پخش زنده
امروز: -
سخنگوی وزارت دفاع روسیه از وارد کردن خسارات و تلفات سنگینی به نیروهای اوکرینی خبر داد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ به نقل از روسیا الیوم، نیروهای روسیه خسارات و تلفات سنگینی به نیروهای اوکراینی وارد کردند و علاوه بر کشتن شمار زیادی از آنها، تعداد زیادی از تجهیزات و مواضع آنها را در مناطق مختلف هدف قرار دادند.
ایگور کوناشنکوف سخنگوی وزارت دفاع روسیه اعلام کرد بیش از سیصد تن از نیروهای اوکراینی کشته و زخمی شدند و بیش از ۱۷۰ مرکز فرماندهی و استقرار نیروهای اوکراینی و شش انبار مهمات و تجهیزات توپخانه این کشور نیز منهدم شد و یک فروند جنگنده اوکراینی و سیزده فروند پهپاد این کشور نیز هدف قرار گرفتند و سرنگون شدند.
کوناشنکوف گفت: دو دستگاه تانک، شش خودروی نظامی، پنج خودروی زرهی و هفت دستگاه خودروی اوکراینی مجهز به تیربار سنگین در محور نیکلایف هدف قرار گرفتند و منهدم شدند و بیش از ۱۹۰ تن از نظامیان این کشور نیز کشته و زخمی شدند. نیروهای روسیه، مواضع استقرار موقت نیروهای اوکراینی را نزدیک اسلاویانسک و کراماتورسک در جمهوری دونتسک با سلاحهای نقطه زن هدف قرار دادند. علاوه بر این حدود ۱۲۰ نظامی اوکراینی هم کشته شدند و حدود ۱۵ دستگاه خودروی نظامی آنها نیز منهدم شدند.
سخنگوی وزارت دفاع روسیه ادامه داد: دیروز پنج مرکز فرماندهی و ۵۱ مرکز توپخانه و ۱۶۷ مرکز استقرار نیروهای اوکراینی و تجهیزات آنها نیز هدف قرار گرفتند و منهدم شدند. شش انبار حاوی گلوله و تجهیزات توپخانه و مهمات نیز در استانهای زاپوریژیا، خارکیف، نیکلایف و جمهوری دونتسک هدف قرار گرفتند و منهدم شدند و یک سامانه پدافند هوایی پوک ام در استان نیکلایف و یک سامانه رادار شناسایی اهداف هوایی در دنیپروپتروفسک منهدم شد.
خبر در حال بروزرسانی است ...
ادعای مقام اوکراینی درباره تسلط بر یک شهر در لوهانسک
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، مشاور وزیر کشور اوکراین گفت: پرچم اوکراین را در شهر "کریمینا" در منطقه لوهانسک به اهتزار درآوردیم و شمار زیادی از نیروهای روسیه از این منطقه خارج شده اند.
افزایش بی سابقه کمکهای نظامی آمریکا به اوکراین
از زمان تهاجم روسیه به اوکراین در ماه فوریه، دولت آمریکا پول و تسلیحات بیشتری برای حمایت از ارتش اوکراین مصرف کرده است که از مجموع پول و تسلیحات ارسالی در سال ۲۰۲۰ به افغانستان، اسرائیل و مصر بیشتر بوده است.
این پایگاه اینترنتی نوشت: میزان کمکها در عرض چند ماه از سه مورد از بزرگترین دریافتکنندگان آمریکا پیشی گرفته است. از زمان آغاز جنگ، مقامات آمریکا از ابتکارات متعددی با هدف حمایت از تلاشهای دفاعی اوکراین و در عین حال اندکی کمتر از دخالت مستقیمتر در درگیری خبر دادهاند.
