پخش زنده
امروز: -
مدیر عامل راهآهن گفت: تا پایان شهریور صدو يازده کیلومتر خط ریلی در استانهای خوزستان، یزد و لرستان افتتاح میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی برنامه تهران ۲۰، میعاد صالحی در این برنامه درباره تحولات حملونقل ریلی در یکسال اخیر گفت: حوزه ریلی در طول سالها مغفول مانده است. در حوزه لوکوموتیو ۲ هزار میلیارد تومان بدهی به ما رسید و انباشت ۳ هزار میلیارد تومان ناشی از نبود تعمیرات خطوط ریلی داشتیم.
مدیر عامل راهآهن افزود: متاسفانه در سالهای گذشته بنای ریل گذاری به گونهای بوده که در بسیاری از مناطقی که بار داریم ریل گذاری صورت نگرفته و در بخشهایی که ریل گذاری صورت گرفته بار نداریم؛ در سطح کلان برای اینکه نقشه راه داشته باشیم توسعه خطوط ریلی راهبردی در بحث مسافری را در دستور کار خود قرار داده ایم.
به گفته او هفت هزار میلیارد تومان اعتبار در سال به بخش حمل و نقل ریلی تخصیص نیافته و این بخش را با مشکلات زیادی روبرو کرده است.
آقاي صالحی معتقد است که امسال گامهای خوبی در ترانزیت ریلی برداشته شده و در حوزه صادرات رکورد ثبت ترانزیت به ثبت رسیده است.
وي اضافه کرد: در حوزه تامین ناوگان، رکورد سالهای گذشته زده شد و تولید لوکوموتیو با سرمایه گذاری بخش خصوصی داشته ایم به طوری که بخش خصوصی چهار هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری کرده است.
مدیرعامل راه آهن گفت: هزار و ۳۶۶ واگن نو، ۳۳ لوکوموتیو و ۶۴ واگن مسافری بازسازی شد و چهار واگن خود کشش هم در این بخش تامین شده است.
معاون وزیر راه وشهرسازی با بیان اینکه حوزه ریلی در بخش مسافری در یک دهه گذشته چندان سود نداشته و دولت در این بخش حمایت لازم را نکرده است، مطرح کرد: متاسفانه سازمان برنامه کم لطفی در تخصیص اعتبار داشته و همین باعث شده که سن ناوگان ریلی در بخش مسافری افزایش یابد.
مدیر عامل راهآهن با اشاره به افزایش بهره وری در چهار ماه اول امسال افزود: ۹ میلیون و ۶۰۰ مسافر را جابه جا کرده ایم که یک رکورد در بخش جابه جایی بوده است و همچنین نسبت به پارسال ۶۰ درصد رشد جابه جایی و ۲۲ درصد کاهش تاخیرات را داشته ایم. در مجموع حمل باری و مسافری طی چهار ماه ابتدای امسال نسبت به پارسال پنج درصد رشد کرده است.
صالحی از افتتاح بزرگ ترین بندر خشک ریلی به میزان ۷۰۰ هکتار خبر داد و گفت: این مرکز دارای ۱۸ خط ریلی است و به عنوان یک مرکز لجستیک مهم به شمار میرود. همچنین حوزه بهسازی و بازسازی خطوط رشد ۲۰۰ درصدی داشته و سه هزار میلیارد تومان برای اعتبار آن نیاز است. از طرفی ۱۱۱ کیلومتر خطوط ریلی در خوزستان، یزد و لرستان آماده بهره برداری است.
مدیرعامل راه آهن یادآور شد: مسیرهای ریلی در اربعین، سفرها را ۱۰۰ درصد افزایش داده ایم. قطار تهران _کربلا را برای کل سال در نظر گرفته ایم که این خط فعلا سه ماه به صورت آزمایشی راه اندازی شده است.