تاثیر خروپف در ابتلا به سرطان
افرادی که در هنگام خواب، خروپف میکنند به دلیل کمبود دریافت اکسیژن در شب میتوانند بیشتر در معرض ابتلا به سرطان قرار گیرند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، محققان سوئدی در مطالعه جدیدی میگویند افرادی که در هنگام خواب، خروپف میکنند، به دلیل کمبود دریافت اکسیژن در شب میتوانند بیشتر در معرض ابتلا به سرطان قرار بگیرند.
در این مطالعه محققان ، بیماران مبتلا به آپنه انسدادی خواب (توقف تنفسی در خواب) که خود را به شکل خروپف نشان میدهد، بررسی کردند میلیونها انگلیسی و آمریکایی در حین خواب به دلیل خروپف کردن در خواب از کمبود اکسیژن رنج میبرند.
اضافه وزن بیش از حد، اعتیاد به سیگار و برخی بیماریها معمولا به عنوان دلایل زمینهساز ابتلا به سرطان مطرح میشوند، اما اکنون کارشناسان سوئدی میگویند مشکل کمبود اکسیژن در هنگام خواب نیز اهمیت زیادی دارد.
مطالعات دیگری در مورد تاثیر آپنه خواب بر کاهش قدرت مغز و لخته شدن خون در آن انجام شده است. از آنجایی که میلیونها نفر از این عارضه رنج میبرند و در هنگام خواب اکسیژن کافی به آنها نمیرسد، انجام چنین مطالعاتی حائز اهمیت است. معمولا این حالت خود را به صورت خروپف نشان میدهد.
محققان سوئدی نتایج مطالعه خود را در کنفرانس پزشکی بارسلون ارائه کردند. آنها حدود ۴۲۰۰ بیمار را که از چنین مشکلی رنج میبردند، بررسی کردند ، نکته جالب آن بود که نیمی از آنها در پنج سال گذشته به سرطان مبتلا شده بودند. دانشمندان به سرپرستی دکتر «آندریاس پالم» از دانشگاه اوپسالا، به بررسی دقیقتر موضوع پرداختند و اختلالات تنفسی را در هنگام خواب بررسی و نتایج را ثبت کردند. یکی از مولفهها، شاخص آپنه هیپوپنه (AHI) و دیگری شاخص اشباع اکسیژن (ODI) بود که بررسی شد .
شاخصهای مربوطه در بیماران مبتلا به سرطان ریه، سرطان پروستات و سرطان پوست ارزیابی شد و در نهایت محققان با بررسی نتایج میگویند بیماران مبتلا به آپنه انسدادی خواب ممکن است بیشتر در معرض ابتلا به سرطان قرار گیرند. این تحقیق کماکان ادامه دارد و محققان میگویند باید بررسیهای بیشتری در مورد آن انجام دهند.
محققان میگویند در این مطالعه نقش فعالیت بدنی به عنوان یکی از عوامل کلیدی موثر بر سرطان در نظر گرفته نشده است. این تحقیق به صورت چکیده در کنگره بین المللی انجمن تنفسی اروپا (ERS) ارائه شده است.