روز پنجشنبه، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در سفری غیرمنتظره به کی یف، از بسته جدید ۶۷۵ میلیون دلاری تجهیزات نظامی آمریکا، همچنین سرمایه گذاری ۲.۲ میلیارد دلاری «بلند مدت» برای تقویت امنیت اوکراین و ۱۷ کشور همسایه آن خبر داد. چند هفته پیش، رئیس جمهور جو بایدن از بسته کمکی ۳ میلیارد دلاری پرده برداری کرد که بزرگترین بسته کمکی است. بایدن به طور نمادین روز استقلال اوکراین را برای اعلام این خبر انتخاب کرد. دولت آمریکا در آن مناسبت خاطرنشان کرد که مجموع کمکهای نظامی تعهد داده شده به اوکراین در سال جاری به ۱۲.۹ میلیارد دلار رسیده است که بیش از ۱۵.۵ میلیارد دلار از سال ۲۰۱۴ است که روسیه کریمه را ضمیمه کرد. بایدن در این ماه همچنین از کنگره خواست ۱۳.۷ میلیارد دلار برای اوکراین، از جمله ارسال پول برای تجهیزات و اطلاعات، مجوز دهد. از آنجایی که کمکها از منابع مختلفی دریافت میشود و از آنجایی که همیشه نمیتوان بین کمکهای مجاز، تعهد شده یا تحویل شده تمایز قائل شد، برخی از تحلیلگران تخمین میزنند که رقم واقعی تعهد آمریکا به اوکراین بسیار بیشتر و تا ۴۰ میلیارد دلار کمکهای امنیتی یا ۱۱۰ میلیون دلار در روز در سال گذشته بوده است. آنچه واضح است این است که حجم و سرعت کمکها به اوکراین بیسابقه است و قانونگذاران و ناظران تلاش میکنند تا آن را ادامه دهند. تحلیلگران تخمین میزنند اوکراین که از سال ۲۰۱۴ تاکنون بزرگترین دریافت کننده کمکهای امنیتی آمریکا در اروپا است، در مسیر تبدیل شدن به بزرگترین دریافت کننده کمکهای امنیتی آمریکا در قرن حاضر است.
ناتو از متحدان خواست برای ارتش اوکراین تجهیزات زمستانی تهیه کنند
ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو از متحدان خواست تجهیزاتی زمستانی مانند لباس، چادر و ژنراتور برای نیروهای اوکراینی فراهم کنند تا این نیروها بتوانند به جنگیدن با تهاجم روسیه در فصل سرد ادامه دهند.
به گزارش رویترز، میانگین دمای هوا در زمستان در بیشتر نقاط اوکراین زیر صفر است و کاهش دما تا منفی ۱۵ درجه سانتیگراد غیرعادی نیست.
استولتنبرگ پس از دیدار با آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در بروکسل به خبرنگاران گفت: «زمستان در راه است، کار سخت خواهد بود، بنابراین ما باید به تامین سلاح و مهمات، همچنین پوشاک زمستانی، چادرها، ژنراتور و تمام تجهیزات خاص مورد نیاز برای زمستان ادامه دهیم.»
استولتنبرگ افزود: «تا حدی به این دلیل که اندازه ارتش اوکراین بسیار افزایش یافته است، آنها به تجهیزات زمستانی بیشتری نیاز دارند و ناتو به طور خاص بر این تمرکز دارد که چگونه دهها هزار یونیفورم زمستانی فراهم کنیم.»
روز جمعه، نیروهای اوکراینی که به سرعت در حال پیشروی بودند در حال نزدیک شدن به راه آهن اصلی تدارکاتی نیروهای روسیه در شرق اوکراین بودند. این وضعیت پس از فروپاشی بخشی از خط مقدم روسیه اتفاق افتاده است که باعث تغییر شگرف در شتاب جنگ از هفتههای ابتدایی آن شده است.
استولتنبرگ جمعه از متحدان ناتو خواست تولیدات دفاعی خود را افزایش دهند و ذخایر خود را نگه دارند تا بتوانند سلاحهای بیشتری به کی یف تحویل دهند.
وی گفت: «ما اکنون در تماس نزدیک با صنایع دفاعی و پایتختها هستیم تا اطمینان حاصل کنیم که اکنون تولید را افزایش میدهیم و ذخایر را دوباره پر میکنیم.»
وی تأکید کرد: «این وضعیت همچنین در مورد حصول اطمینان از این است که ما سلاحها، مهمات و قابلیتهای لازم را برای بازدارندگی و دفاع خود داریم.»
گفتگوی تلفنی مکرون و زلنسکی
کاخ الیزه اعلام کرد، امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه روز شنبه بار دیگر با همتای اوکراینی خود ولودیمیر زلنسکی درباره وضعیت بسیار نگران کننده در اطراف نیروگاه هستهای زاپوریژیا تلفنی گفتگو کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس دفتر ریاست جمهوری فرانسه تاکید کرد دو طرف درباره شرایط پیرامون نیروگاه زاپوریژیا که همچنان بسیار نگران کننده است، گفتگو کردند.
مکرون و زلنسکی از اقدامات آژانس بین المللی انرژی اتمی حمایت کردند.
مکرون همچنین از زلنسکی تحولات میدانی و نیازهای اوکراین را جویا شد.
گفتگوی مکرون و زلنسکی در حالی صورت میگیرد که آمریکا از کمک ۲.۸ میلیارد دلاری به اوکراین و کشورهای منطقه خبر داده است.
در مورد نیروگاه زاپوریژیا، امانوئل مکرون و ولودیمیر زلنسکی خواستار خروج نیروهای روسی از منطقه زاپوریژیا برای تضمین ایمنی و امنیت تاسیسات هستهای شدند.
