پخش زنده
امروز: -
پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد روز چهارشنبه نتوانستند در خصوص پیش نویس قطعنامه پیشنهادی انگلیس با موضوع استفاده از نیروی نظامی علیه سوریه به توافق دست پیدا کنند.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از آسوشیتد پرس ، این پیش نویس قطعنامه در صورتی که به رای گذاشته می شد، تقریبا به طور قطع از سوی روسیه و چین وتو می شد. این دو کشور پیشتر نیز از تلاشهای صورت گرفته با هدف اعمال تحریم علیه رژیم بشار اسد رئیس جمهور سوریه ممانعت به عمل آورده اند.
انگلیس این پیشنهاد را روز چهارشنبه و در حالی مطرح کرد که به نظر می رسید تمایل متحدان غربی این کشور به انجام حمله نظامی علیه سوریه افزایش پیدا کرده است.
مقامات ارشد آمریکایی از جمله جو بایدن معاون رئیس جمهور این کشور، دولت اسد را به استفاده از تسلیحات شیمیایی مرگبار در مناطق نزدیک دمشق طی هفته گذشته متهم کردند.
آمریکا تا کنون هیچ سند موثقی در این خصوص ارائه نکرده است. بازرسان سازمان ملل متحد که در حال حاضر برای بررسی اتهام استفاده از تسلیحات شیمایی در سوریه به سر می برند نیز این اتهامات را تایید نکرده اند.
یک دیپلمات غربی که خواست نامش فاش نشود در این باره گفت پس از نشست نمایندگان کشورهای عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل در مقر این سازمان که چند ساعت به طول انجامید، پیش نویس قطعنامه مذکور به دولتهای این کشورها جهت مشاوره بیشتر باز گردانده شد.
این دیپلمات در این باره گفت روسیه بر مخالفت خود با مداخله بین المللی در بحران سوریه تاکید کرد.
«سامانتا پاور» نماینده آمریکا و «مارک لیال» نماینده انگلیس بدون اظهار نظر و گفتگو با خبرنگاران، این نشست را ترک کردند.
بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد که در لاهه بود روز چهارشنبه گفت تا زمانی که بازرسان تسلیحات شیمیایی سازمان ملل کار خود را به پایان نرسانده اند، نباید به هیچ اقدامی دست زد.
وی افزود: «به آنها اجازه دهید تا فعالیتهای خود را طی چهار روز جمع بندی کنند، آنگاه به تحلیل علمی یافته های آنها خواهیم پرداخت و گزارشی را دراین باره به شورای امنیت سازمان ملل تقدیم خواهیم کرد.
سازمان ملل اعلام کرد این تحلیل در اسرع وقت انجام خواهد شد.
بان همچنین خواستار آن شد تا به دیپلماسی یک فرصت دیگر داده شود تا شاید بتوان به بیش از دو سال درگیری در سوریه و کشته شدن بیش از یکصد هزار تن پایان داد.
قطعنامه پیشنهادی انگلیس برای اقدام شورای امنیت در حمایت از غیرنظامیان سوریه تحت فصل هفتم منشور ملل متحد، با مخالفت عملی روسیه و چین مواجه شد.
نماینده انگلیس روز چهارشنبه پیش نویس قطعنامه ای را با هدف مداخله نظامی غرب به شورای امنیت ارائه کرد.
انگلیس البته با هدف نبض گیری از موضع اعضای دائم شورای امنیت، درخواست جلسه غیرعلنی و فقط با حضور پنج عضو دائم را کرده بود.
این جلسه صبح چهارشنبه به وقت محلی و بعد از جلسه علنی پانزده عضو شورا درباره هائیتی تشکیل شد.
دقایقی از آغاز نشست غیرعلنی پنج عضو دائم شورای امنیت نگذشته بود که دو نماینده روسیه و چین با ترک جلسه، پاسخ منفی خود به قطعنامه پیشنهادی انگلیس را بطور عملی اعلام کردند.
لندن قصد داشت بعد از رایزنی اولیه با اعضای دائم، این قطعنامه را در نشست علنی شورای امنیت به رای گذارد.
غربی ها با محوریت آمریکا در ده روز گذشته جنجال رسانه ای گسترده ای را با این ادعا که ارتش سوریه برضد مخالفان این کشور از سلاح شیمیائی استفاده کرده است، به راه انداخته اند.
اخضر ابراهیمی نیزهرگونه اقدام بین المللی برضد سوریه را به تصمیم شورای امنیت منوط دانست.
بشار جعفری نماینده سوریه نیز در پایان این نشست غیرعلنی شورای امنیت در جمع خبرنگاران، آخرین مواضع دمشق را مطرح کرد.