پخش زنده
امروز: -
سرلشکر باقری گفت: طراحی و ساخت ناو رزمی موشک انداز شهید سلیمانی به دست جوانان نخبه و دانش آموخته دانشگاههای جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته که میتوان آن را دستاوردی ملی برای کشور دانست.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما ؛ سرلشکر پاسدار محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در نهمین آیین الحاق تجهیزات تخصصی و دفاعی (شناوری) به نیروی دریایی سپاه با قدردانی از اهتمام جهادی و انقلابی نیروی دریایی سپاه حوزه صنعتی دفاع دفاعی و شرکتهای دانش بنیان کشور در تقویت روند تولید قدرت برای میهن اسلامی گفت: ۹ برنامه الحاق سنگین تجهیزات شناوری، موشکی، پهپادی، جنگ الکترونیک تجهیزات الکترونیکی و موارد پرشمار دیگر به نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی آن هم در اوج تحریم و فشارهای اقتصادی دشمنان موجب افتخار ملت ایران و سپاه پاسداران عزیز ما به ویژه نیروی دریایی سپاه است.
وی بیان داشت: نیروی دریایی سپاه با ساخت شناورهای راهبردی با توانمندیهای بالا و ظرفیت دریامانی بهتر در دریاهای دوردست و در عرصه اقیانوسی برای کمک به نیروی دریایی ارتش حضور یافته است و در وحدت، برادری و هم افزایی خلل ناپذیر، امنیت دریانوردی مناسب تری برای ناوگان دریایی جمهوری اسلامی ایران ایجاد کردهاند.
سرلشکر باقری الحاق شناورهای جدید به سازمان رزمی نیروی دریایی سپاه را حاصل باور توانستن جوانان ارزشمند جمهوری اسلامی ایران دانست و افزود: این رخداد مبارک، افق بسیار روشنی برای نیروی دریایی سپاه را نشان میدهد که هیچ بن بست و راه ناهمواری در مقابل آن وجود ندارد که بتواند ادامه مسیر پیشرفت و فتح قلههای افتخار را مسدود کند.
وی افزود: این شناور با توجه به نوع طراحی، قابلیت دریانوردی و اجرای انواع عملیات در آبهای دور و در شرایط نامساعد دریایی و اقیانوسها را دارد.
سرلشکر باقری گفت: ناو رزمی موشک انداز شهید سلیمانی نسبت به شناورهای هم اندازه خود از قابلیت مانور بسیار بالاتر و شعاع چرخش بسیار کمتری برخوردار است که این قابلیت در اجرای تاکتیکهای متنوع آفندی و پدافندی بسیار اهمیت دارد.
وی افزود: این شناور مجهز به چهار دستگاه موتور پرقدرت بومی شده در کشور است که امکان حضور سریع در صحنه عملیات و نیز قابلیت دریانوردی برد بلند را بدون نیاز به پشتیبانی ساحلی، برای دفاع از منافع جمهوری اسلامی در آبهای دور فراهم میکند.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در ادامه خاطرنشان کرد: قابلیت حمل و نشست و برخاست بالگرد دریای در شب و روز، حمل و به آب اندازی و از آب گیری انواع شناورهای تندرو تهاجمی و پهباد عمود پرواز در حین دریانوردی مبنی بر توانمندی نبرد ترکیبی (سطح هوایی و موشکی) در آبهای دور نیز از ویژگیهای این شناور است.
وی افزود: ناو رزمی موشک انداز شهید سلیمانی در حوزه اشراف اطلاعاتی و شناسایی و پایش اهداف و رفت و آمدهای سطحی، زیرسطحی و هوایی مجهز به پیشرفتهترین سامانههای کشف و آشکار سازی، شنود راداری، مخابراتی و جنگ الکترونیک است.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: از دیگر قابلیتهای این شناور بهره مندی از سامانههای بومی خود حفاظتی، تجهیزات روز ارتباطی و مخابراتی (مجهز به انواع رمز کننده) و دیتا لینک هاست.
سردار سرلشکر محمد باقری گفت: این نخستین شناور رزمی در جمهوری اسلامی ایران است که مجهز به سامانههای پدافند هوایی عمود پرتاب، بردکم و متوسط به صورت ترکیبی است.