مکرون و زلنسکی پیش از این روز دوشنبه در این مورد صحبت کرده بودند.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز جمعه از قطع کامل برق در شهری در جنوب اوکراین خبر داده بود.
رافائل گروسی، مدیر کل، آژانس بین المللی انرژی اتمی با انتشار بیانیهای تاکید کرد این وضع کاملا غیرقابل قبول است و نمیتواند ادامه یابد.
بازسازی اوکراین ۳۴۹ میلیارد دلار هزینه در بر دارد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، بر اساس گزارشی که روز جمعه منتشر شد بازسازی ویرانیهای ایجاد بر اثر جنگ در اوکراین ۳۴۹ میلیارد دلار هزینه خواهد داشت. اما این رقم که ۱.۵ برابر اندازه اقتصاد اوکراین است کمترین میزان محسوب میشود و بر اساس ارزیابی مشترک دولت اوکراین، کمیسیون اروپا و بانک جهانی یش بینی میشود با ادامه جنگ در ماههای آینده بیشتر شود. تنها آسیبهای جسمی وارده از هنگام آغاز جنگ اوکراین در اواخر فوریه تا اول ژوئن به ۹۷ میلیارد دلار بالغ میشود. در این گزارش آمده است که ظرف ۳۶ ماه آینده ۱۰۵ میلیارد دلار برای رفع به نیازهای فوری مانند احیای نظام آموزشی و درمانی و زیرساختها مورد نیاز خواهد بود. آمادگی برای زمستان پیش رو در اوکراین نیز از باید راه بازسازی سامانههای گرمایشی در خانه ها، حمایت از کشاورزی و تعمیر شریانهای حیاتی حمل و نقل صورت گیرد.
دنیز شمیهال، نخست وزیر اوکراین گفت، بازسازی کشور در مناطق آزاد شده ادامه دارد، اما نیازمند کمک متحدان بین المللی خواهد بود. شمیهال اظهار داشت، فقط در مرحله نخست احیای سریع به ۱۷ میلیارد دلار نیاز است که از این مبلغ امسال به ۳.۴ میلیارد دلار نیاز داریم. از جمله کمکهای متحدان اوکراین به این کشور کمکهای گروه هفت و اتحادیه اروپا به مبلغ ۳۹ میلیارد دلار است. اورسولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا اعلام کرد اتحادیه اروپا ده میلیارد یورو به شکل کمکهای مالی، انسان دوستانه، اضطراری و نظامی به اوکراین و پنج میلیارد دلار دیگر در قالب کمک مالی به ساخت خط لوله اختصاص داده است.
اتحادیه اروپا کمک مالی جدید به اوکراین را تصویب کرد
۲۷ وزیر دارایی اتحادیه اروپا جمعه با کمک مالی جدید به اوکراین به مقدار پنج میلیارد یورو موافقت کردند. هدف از این اقدام، کمک به اوکراین برای مقابله با پیامدهای جنگ است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، این کمک که به شکل وام است و کمیسیون اروپا چهارشنبه آن را پیشنهاد کرد، دومین بخش از بسته کمکی است که حداکثر مقدار آن ۹ میلیارد یورو برای سال ۲۰۲۲ است. اورزولا فون درلاین رئیس کمیسیون اروپا ماه مه از این کمک خبر داده بود.
زینک استانجورا وزیر دارایی جمهوری چک پس از نشست با همتایان اروپایی خود در پراگ گفت «وام جدید پنج میلیارد یورویی برای اداره روزانه دولت (اوکراین) و زیرساختهای اساسی این کشور مانند مدارس و بیمارستانها استفاده خواهد شد».
۲۷ کشور اتحادیه اروپا ۱۲ ژوئیه نخستین بسته کمکی به میزان یک میلیارد یورو را در چارچوب «این کمک مالی کلان» تصویب کردند. این مبلغ اوایل اوت پرداخت شد.
استانجورا جمعه وعده داد «برای دستیابی به توافقی سریع به منظور در اختیار قرار گرفتن سه میلیارد یورو باقیمانده، تلاشها ادامه دارد».
کشورهای عضو بر سر شیوههای پرداخت این مبلغ اختلاف نظر دارند. این اختلافات روند پرداخت را به تاخیر انداخته است. وزیر جمهوری چک اذعان کرد «ما باید بر سر توزیع این بسته کمکی به شکل وام یا کمکهای بلاعوض به توافق برسیم».
جمهوری چک از ماه ژوئیه ریاست دورهای اتحادیه اروپا را به عهده دارد.
