پخش زنده
امروز: -
موزه باستانشناسی در پیرانشهر راه اندازی می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد؛ معاون امور مجلس، حقوقی و استانهای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری وصنایعدستی گفت: با اختصاص ردیف اعتباری ویژه موزه باستان شناسی در شهرستان پیرانشهر راه اندازی می شود.
جواد واحدی، در دیدار با نماینده مردم پیرانشهر و سردشت در مجلس شورای اسلامی و فرماندار شهرستان پیرانشهر گفت: مردم کرد زبان ایران اسلامی فرهنگ بسیار غنی دارند به گونهای که در این مناطق تنوع صنایع دستی زیاد است.
واحدی، با بیان اینکه برای تأمین و تجهیز اداره میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی پیرانشهر یک میلیارد ریال تخصیص مییابد، افزود: پروژههای سرمایهگذاری نیمهکاره در این شهرستان درصورتیکه توجیه اقتصادی داشته باشند،میتوانند به بخش خصوصی واگذار شوند.
نماینده مردم پیرانشهر و سردشت درمجلس شورای اسلامی هم در این دیدار گفت: برای تقویت زیرساختها در پایانه مرزتمرچین پیرانشهر به مدت یک ماه مسئولان استانی به صورت شبانه روزی کار کردند تا این پایانه آماده میزبانی از زائرانی حسینی باشد.
کمال حسینپور افزود: داشتن پایانه مرزی مشترک با اقلیم کردستان عراق یک فرصت ویژه برای توسعه و رونق گردشگری درپیرانشهر است که برای استفاده از این ظرفیت باید زیرساختهای گردشگری این شهرستان تقویت شود.
حسینپور اضافه کرد: جنگلهای پردانان،روستای خورنج، آبشارهای کانی لوسه و تعداد زیادی آثار طبیعی دیگر در پیرانشهر وجود دارد که هرکدام به تنهایی یک ظرفیت بی نظیر برای توسعه گردشگری محسوب می شود.
وی، با انتقاد از کمبود اعتبارات حوزه میراث فرهنگی و گردشگری شهرستانهای پیرانشهر و سردشت گفت: پارسال برای تقویت زیرساختهای گردشگری پردانان پیرانشهر شش میلیارد ریال اعتبار در نظرگرفته شد که پاسخگوی نیازهای این مکان نبود.
نماینده مردم پیرانشهر و سردشت در مجلس شورای اسلامی افزود: با توجه به کاوشهای باستانشناسی انجام شده در اطراف سد کانی سیب بیش از ۵۰۰ اثر تاریخی از این مناطق به دست آمده است که سال گذشته مقرر شده بود وزارت نیرو با تخصیص اعتبار موزه اشیای مکشوفه از کانی سیب را راه اندازی کند که تاکنون این اقدام عملی نشده است.
حسینپورتصریح کرد: ۹۰ درصد جنگلهای آذربایجانغربی در سردشت قرار دارد که این جنگلها میتواندیک جاذبه گردشگری باشد، که استفاده از این ظرفیت نیازمند سرمایهگذاری در حوزه رفاهی و اقامتی سردشت است.
مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایعدستی آذربایجانغربی هم گفت: پیرانشهر به دلیل داشتن جاذبههای طبیعی بسیار زیاد میتواند سالانه میزبان مسافران زیادی باشد که برای استفاده از این ظرفیت باید برای سرمایهگذاری در حوزه گردشگری آب برنامه ریزی شود.
جلیل جباری افزود: راهاندازی پل معلق و زیبلاین در این شهرستان از جمله ظرفیتهای سرمایهگذاری است که علاقمندان میتوانند برای سرمایهگذاری در این حوزه ها اقدام کنند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی پیرانشهر هم در این دیدارگفت: در ۴۱ محوطه تاریخی پیرانشهر کاوشهای باستانشناسی انجام شده است که آثاری از ماقبل تاریخ و عصر آهن در این مکانها کشف شده و این نشان دهنده لزوم راه اندازی موزه باستانشناسی در این شهرستان است.
سلیمان بشیری، همچنین از برگزاری جشنواره عسل در ماه آینده در این شهرستان خبر داد و افزود: با هدف توسعه صنایع دستی، مرکز نساجی سنتی در پیرانشهر احیا شده است.