به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز همدان ؛
- پایان لولهگذاری خط اضطراری انتقال آب به همدان:
استاندار همدان در شانزدهمین شورای آب استان از پایان لولهگذاری خط اضطراری انتقال آب از تالوار به همدان خبر داد.
علیرضا قاسمی فزاد گفت: طول این خط انتقال ۱۶ و نیم کیلومتر است که به همت قرارگاه خاتم در مدت سه هفته و در کوتاهترین زمان ممکن اجرا شد.
وی با اشاره به شناسایی ۲۰ حلقه چاه جدید مستعد آبرسانی، افزود: اجرای سریع عملیات حفاری چاهها و انتقال آب از آن به شبکه آبرسانی همدان مورد تاکید وزیر نیرو بود.
استاندار افزود: با اجرای خط موازی آبرسانی از چاههای شناسایی شده در مناطق گنج تپه، امزاجرد و انصارالامام حجم تامین آب همدان افزایش مییابد.
قاسمی فرزاد با اشاره به حفر ۳۰ حلقه چاه آب در همدان گفت: متناسب با ظرفیت موجود، ۱۵ حلقه چاه توسط شرکت آب منطقهای و ۱۵ حلقه چاه دیگر نیز توسط آب و فاضلاب استان حفاری میشود.
وی با تاکید بر اینکه باید در طول ۷۲ ساعت آینده میزان آبدهی و ظرفیت چاهها افزایش یافته و اصلاح شود، گفت: کشت دوم محصولات کشاورزی در استان همدان ممنوع است و هیچ گونه توجیهی دراین زمینه قابل قبول نیست و با خاطیان برخورد میشود.
انتقال آب از سد تالوار به همدان در ایستگاه آخر:
مدیرعامل آب منطقهای همدان با اشاره به پایان لولهگذاری خط اضطراری انتقال آب به همدان گفت: آب انتقالی از سد تالوار به همدان بعد از انجام تست و آبگیری وارد ایستگاه پمپاژ سد آبشینه شده و بعد از انتقال به تصفیه خانه شهید بهشتی به مخازن شرقی شهر همدان منتقل خواهد شد.
محمد ضروری تاکید کرد: تلاش میشود مرحله نخست طرح آبرسانی به همدان بنا بر وعده وزیر تا بیستم شهریور به بهره برداری برسد.
وی افزود: در حال حاضر تخصیص آب تالوار فقط برای شهر همدان است، اما در فازهای بعدی ۱۲ شهر و ۱۵۹ روستای استان که عمدتاً در شمال هستند، نیز توسط این خط آبرسانی خواهند شد.
مدیرعامل آب منطقهای همدان تصریح کرد: در طرح آبرسانی به همدان نیروها در ۶ جبهه کاری به صورت شبانه روزی مشغول به فعالیت هستند.
ضروری گفت: اجرای پایپ جکینگ (لوله رانی) از زیر جاده همدان-تهران مهمترین قسمت اجرای این طرح بود که این عملیات به طول ۸۷ متر با موفقیت به پایان رسید.
افزایش ظرفیت آب همدان با اتصال ۵۸ حلقه چاه به مدار آبرسانی:
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان با اشاره به اینکه در بخش کشاورزی با تجهیز و اتصال ۵۸ حلقه چاه ظرفیت تولید آب برای شهر همدان افزایش یافته است، تصریح کرد: تعدادی چاه جدید شناسایی و تفاهمنامه آنها منعقد شده است و امیدواریم چند روز آینده وارد مدار بهرهبرداری شود.
محمد ضروری گفت: برخی کشاورزان روستای انصارالامام و شهرستان بهار هم به صورت نذر آب چاههای خود را به شرکت اختصاص دادند.
وی افزود: در حال حاضر با ۵۸ حلقه چاه فعال در مدار انتقال ۴۳۶ لیتر در ثانیه آب تولید شده از این محل امکان پذیر شده است.
هفتمین چاه منطقه آق حصار همدان در مدار آبرسانی:
مدیرعامل آب و فاضلاب همدان گفت: هفتمین چاه آق حصار با آبدهی ۴۵ لیتر در ثانیه بهره برداری و وارد شبکه آبرسانی شد.