وی افزود: همچنین مجهز به سامانههای خودکار و نیمه خودکار، توپهای بیست و ۳۰ میلی متری برای دفاع پیرامونی در درگیری با اهداف پروازی و سطحی است.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: این شناور مجهز به نخستین سامانه پرتاب ترکیبی موشکهای برد کوتاه و متوسط سطح به سطح (اس اس ام)، بهره مندی از اتاق عملیات مبتنی بر نرم افزار بومی مدیریت یکپارچه صحنه نبرد با قابلیت تشخیص نوع هدف یا تهدید و تخصیص آنها به سامانههای آفندی و پدافندی است.
سرلشکر باقری افزود: بهره مندی از آخرین تجربیات موجود در دنیا در طراحی و جانمایی فضاها، اماکن، چیدمان تجهیزات، ترکیب رنگ، انتخاب تجهیزات و در راستای ایجاد تمرکز فکری و روانی خدمه شناور از دیگر ویژگیهای این شناور است.
وی در ادامه تصریح کرد:در تولید این شناور از تجربیات فرماندهای، مدیران، کاربران در ردههای مختلف لشکری، (سپاه، ارتش و وزارت دفاع) و کشوری (مراکز تحقیقاتی، شرکتهای دانش بنیان و دانشگاههای صنعتی کشور) در راستای افزایش غنای بیش از پیش محصولات و بهره مندی از فن آوری روز دنیا استفاده شده است وپیش بینی فضای اسکان کارکنان همراه برای اجرای ماموریتهای رزمی و آموزشی و فضای پزشکی مجهز به تجهیزات کامل امدادی هم از ویژگیهای شناور شهید سلیمانی است.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: امنیت خلیج فارس مهمترین ماموریت نیروی دریایی سپاه است ما خواستار هیچ تنشی در منطقه نیستیم و ثبات و امنیت پایدار را در راهبردهای خود دنبال میکنیم.
وی با تبیین دیدگاه جمهوری اسلامی ایران پیرامون امنیت منطقه راهبردی خلیج فارس و تنگه هرمز تصریح کرد: امنیت این منطقه بایستی توسط کشورهای منطقه تامین شود و از همسایگان حاشیه جنوبی خلیج فارس دعوت میکنیم.
سرلشکر باقری با اشاره به توطئه گشوده شدن پای رژیم صهیونیستی به منطقه خلیج فارس خاطرنشان کرد: برخی کشورهای منطقه بدون در نظر گرفتن منافع خودشان با رژیم صهیونیستی ارتباط برقرار کرده اند، این در حالی است که حضور نامشروع صهیونیستها در منطقه به نفع آنها نبوده و بایستی در آن تجدید نظر کنند
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با تاکید بر اینکه حضور صهیونیستها در منطقه هیچ امنیتی در پی نخواهد داشت گفت: نسبت به ورود شناورهای کوچک تجسسی بدون سرنشین در مسیر آبهای دریایی که موجبات اخلال امنیت دریایی را فراهم میکند اعلام میکنیم این ورود و حضور که آنها نه پاسخگو هستند و نه مطابق مقررات بینالمللی است برای امنیت منطقه مشکل ساز شده است، لذا بایستی در این رویکرد تجدیدنظر جدی کرده و با جمع آوری آنها مانع اخلال در مسیر شناورهای عبوری از منطقه شوند.
وی همچنین تاکید کرد: ما نسبت به فعالیتهای جاسوسی در ایستگاههای خاکی و دریایی حساس هستیم لذا اخطار میدهیم اگر شواهدی را بیابیم آن را تحمل نخواهیم کرد.
فرمانده نیروی دریایی سپاه هم در این مراسم گفت: شناور دارا نیز با چهار موتور، ششصد تن وزن و پنج هزار گره دریایی برد دارد.
سردار علیرضا تنگسیری افزود: شناور موشک انداز شهید روحی هم با ۳۷ متر طول و ۱۸۰ کیلومتر برد موشکی، قابلیت ۸۵۰ مایل دریانوردی دارد.