پخش زنده
امروز: -
بانوی جوان کارآفرین با دریافت تسهیلات اشتغال از کمیته امداد موفق به راهاندازی کارگاه سفال و سرامیک و ایجاد کسب و کار پایدار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ الهامالسادات جعفری متولد ۱۳۷۳ و دارای مدرک کارشناسی حسابداری است که د بیرجند زندگی میکند درباره آشنایی خود با کمیته امداد گفت: نخستینبار سال ۱۳۹۶ بود که با کمیته امداد و وامهای خوداشتغالی این نهاد به مددجویان آشنا شدم و به دلیل اینکه در بحث صنایع دستی استان یک سری چالشهایی بود که در آن زمان قابل حل نبود، به استان مازندران رفتم و فعالیتهای خودم را
آغاز کردم.
این کارآفرین حوزه سفال و سرامیک افزود: بعد از اینکه کارم در حوزه سفال و سرامیک در مازندران گرفت و به موفقیتهای خوبی رسیدم، تصمیم گرفتم به بیرجند که شهر و زادگاه خودم است برگردم و فعالیتهای خودم را در آنجا ادامه دادم.
خانم جعفری گفت: زمانی که کارگاه من در مازندران بود و قصد انتقال آن را به بیرجند داشتم در حوزه نقاشی بر روی سفال کار میکردم، اما زمانی که تصمیم گرفتم در بیرجند کارم را آغاز کنم با پدیده تورم و گرانی کالاها روبرو شدم و مشاهده کردم که مردم از نظر معیشتی با مشکلات فراوانی روبرو شدند، تصمیم گرفتم کارم را به نوعی تغییر دهم و هماهنگ با نیاز جامعه کنم تا هرچه بیشتر ماندگار شود و خرید کار هنری برای مردم توجیه اقتصادی داشته باشد.
وی افزود: براین اساس تصمیم گرفتم تا این کار را به صورت نقاشی لعابی اراده دهم تا درقالب ظروف سفال و سرامیکی باشد که اگر مردم قصد انجام خریدی را دارند علاوهبر بحث هنر این صنایع دستی، استفاده و کاربردی هم برای آنها داشته باشد و ماندگار شود، چون اگر به ظروف دقت کنیم چندین سال در خانهها مورد استفاده قرار میگیرد.
این کارآفرین حوزه سفال و سرامیک به نحوه دریافت تسهیلات اشتغال از کمیته امداد اشاره و عنوان کرد: در نهایت بعد از بازگشت به بیرجند قصد داشتم وامی که از کمیته امداد برای خرید کوره و وسائل و تجهیزات لازم بگیرم تا برای توسعه کارم استفاده کنم و به صورت مستقل کارگاه را در بیرجند راه بیندازم، اینگونه شد که به کمیته امداد مراجعه کردم و کارشناسان آمدند و کارگاه را بررسی کردند و من را برای دریافت وام به بانک معرفی کردند.
جعفری درباره دریافت وام با کمک کمیته امداد گفت: بعد از دریافت وام ۷۰ میلیون تومانی از بانک که با حمایت و پشتیبانی کمیته امداد انجام شد تا امروز ۹ ماهی میشود که کارگاه را از حالت نقاشی بر روی سفال به کارگاه کوزهای انتقال دادیم و کارهای زیرلعابی تولید میکنیم.
وی با اشاره به نحوه فروش صنایع دستی تولید شده در این کارگاه افزود: فروش تولیدات کارگاه ما به دو صورت مجازی و نمایشگاهی است و فروش مجازی از طریق اینستاگرام و فروشگاههای اینترنتی معتبر و فضاهای مجازی است و فروش نمایشگاهی هم معمولا به این صورت است که در نمایشگاههای شهرهای مختلف انجام است.
این کارآفرین حوزه سفال و سرامیک با اشاره به حضور خود در نمایشگاههای مختلف گفت: آخرین نمایشگاهی که در آن حضور داشتم ۵ تا ۹ تیر در تهران برگزار شد که در آن حضور داشتم و توانستیم محصولات تولیدی توسط کارگاه خودمان را در آن عرضه کنیم.
جعفری درباره اشتغالزایی که با این کارآفرینی ایجاد کرده است، افزود: در این کارگاه به غیر از خودم یک نفر دیگر نیز همکار من بوده و در این کارگاه مشغول به کار است و، اما اگر بخواهم کارگاه خودم را توسعه بدهم و کوره دیگری را هم به کارگاه اضافه کنم، مساحت آن را افزایش بدهم و قالبهای کارم را افزایش بدهم، طبیعتا نیروی کار بیشتری را میتوانم استخدام کنم.
وی در پایان صحبتهای خود با توصیه به بانوان برای ایجاد شغلی مناسب برای خود گفت: توصیهای که درباره اشتغالزایی به بانوان همانند خودم و به عنوان خواهر کوچکتر دارم این است که اگر میخواهند وارد بازار کار شوند، بدون ترس وارد کار شوند.