فرهاد بختیاری فر با اشاره به اقدامات انجام شده در منطقه آق حصار افزود: در حال حاضر نزدیک به ۳۰۰ لیتر در ثانیه آب از چاههای بخش شمالی و جنوبی منطقه آق حصار به مدار آبرسانی افزوده میشود.
شبانه روز گذشته؛ آبرسانی سیار در همدان میانگین با ۱۲۹ تانکر:
مدیرعامل آب و فاضلاب همدان گفت: شبانه روز گذشته ۱۲۹ تانکر، ۱ میلیون و ۴۸۲ هزار لیتر آب را در سطح شهر همدان به مناطق پایش شده از طریق مرکز ۱۲۲ انتقال دادند.
فرهاد بختیاری فر افزود: از این میزان ۱۲ تانکر ۱۶۲ هزار لیتر آب را به مراکز درمانی و بیمارستانها منتقل کرده اند.
وی تصریح کرد: ۵۲ تانکر هم ۸۰۰ هزار لیتر آب را به مخزن تصفیه خانه شهید بهشتی هدایت کردند تا به زون مخازن پایین دست منتقل شود.
مدیرعامل آب و فاضلاب همدان گفت: در حال حاضر نیز برای بهبود آبرسانی ۲ مورد اصلاح شبکه در کوی امیرکبیر و بلوار رنجبران نیز توسط تیمهای عملیاتی آبفا در حال انجام است.
افزایش ظرفیت ایستگاه پمپاژ سد آبشینه همدان به ۹۰۰ لیتر در ثانیه:
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب همدان گفت: ظرفیت انتقال ایستگاه پمپاژ سد آبشینه ۶۰۰ لیتر در ثانیه است که با بهره برداری از خط کنار گذر، ظرفیت آن را به ۹۰۰ لیتر در افزایش مییابد.
فرهاد بختیاری فر افزود: آب سد آبشینه از طریق یک انتقال خط مستقیم به تصفیه خانه شهید بهشتی متصل است که برای افزایش میزان آبدهی ظرفیت آن را به اندازه ۳۰۰ لیتر در ثانیه افزایش میدهیم.
وی تصریح کرد: تقویت ایستگاه پمپاژ ینگیجه نیز در دستور کار قرار گرفته است تا حجم انتقالی آب چاهها به همدان افزایش یابد.
بهبود آبرسانی و کاهش قطعی آب در همدان:
بر اساس مشاهدات میدانی خبرنگاران خبرگزاری صدا و سیمای مرکز همدان، قطعیهای طولانی مدت و مکررآب تا حدودی کاهش یافته است هر چند کیفیت آب همچنان چندان مطلوب نیست.
در همین باره سخنگوی صنعت آب در استان همدان از کاهش تماسهای مردمی با مرکز ارتباطات مردمی آبفا (۱۲۲) به دلیل پایداری نسبی شبکه آبرسانی شهر همدان خبر داد.
حمید عزیزی متواضع گفت: بر اساس گزارشهای دریافتی از این مرکز شاهد کاهش ۴۸ درصدی تماسهای مردمی هستیم.
بررسی بحران آب در همدان با حضور وزیر نیرو:
وزیر کشور پنجشنبه گذشته در سفر به همدان گفت: فاز نخست طرح آبرسانی به همدان تا ۲ هفته دیگر به بهرهبرداری میرسد.
احمد وحیدی افزود: باید با تهیه یک نقشه دقیق از شرایط موجود، وضعیت شبکه آبرسانی محلات و نقطه به نقطه شهر همدان بررسی شود.
وزیر کشور تاکید کرد: برای کاهش مشکلات مردم شهر، پیشنهاد شد تعداد چاهها افزایش یابد، تعداد آبهای بسته بندی قابل قبول باشد و اگر نیاز است تعداد تانکرهای آبرسانی بیشتر شود.
وی افزود: به منظور بهره برداری به موقع، تامین تجهیزات و وسایل مورد نیاز تکمیل خط انتقال آبرسانی از سد تالوار به همدان بسیار مهم است.
وحیدی با اشاره به اینکه زمان بازگشایی مدارس و دانشگاه نزدیک است، افزود: تا مهرماه و باز شدن مدارس و دانشگاهها باید مشکل آب همدان حل شود.
