پخش زنده
امروز: -
بر اساس آمار سازمان غذا و دارو در کشور بیش از ۱۴ هزار و ۲۰۰ داروخانه داریم که تنها ۲ هزار و ۱۷۰ داروخانه شبانه روزی است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، درد و بیماری زمان مشخصی ندارد و وقت و بی وقت افراد را دچار میکند بخشی از گرفتاری بیماران در جستجوی دارو به کمبود داروخانههای شبانه روزی مربوط میشود.
ما نیز سری به داروخانههای ۱۳ آبان و بیماران خاص زدیم تا از مردم بپرسیم پس از سر زدن به چند داروخانه به داروی خود میرسند.
خانمی که همراه یک بیمار بود توضیح داد: بیمار یا همراه او باید برای تهیه دارو در شب دنبال داروخانه شبانه روزی بگردد و اینکار علاوه بر رنج بیماری است بسیاری از بیماران برای تهیه دارو از شهرستانها آمده اند و جای اسکان در شهری، چون تهران ندارند.
بیمار دیگر گفت: ما دیشب به تهران رسیدیم و اطلاعی از اینکه چه داروخانههایی شبانه روزی است نداشتیم و مجبور شدیم تا صبح صبر کنیم تا به داروخانه بیماران خاص مراجعه کنم.
البته داروسازان و مسولین داروخانههای روزانه هم گفتند غیر وضعیت داروخانه از روزانه به شبانه چندان کار راحتی نیست و مراحل ارزیابی سختی دارد.
ما هم این موضوع را از دکتر بهرام دارایی رئیس سازمان غذا و دارو پرسیدیم دکتر دارایی گفت: محدودیتی برای مجوز تبدیل به داروخانه شبانه روزی وجود ندارد و تمام شرایط لازم برای این اقدام در سایت معاونتهای غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی اعلام شده است.
برای پیگیری بیشتر این شرایط سری به اداره امور داروخانهها زدیم و با دکتر مینا آژوغ رییس این اداره گفتگو کردیمدکتر آژوغگفت: در حال حاضر ۱۴ هزار و ۲۰۰ داروخانه در کشور داریم که ۲ هزار و ۱۷۰ داروخانه شبانه روزی است و هر ماه در جلسهای ۶ نفره از معاونت غذا و داروی هر یکاز دانشگاههای علوم پزشکی درخواست مسئولین داروخانههایی که به دنبال تبدیل به داروخانه شبانه روزی هستند بررسی میشود.
وی گفت: اگر مسول داروخانه نمره ارزیابی ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ راکسب کند میتواند حایز شرایط شناخته شود.
گفتنی است بیماران زیادی به علت کمبود داروخانه شبانه روزی سرگردان این داروخانه و آن داروخانه میشوند.
بر اساس آمار وزارت بهداشت ۶۰ درصد بیمارستانهای دولتی و ۵۵ درصد بیمارستانهای خصوصی فاقد داروخانه شبانه روزی هستند.