاه مردمی اربعین را ایجاد کردند.
تا زائران خسته از راه رسیده مکانی برای استراحت داشته باشند، غذایی بخورند، گلویی تازه کنند و با تجدید قوا راهی سفر نینوا شوند.
مسئول قرارگاه مردمی اربعین میگوید: زائران به محض ورود به موکب، پذیرش میشوند و خدمات مختلفی از جمله سه وعده غذای گرم، خدمات پزشکی و دارویی، خیاطی و پیرایش به آنها ارائه میشود.
مهدی قربانی کرم با بیان اینکه تاکنون ۱۵ هزار زائر اربعین حسینی از خدمات این موکب مردمی بهرهمند شدند میافزاید: سال گذشته زائرانی از ۲۱ کشور دنیا میهمان موکب اربعین بودند.
زائران پاکستانی اربعین حسینی
اهل پاکستان است. از مرز میرجاوه وارد ایران شده است؛ به پابوس امام رضا (ع) رفته و از آنجا یکسره به قم آمده است.
فارسی را دست و پاشکسته صحبت میکند و میگوید راهی کربلاست. این مسیر طولانی را به عشق امام حسین (ع) هر ساله همراه خانواده اش طی میکند.
خادمانی که در این قرارگاه به زائران پاکستانی خدمت میکنند از طلبههای پاکستانی هستند که در قم علوم حوزوی را فرا میگیرند.
سجاد یکی از این خادمان است که میگوید چند سالی است در قم درس حوزه میخواند و این روزها به همراه دوستانش به هموطنان خود خدمت میکند.
او میگوید: طبع غذایی پاکستانیها با دیگر زائران یک تفاوت اساسی دارد؛ آنها غذاهای تند را بیشتر دوست دارند، همین موجب شده که غذای آنها جداگانه پخته شود و حسابی در غذای آنها فلفل ریخته شود.
پای ارادت در قرارگاه مردمی اربعین
مشهدی علی را در گوشه صحن مسجد مقدس جمکران میبینم؛ پای رفتن به کربلا ندارد، اما پای ارادت او با حضور در این قرارگاه نمیلنگد! سوزن بلندی در دست دارد و کتونی پاره شدهای را محکم میدوزد.
او میگوید: علاوه بر کفش زائران، کیف و کولهای اگر پاره و یا زیپش خراب شده باشد آن را تعمیر میکنم.
حضور مبلغان دینی در قرارگاه اربعین
روحانی جوانی میبینم که با حرارت در حلقهای صمیمی صحبت میکند. سید محمد از روحانیون جوان پرشوری است که در این موکب پاسخگوی سوالات دینی زائران است.
از او که به زبان انگلیسی هم مسلط است میپرسم بیشتر سوالات زائران در چه زمینههایی است؟ او پاسخ میدهد: با توجه به گسترش شبهات در فضای مجازی، وقتی با زائران به ویژه جوانان صمیمی میشویم سوالات خود را که مدتهاست در گوشه ذهنشان جا خوش کرده میپرسند و ما سعی میکنیم جواب این سوالات را بدهیم.
از قرارگاه مردمی اربعین بیرون میآیم، مکانی که هم عطر و بوی حسینی دارد و هم مهدوی، مکانی که تا بعد از اربعین هم میزبان زائرینی است که بوی کربلا میدهند و از دیار نینوا راهی خانه و کاشانه شان میشوند.
نویسنده: محمد مطلبی