پخش زنده
امروز: -
وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اهمیت پیوست فرهنگی در اجرای برنامهها گفت در آموزش و پرورش تاکید بر این است که تا برنامهای پیوست فرهنگی نداشته باشد، اجرا نشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، یوسف نوری در نشست تخصصی مسئولان مبارزه با مواد مخدر کشور با عنوان پیشگیری از اعتیاد - مشارکتهای مردمی- اشتغال بهبودیافتگان در مجموعه فرهنگی شقایق، یاد و خاطره شهدای معلم، دانشآموزان و شهدای مبارزه با مواد مخدر را گرامی داشت و افزود: امسال در هفته دولت محضر حضرت آقا رسیده بودیم فرمودند برای همه کارهایتان پیوست فرهنگی داشته باشد، لازم است پیوست فرهنگی در همه جا لحاظ شود و پیوست فرهنگی ضمیمه تمام فعالیتهای ما باشد، اکنون در آموزشوپرورش تاکید کردم تا برنامهها پیوست فرهنگی نداشته باشند، برای اجرا به بنده ندهند.
وزیر آموزش و پرورش افزود: در بحث بیماری جهانگیر کرونا ما به فضای مجازی پرتاب شدیم، بدون اینکه برای آن پیوستی داشته باشیم نه خانواده آگاه بود، نه معلم و نه دانشآموزان. البته با نرمافزار آشنا بودند، اما اینکه در این زیستبوم چه رفتاری را انجام دهند، آگاه نبودند.
وی افزود: در زمینه مبارزه با مواد مخدر نیز این اتفاق افتاده است و خدا را شکر که برنامهها پیوست فرهنگی دارد.
نوری در ادامه گفت: البته پیشینه مواد مخدر برای نسل جدید منفور نیست و تصور پیشینیان از مواد مخدر همچنان پابرجاست. لذا این نگرش باید تغییر کند و منفی بودن مواد مخدر را در نسل جدید نهادینه کنیم.
وزیر آموزش و پرورش گفت: امروزه در دنیا کشور ما به عنوان محور مقاومت و تعیینکننده، با شاخصهایی که در حوزههای فناوریهای نوین داریم شناخته شده و مورد هدف قرارگرفته است. از خیلی وقت پیش یعنی بعد از پایان دوران دفاع مقدس، سازمانی در آمریکا با مدیریت رئیس سازمان سیا تشکیل شد تا نخبهها را از سایر کشورها ببرند که یکی از کشورهای هدف، ایران بود.
نوری از ورزش کردن هفت درصد جامعه خبر داد و گفت: حدود ۷۰ درصد مبتلایان افراد متأهل هستند و بر اساس تحقیقات در سالهای اخیر سن بلوغ سه سال کاهشیافته است لذا یکی از راههای ابراز وجود برای نوجوانان تازه به بلوغ رسیده گرایش به مواد مخدر است.
وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: حدود ۱۶ میلیون دانشآموز واجب تعلیم و تربیت داریم و ۸ میلیون کودک پیش از دبستان داریم لذا با احتساب جمعیت بیش از ۱۰۰ هزارنفری دانشگاههای فرهنگیان و شهید رجایی گستره جمعیت آموزشوپرورش را بهگونهای رقم میزند که اغلب جمعیت کشور را پوشش میدهد. لذا هر برنامهای که در آموزشوپرورش اجرا شود همه جامعه را تحت تأثیر قرار میدهد.
نوری گفت: وقتی به جامعه مصرف مینگریم مشاهده میکنیم تعیینکننده رفتار مصرف خانوار، فرزندان هستند. در برههای از زمان، دانشگاههای غیردولتی توسعه پیدا کردند لذا ما مشاهده کردیم خانواده علیرغم مشکلات شدید مالی فرزندش را برای ادامه تحصیل به دانشگاه میفرستاد؛ بنابراین برخی از خانوادهها با فرزندانشان احساسی برخورد میکردند.
وزیر آموزش و پرورش افزود: در جریان پرتاب شدن دانش آموزان به فضای مجازی، اغلب دانش آموزان در جستجوهایشان به همهجا سرک کشیدند لذا به سمت فروشندهها هدایت شدند. مهاجرت و حاشیهنشینی نیز از دیگر عوامل آسیبهای اجتماعی است.
عضو کابینه دولت مردمی اظهار کرد: گاهی اوقات کودکان امنترین منابع برای توزیع مواد مخدر هستند. رشد فناوری نیز اعتیاد مواد مخدر را در بین کودکان و نوجوانان تشدید میکند.
وزیر آموزش و پرورش افزود: امسال۴۰ هزار فارغالتحصیل دانشگاه فرهنگیان داریم که وارد ۳۰ هزار مدرسه میشوند لذا این آمار خوبی از تربیت شدگان هستند که علاوه بر مدرسه در جامعه نیز حضور دارند لذا معلم اثرگذار است.
نوری از ضرورت ارتقای سطح معلم و دانشآموز خبر داد و گفت: معلم باید صلاحیتهای لازم را داشته باشد و دانشگاه فرهنگیان مرکز توانمندسازی باشد. در هیئت علمی نیز سعی در جذب نخبگان داریم.
وزیر آموزش و پرورش گفت: کارهای خوبی برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی انجام شده است، از جمله کانون «یاریگران زندگی» که طرح بسیار خوبی است و با توجه به شعار مردمی بودن دولت، این یاریگران خیلی خوب میتوانند کار کنند.در شبکه شاد نیز اتفاقات خوبی افتاده است در شاد یک موتور جستجوی سالم به عنوان «شادبین» داریم. لذا هر جستجویی انجام دهد جای نگرانی نیست. پیامرسان شاد نیز در دست پیگیری است.
نوری شبکه آموزشی ملی را یک شبکه سالم برشمرد و افزود: مدرسه مجازی ایران نیز در دستور کار است این امکانات باعث میشود تا افراد در محیطی سالم قرار گیرند در زیستبوم جدید از شبکه ملی آموزش استفاده کردن، امر مهمی است. لذا دانش آموزان و فرهنگیان حتیالمقدور باید از این شبکه استفاده کنند.