بسته کمکی ۹ میلیارد یورویی اتحادیه اروپا در چارچوب تلاشهای بین المللی گسترده تر، به ویژه از طرف آمریکا و دیگر کشورهای گروه هفت که در مجموع ۳۹ میلیارد یورو کمک کرده اند، تعریف میشود.
اما به گفته یک دیپلمات اروپایی، این بسته کمکی احتمالا ناکافی است، زیرا محاسبه مقدار آن، براساس این فرض که عملیات نظامی روسیه در اوکراین ماه اوت به پایان میرسد، انجام گرفت.
این بسته همچنین نیازهای گسترده برای بازسازی این کشور را در برنمی گیرد. بانک جهانی جمعه هزینه «کنونی» این بازسازی را ۳۴۹ میلیارد یورو برآورد کرد و افزود از آنجا که این جنگ ادامه دارد، این مبلغ در ماههای آینده افزایش پیدا میکند.
کمکهای مالی کلان (AMF) کمکی است که اتحادیه اروپا برای کشورهای همسایه که برای تراز پرداخت خود با مشکلات حاد مواجهند اختصاص میدهد. این کمک علاوه بر کمک صندوق بین المللی پول است.
پوتین: برای آزادسازی دنباس و پیشرفت آن مبارزه میکنیم
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در سخنانی به مناسبت جشن هشتصد و هفتاد و پنجمین سالگرد تأسیس مسکو گفت: سربازانی که در عملیات نظامی ویژه در اوکراین کشته شدند، جان خود را برای دفاع از روسیه فدا کردند. ما برای آزادسازی منطقه دنباس و پیشرفت آن مبارزه میکنیم.
چین: تامین سلاح بحران اوکراین را حل نخواهد کرد
نماینده چین در سازمان ملل در نشست شورای امنیت هشدار داد ارائه تسلیحات به اوکراین به برقراری صلح منجر نخواهد شد بلکه در صورتی که این سلاحها به دست افراد ناباب بیفتد، به مشکلات بی پایان و مخاطرات امنیتی منتهی خواهد شد.
به گزارش تلویزیون سی سی تی وی، این سخنان را گنگ شوانگ Geng Shuang معاون نماینده دائمی چین در سازمان ملل در سومین نشست متوالی شورای امنیت سازمان ملل متحد در روز پنجشنبه درباره اوکراین بیان کرد.
این دیپلمات چینی درباره مخاطرات امنیتی در صورتی که مقادیر زیادی سلاح به دست افراد خلاف بیفتد، ابراز نگرانی کرد.
گنگ گفت بحران اوکراین، که بیش از شش ماه است ادامه دارد، درد و رنج انسانی عظیم ناشی از ارسال تسلیحات و مهمات را به طور کامل نشان داده است. هم اکنون، درگیری شدید همچنان در مکانهای مختلف ادامه دارد و تسلیحات و مهمات بیشتری وارد میادین نبرد میشود که این مسئله به نگرانی درباره احتمال طولانی شدن و گسترش جنگ قوت میبخشد.
وی افزود: از ابتدای بحران در اوکراین، چین به طور پیوسته تاکید کرده است که تامین سلاح، صلح به همراه نخواهد آورد و این که هیزم به آتش ریختن فقط مشکل را بغرنج میکند. واقعیت تلخ و تبعات انسانی شش ماه گذشته این مسئله را به طور کامل برملا کرده است. آن چه همچنین نگران کننده است، این سناریو است که مقادیر زیادی تسلیحات و مهمات به دست افراد ناباب بیفتد، دردسر بی پایان درست کند و مخاطرات امنیتی در اوکراین و در منطقه وسیعتر ایجاد کند.
نشست روز پنجشنبه به درخواست روسیه برای بررسی مسئله سلاحهای ارائه شده توسط دولتهای خارجی برگزار شد.
واسیلی نبنزیا (Vassily Nebenzia) سفیر روسیه در سازمان ملل نیز آمریکا و انگلیس را متهم کرد به این که نمیخواهند جنگ در اوکراین پایان یابد، زیرا از فرستادن تسلیحات برای این کشور سود زیادی برده اند.
سرگئی کیسلیتسیا Sergiy Kyslytsya سفیر اوکراین در سازمان ملل نیز تاکید کرد اوکراینیها از حق دفاع از کشور خود برخوردار هستند.
چندین کشور از جمله برزیل، کنیا و امارات عربی متحده همچنین درباره مشکلات امنیتی با توجه به شرایط موجود ابراز نگرانی کردند و از طرفهای ذیربط خواستند این بحران را از طریق مذاکره حل و فصل کنند.
همانا این پیروزی یعنی شگست آمریکا
به اید پیروزی روسیه