پخش زنده
امروز: -
"به عشق حسین می بخشم" ، پویشی که از ابتدای محرم امسال راه اندازی و تاکنون منجر به رهایی 106 نفر از قصاص نفس شده است .
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه می گوید : در ۲۰ ماه گذشته در نتیجه تلاش اعضا ستاد ملی صبر و کمک های مردمی ۸۸۸ فقره احکام قصاص نفس منتهی به گذشت شده است . همچنین در سه ماهه نخست امسال نیز باجلب رضایت شکات در ۱۸۸ پرونده منجر به سازش شده است .
اینها گوشه ای از فعالیت ستاد ملی صبر است که با هدف تعمیم فرهنگ صلح ، بخشایش و رضایت و همچنین کاهش ورودی پرونده ها به محاکم قضایی فعالیت می کند .
حجت اسلام و المسلمین هادی صادقی معتقد است : قوه قضائیه مالکیت ستاد ملی صبر را ندارد و این ستاد متعلق به همه است و همه میتوانند از آن بهره ببرند و استفاده کنند ، در واقع ستاد ملی صبر ترکیبی است از همه قوای مردمی و حاکمیتی و قوای دیگری که در نهادهای میانی قرار میگیرند. فعالیت در ستاد ملی صبر یک مسئولیت همگانی است که همه میباید در آن مشارکت کنند. ستاد ملی صبر تشکیل شده از همه توانمندی های کشور است و ترکیب آن یک ترکیب قضائی نیست .
البته فعالیت این ستاد از حوزه حل و فصل اختلافات ، صلح و سازش و جلب رضایت از اولیای دم فراتر رفته و اکنون در حوزه کاهش معضلات اجتماعی و اختلافات خانوادگی نیز ورود کرده است .
معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری می گوید : در برنامه ششم توسعه قرار بود که میزان طلاق ۲۰ درصد کاهش یابد اما متاسفانه نه تنها کاهش نیافته بلکه طبق یک تحلیل آماری چهار درصد و در یک تحلیل مقایسه ای با ازدواج ، هشت درصد میزان طلاق افزایش یافته است . بخش عمده ای از افزایش طلاق مربوط به نبود گذشت و بخشش است .
به گفته خانم انسیه خزعلی : قرار است زوجین بعد از ثبت ازدواج همانگونه که به پزشک مراجعه میکنند ماهانه از خدمات مشاوره نیز بهرهمند شوند تا قبل از اینکه مشکل به وجود آید و تبدیل به معضل و عاملی برای اختلاف ، سبک زندگی و نوع رفتار خود را اصلاح کنند.در این مشاورهها بر مهارتهای تاب آوری ، تحمل ، گذشت و بخشش اقدامات مؤثری انجام شود .
همچنین سخنگوی فرماندهی انتظامی کل کشور می گوید :ز در این فرماندهی ساختاری برای میانجی گری و صلح و سازش تعریف شده که ایجاد دایره مشاوره و مددکاری در کلانتری ها از جمله این اقدامات است .
به گفته سردار مهدی حاجیان هم اکنون یک هزار و ۳۳ کلانتری مجهز به دایره مشاوره و مددکاری شده که کارشناسان آن سعی می کنند تا مراجعهکنندگان را به سمت صلح و سازش سوق دهند . ضمن اینکه در سال گذشته ، ۷۸۶ هزار و ۹۴۵ فقره پرونده به دایره مشاوره و مددکاری اجتماعی ما ارجاع شده که در مقایسه با سال 99 رشد ۱۴ درصدی دارد . از این میزان ۷۱ درصد از پروندهها به مصالحه منجر شده است.
سخنگوی فراجا می گوید : علاوه بر دایره مشاوره و مددکاری اکنون ۵۴ مرکز مشاوره نیز فعال است که هر کسی هر اختلافی از جمله در حوزه های خانواده ، طلاق ، موافقت نامههای قبل از جدایی داشته باشند ، میتوانند به این مراکز مراجعه کنند که با نگاه روانشناختی و با همکاری بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ روانشناس موضوعات و اختلافات مراجعان را حل و فصل میکنند .
به گفته مسئولان قضایی در سال گذشته با کمک ستاد ملی صبر و صلح یاران 583 پرونده قصاص ، 155 پرونده اختلافات مالی و 127 پرونده نزاع دسته جمعی به صلح و سازش ختم شده است .
نهادینه سازی فرهنگ صلح و بخشایش و رضایت ، فضای جامعه را برای گذشت و صبوری آماده می کند که نتیجه آن کاهش معضلات اجتماعی ، نزاع و درگیری و افزایش صلح و سازش در پرونده های قضایی است .