وی با بیان اینکه کشت دوم محصولات کشاورزی در استان همدان ممنوع است، تصریح کرد: چاههای غیرمجاز در مناطق نزدیک خط آبرسانی، شناسایی و از ظرفیت آنها برای تامین آب همدان استفاده شود.
نگرانیها از آلودگی آب شهری و تانکرهای سیار:
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: وضعیت سلامت شبکه آب شهری و تانکرهای آبرسانی سیار در همدان با نمونه برداری میکروبی، املاح سنجی، کدورت سنجی و کلرسنجی به صورت مستمر بررسی و کنترل میشود.
فاطمه ترکمان اسدی افزود: از ۳۱ مرداد تاکنون یک هزار و ۱۵۱ مورد کلرسنجی شبکه شهری مورد پایش قرار گرفته که یک هزار و ۸۸ مورد مطلوب بوده است.
وی تصریح کرد: به دنبال یک هزار و ۱۵۱ مورد کدورت سنجی از شبکه آب شهری، مطلوب بودن یک هزار و ۱۳۹ مورد محرز شد و تنها ۱۲ مورد در وضعیت نامطلوب بود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: ۲۵۶ مورد نمونه برداری میکروبی از شبکه شهری صورت گرفته است که نتیجه ۱۴۶ آزمایش مطلوب بوده و نتیجه مابقی نمونهها هنوز مشخص و ارائه نشده است.
ترکمان اسدی افزود: علاوه بر شبکه آب شهری وضعیت کُلرسنجی تانکرهای آبرسانی سیار نیز بررسی شد که از یک هزار و ۴۹۹ مورد یک هزار و ۳۶۹ مورد مطلوب و ۱۴ مورد اصلاح کلر باقی مانده در محل صورت گرفت.
وی تصریح کرد: وضعیت کدورت تانکرهای آبرسانی سیار در یک هزار و ۴۹۹ مورد بررسی شد که نتیجه یک هزار و ۳۶۶ مورد مطلوب و ۱۳۶ مورد نامطلوب بوده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: ۴۹ مورد نمونه برداری میکروبی از تانکرهای سیار آبرسانی صورت گرفت که ۲۲ مورد مطلوب و یک مورد نامطلوب بوده است همچنین مابقی در دست بررسی در آزمایشگاه است.
ترکمان اسدی تصریح کرد: تانکرهای آبرسانی سیار یک به یک علاوه بر آبفا توسط کارشناسان بهداشت محیط معاونت بهداشتی کنترل میشوند و چنانچه هر ۲ مجموعه درباره سلامت آب به یک نتیجه دست یافتند نسبت به توزیع آن اقدام میشود.
وی گفت: شهر همدان بلوک بندی شده است و بلافاصله بعد از جریان یافتن آب در لولهها در هر ساعت از شبانه روز، نسبت به بررسی و کنترل ایمنی آب اقدام میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان تصریح کرد: به دنبال نمونه برداری میکروبی از ۲ چشمه و قنات نامطلوب بودن هر دوی آنها تایید و خارج از شبکه توزیع و مصرف قرار گرفت.
بیشتر بدانیم:
به دنبال کاهش جدی بارشها و خشکسالی ناشی از آن، ذخیره آب سدهای استان همدان به ویژه سد اکباتان به عنوان منبع اصلی تامین آب شهر همدان بسیار کاهش یافته و موجب بروز مشکل و تنش آبی در شهر همدان و اعمال زمان بندی قطع شبکه در شهر شده است.
طرح آبرسانی به همدان با خط انتقال به طول ۱۴۰ کیلومتر از مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۸۳ به استان همدان است که با اجرای این طرح تامین آب بلند مدت شهر همدان و شهرها و روستاهای مسیر در دستور کار قرار دارد.
عملیات اجرایی این طرح از سال ۱۳۸۶ آغاز شده، ولی در سالهای گذشته به کندی پیش میرفت.
این طرح دارای سه ایستگاه پمپاژ به ارتفاع ۵۷۶ متر است که ایستگاه شماره یک و ۲ هر کدام ۲۲۰ متر و ایستگاه شماره سه ۱۳۶ متر طول پمپاژ دارد.
میانگین بارشهای استان همدان در سال جاری آب ۴۴ درصد نسبت به بلند مدت کاهش یافته است.
آقایان هر کدام چند معاون و مشاور و رئیس دفتر و .... با حقوقهای بالا و خروجی کارشان در حد صفر