دو سوم واردات مواد و کالاهای خدمات زیبایی قاچاق است
مدیرکل اقتصاد سلامت و برنامه ریزی سازمان نظام پزشکی گفت: کمتر از ۱۰ درصد کالاهای خدمات زیبایی مانند ژل و بوتاکس تولید داخل و ۹۰ درصد واردات است که دو سوم این واردات از طریق بخش غیررسمی و قاچاق است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، آرش انیسیان، مدیرکل اقتصاد سلامت و برنامه ریزی سازمان نظام پزشکی درباره تبلیغات مرتبط با عملهای زیبایی، جراحی پلاستیک و مراجعه به کلینیکهای گفت: هر اتفاقی که در فضای ارائه خدمت و کسب و کار میافتد، زاییده سیاست گذاری وعرضه و تقاضا است.
وی در ادامه افزود: از دیدگاه اقتصادی، وقتی براساس مصوبات تعرفه عمل جراحی زیبایی ۲ برابر عمل جراحی درمانی است، تمایل یک جراح به عمل جراحی زیبایی بیشتر از عمل آپاندیس است، چون بیمه ندارد و فرد با میل و رغبت خودش انجام میدهند.
مدیرکل اقتصاد سلامت و برنامه ریزی سازمان نظام پزشکی تصریح کرد: بازار فراوان قاچاق از انواع و اقسام ژل و بوتاکس و وسایل و تجهیزاتی که برای جراحی زیبایی استفاده میشود، نشان دهنده یک زنجیره معیوب است.
انیسیان توضیح داد: نه اتحادیه آرایشگاهها و نه بقیه نهادهای نظارتی برخورد جدی در آرایشگاهها نمیکنند و فردی که در امور پزشکی به صورت غیرمجاز دخالت میکند و جرمی مرتکب میشود، مجازاتش با این جرم هیچ تناسبی ندارد.
وی تاکید کرد: ما فضای بازی را ایجاد کردیم که در آن ورود قاچاق و ارائه خدمت توسط افراد غیر مجاز بسیار راحت است و وقتی هم به مراجع قضایی معرفی میشوند، جرایم بسیار سبکی برای آنها در نظر گرفته میشود.
مدیرکل اقتصاد سلامت و برنامه ریزی سازمان نظام پزشکی گفت:همه جای دنیا عملهای جراحی زیبایی بسیار پرهزینه و تخصصی و در سطوح مختلفی از خدمات قرار میگیرد؛ مراقبت پوست، زیبایی و جراحیهای زیبایی بالاترین سطح است و قطعا نظارت وزارت بهداشت در اینکه این جراحیها به ضرورت انجام شود و آموزش پزشکان در این زمینه خیلی کمک کننده است، اما مهمترین رکن کار گردش اقتصادی و سیستم رگولاتوری و قوانینی است که باید حاکم بر سلامت مردم باشد.
انیسیان یاداور شد: از آنجا که اعمال جراحی خیلی وقتها تحت بیهوشی انجام میشود و سلامت فرد در خطر است و نباید خطری را که ضرورت ندارد، به بیمار تحمیل کنیم، بخش نظارتی و بخش انضباطی سازمان نظام پزشکی بسیار میتواند موثر باشد. باید با کمک رسانه ها، صدا و سیما و وزارت بهداشت اطلاع رسانی و افراد مجاز به انجام این گونه خدمات معرفی شوند تا مردم به افراد سودجو و غیرمتخصص برای این خدمات مراجعه نکنند ضمن اینکه در بحث تامین کالاها و داروهایی که در این حوزه استفاده میشود مانند ژل، بوتاکس یا امثال آنها هم باید همه نهادها از ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تا وزارت بهداشت و وزارت صمت و سازمان تعزیرات حکومتی با هم همراه باشند که جلوی قاچاق گرفته شود.
مدیرکل اقتصاد سلامت و برنامه ریزی سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه کمتر از ۱۰ درصد کالاهای این حوزه تولید داخل و ۹۰ درصد واردات است، گفت: دو سوم این واردات از طریق بخش غیررسمی و قاچاق است و ترنور مالی قاچاق در این حوزه بین ۸۰۰ میلیون دلار تا یک میلیارد دلار است.