شناسایی ذینفعان اصلی شرکتهای صوری در راستای وصول معوقات سازمان
رئیسکل سازمان امور مالیاتی کشور شناسایی ذینفعان اصلی شرکتهای صوری جهت وصول معوقات سازمان با همکاری نهادهای مرتبط در دستور کار قرار دارد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از رسانه مالیاتی ایران، داود منظور، رئیسکل سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به اینکه در سند مردمی دولت سیزدهم، موضوع مبارزه با فرار مالیاتی و شفافسازی اقتصاد مورد تأکید قرارگرفته، تصریح کرد: در راستای تحقق این برنامه، طبیعتاً نظام مالیاتی باید به سمتی برود که عمده درآمدهای مالیاتی از محل شناسایی فرارهای مالیاتی و شناسایی مؤدیان جدید تأمینشده و فشار بر مؤدیان منضبط که به تکالیف خود عمل کرده و حسابوکتاب شفاف دارند، به حداقل برسد.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی در نشست ارزیابی عملکرد اداره کل امور مالیاتی استان اصفهان افزود: فرار مالیاتی عموماً به دو شکل اساسی یعنی کتمان درآمد و ثبت هزینههای غیرواقعی صورت میپذیرد و با توجه به گسترده بودن فرار مالیاتی در کشور، سازمان امور مالیاتی برای برخورد با جرائم اقتصادی و فساد اداری و همچنین پیشگیری از زمینههای وقوع این پدیده، عزم جدی و قاطع دارد که با همکاری خوب نهادهای نظارتی و قوه قضائیه در حال سرعت گرفتن است.
وی در ادامه به ایجاد کارگروههای مشترک با پلیس امنیت اقتصادی اشاره کرد و عنوان داشت: در حال طراحی و تدوین برنامه جامعی هستیم که هم بتوان با شرکتهای صوری که درگذشته و جود داشته و دارای پرونده مالیاتی هستند، مقابله کرد و هم از ایجاد و تشکیل این نوع شرکتها تا حد ممکن جلوگیری کرد و در این راستا، نیازمند همکاری بیشازپیش قوه قضائیه و اداره ثبت شرکتها و سایر نهادهای ذیربط هستیم.
رئیسکل سازمان امور مالیاتی کشور در بخشی از سخنان خود بر ضرورت پرداخت مالیات بهعنوان یک تکلیف شهروندی و واجب اجتماعی تأکید کرد و گفت: در بحث مبارزه با فرار مالیاتی و فساد باید تمرکز بر شرکتها و اشخاصی باشد که تأثیر بسیاری در شکلگیری این جرائم و مفاسد دارند و طبیعتاً با تکیهبر اصل اهمیت، باید سراغ افرادی برویم که اغلب فرار مالیاتی را شکل میدهند.
وی در ادامه به مسئله کارتخوانهای مؤسسات قرضالحسنه نیز اشاره کرد و گفت: مطالبه سازمان امور مالیاتی در خصوص این موضوع، دریافت اطلاعات اشخاص در اجرای ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم از دستگاههای ذیربط است.
دکتر داود منظور در ادامه به موضوع استرداد مالیات بر ارزشافزوده نیز پرداخت و گفت: با رویکرد جدید نظام مالیاتی و پس از اصلاحاتی که در قانون مالیات بر ارزشافزوده صورت گرفت، استرداد مالیات بر ارزشافزوده بهشدت سرعت گرفته و جهش خوبی داریم.
وی خاطرنشان کرد: ازآنجاییکه موضوع استرداد، در زمره شاخصهای عدالت مالیاتی تلقی میشود، لذا بایستی بهگونهای عمل کنیم که ضمن احقاق حقوق مؤدیان در موعد مقرر قانونی، از مستندسازی و ارائه فاکتورهای غیرواقعی نیز تا حد امکان، جلوگیری شود.
عباس مزیکی، مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان در این نشست، نیز ضمن تشریح اقدامات و ارائه گزارش عملکرد استانی، به همراه معاونین و روسای امور مالیاتی استان به بیان برخی مسائل، مشکلات، دغدغهها و نیازهای اساسی این اداره کل پرداختند که مشکلات و سؤالات مطرحشده، توسط رئیسکل سازمان، معاونین و مدیران کل ستادی ذیربط پاسخ داده شد و راهکارهای لازم ارائه گردید.