فعالیت چهار مرکز رشد در شهرستانهای خراسان رضوی
هماینک چهار مرکز رشد در شهرستانهای سبزوار، نیشابور، تربت حیدریه و گناباد فعال است که مراکز رشد سبزوار و نیشابور به زودی به پردیس ارتقا خواهند یافت.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت:
۸۰۰ شرکت فناور در خراسان رضوی وجود دارد که از آن میان ۳۷۰ شرکت زیر نظر پارک علم و فناوری استان و بیشتر اعضای این شرکتها جوانان تحصیلکرده زیر۳۰ سال هستند و پارک و علم و فناوری استان در دوره جدید و در دولت سیزدهم کار را با یک برنامهریزی مشخص آغاز کرده و تلاش دارد تا به نوعی در اقتصاد کلان کشور تاثیرگذار باشد.
مسعود میرزایی شهرابی افزود: توجه ویژه به سرمایههای انسانی نخبگانی و اعطای فرصت تصمیم سازی به آنها، گسترش نفوذ فناوری در صنایع پایه و ظرفیتهای مغفول مانده استان، کاهش زمان پاسخگویی به نیازهای بخش خصوصی دانشبنیان و حذف بروکراسیها، افزایش شفافیت در اطلاع رسانیها و گزارشها به منظور باز شدن درهای پارک به روی جوانان، تقویت زیرساختهای مورد نیاز شرکتهای دانشبنیان بومی و حل معضل استقرار شرکتهای دانشبنیان در ۲ حوزه شهری و صنایع خارج شهر، از جمله اموری است که در پارک علم و فناری با جدیت پیگیری میشود.
رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی با اشاره به تقسیم اهداف این مجموعه با توجه به وضعیت استان، افزود: کشور ما یک درصد جمعیت و مساحت کره زمین و در مقابل چهار درصد ذخایر معدنی جهان را دارد. از مجموع ذخایر معدنی کشور ۷۰ درصد در شرق کشور و استانهای خراسان، کرمان، یزد و سیستان و بلوچستان متمرکز است.
وی بیان کرد: منطقه خواف، به عسلویه شرق کشور معروف است و در جریان سفر فروردین ماه رییس جمهور به مشهد به طور مبسوط برنامه این پارک در خصوص تأسیس پردیس صنایع معدنی و دسترسی به اهمیت چنین موضوعی از بُعد مادی، معنوی و راهبردی تشریح شد.
میرزایی شهرابی گفت: بر این اساس فولاد سنگان خواف قرار است تا در زیرساخت پردیس صنایع معدنی سرمایه گذاری کند. همچنین یک پردیس در مشهد ایجاد خواهد شد تا متخصصانی که نتوانند در خواف حضور یابند، در پردیس مشهد مستقر شوند.
وی ادامه داد: طرح دوم پارک علم و فناوری که مقدمات آن در دوره جدید آغاز شده است، ایجاد پردیس صنایع غذایی، کشاورزی و منابع طبیعی است که در طُرق راه اندازی میشود.
رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی اظهار داشت: هرچند ما در ابعاد مختلف شرکتهای دانش بنیان از جمله انرژی و آی. سی. تی قوی هستیم، اما در حوزه صنایع غذایی، کشاورزی و منابع طبیعی ضعف داریم و بر همین اساس ایجاد پردیس صنایع غذایی، کشاورزی و منابع طبیعی در دستور کار است.
میرزایی با اشاره به افزایش دمای کره زمین و تغییر اقلیم به خاطر دستکاری انسان در طبیعت، افزود: چهارم آبان امسال در رویدادی با عنوان "فناوران، شیمیدانان و شعور طبیعت"، میزبان بیش از ۵۰ شیمیدان کشوری و بین المللی خواهیم بود تا صاحبنظران با استفاده از این فرصت به بازگویی یافتههای خود از شعور طبیعت بپردازند.