پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان منابع طبیعی کشور از رصد و پایش برخط جنگل های کشور با هدف جلوگیری از قاچاق چوب خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان غربی، و رئیس سازمان منابع طبیعی کشور در دیدار با رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی و رئیس سازمان امور اراضی از راه اندازی مرکز پایش جنگل های کشور با هدف جلوگیری از قاچاق چوب خبر داد و گفت : در حاضر این سامانه با ۳۳ دوربین نزدیک به ۲ هزار کیلومتر را رصد میکند و بزودی ۵۰ دوربین دیگر هم به سامانه اضافه خواهد شد که تعدادی از آنها در آذربایجان غربی فعال خواهند شد.
نوبخت بیابان زایی را یکی از مشکلات زیست محیطی در کشور دانست و افزود : در حال حاضر سالانه ۱ میلیون هکتار در سال بیابان زایی داریم در حالیکه تنها توان مقابله با ۳۰ درصد آن را داریم .
رئیس دادگستری اذربایجان غربی نیز در این دیدار گفت : با بازنگری در لجستیک و نیروی انسانی و تقویت پایش های تصویری با استفاده از سامانه های آنلاین باید علمی تر و شجاعانه تر از تخریب و تصرف اراضی کشاورزی جلوگیری شود.
ناصر عتباتی افزود : حجم پرونده های قضایی تخریب و تصرف اراضی بیشتر از توان دستگاه قضاء است و نباید اجازه دهیم اراضی تخریب شوند و سپس اقدام کنیم.
وی پیشگیری را مهم دانست و گفت : با تقویت گشت های پیشگیری جهاد کشاورزی و منابع طبیعی و با استفاده از نیرو انسانی و تجهیزات بیشتر میتوان قدم های مثبت تری برداشت.
رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی با انتقاد از الگوهای کشت و آبیاری موجود تصریح کرد: برای نجات کشاورزی نیاز به تغیر الگوها کشت و آبیاری و حرکت به سمت کشت هیدروپونیک داریم تا هم آب کمتری مصرف کنیم هم تولید اقتصادی تری داشته باشیم.
رئیس سازمان امور اراضی کشور هم در این دیدار با بیان اینکه در حفظ اراضی کشاورزی کشور دچار وادادگی شدیم خاطرنشان کرد : قوانین درایران تاکنون به نفع تخریب کنندگان بوده است وبزرگترین ضربه هارا هم از همین جا خورده ایم.
نیازی افزود :سالهاست تلاش میکنیم قانون منع فروش زمین کشاورزی را به غیر کشاورز با هدف جلوگیری از خرد شدن آن همانند تمام کشورهای جهان تصویب کنیم اما موفق نشدیم
وی از واریز ۳۲۶ میلیارد تومان به خزانه در سال جاری خبر داد و تصریح کرد : تاکنون فقط ۲۴ درصد آن برگشت خورده است در حالیکه اعتباری دیگری غیر از آن برای تجهیز نیروی انسانی و امکانات نداریم .
مجیدی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان در این جلسه خواهان تغییر قانون تبصره2 ماده ۱۰ که بر اساس آن ویلا باغهای که به مرحله سقف میرسند و ویلاهای شامل مرور زمان مشمول معافیت از تخریب هستند شد .
در پایان این جلسه روسای سازمان امور اراضی و منابع طبیعی کشور با اهداء لوحی از تلاشهای رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی و دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان در خصوص برخورد با تخریب کنندگان اراضی کشاورزی تجلیل کردند .