پخش زنده
امروز: -
وزیر صمت در سفر خود به یزد با جمعی از فعالان و کارآفرینان صنعتی این استان دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، فاطمی امین در این دیدار با اشاره به توانمندیهای صنعتی استان در بخشهای مختلف گفت: یزد هم اکنون از استانهای گروه اول صنعتی کشور به شمار آمده که از ظرفیت بالایی در این زمینه برخوردار است.
وی افزود: در یزد دغدغه سرمایه گذار و سرمایه گذاری در حوزه صنعتی نداریم و تنها رسالت ما حل مشکلات واحدهای موجود و سوق دادن واحدهای صنعتی به مناطق کمتر برخوردار در راستای عدالت است.
وزیر صمت اظهار داشت: خوشبختانه در چهار ماه گذشته اتفاقات خوبی در عرصه تولید و صادرات در کشور رقم خورده است به گونهای که در اکثر محصولات در کشور با افزایش تولید مواجهیم.
وی تصریح کرد: سال گذشته صادرات غیر نفتی در کشور ۳۸ درصد رشد داشت و به ۴۸ و نیم میلیارد دلار رسید، مهمتر اینکه در همین چهار ماهه امسال نیز رشد ۲۰ درصدی صادرات را داشته ایم.
فاطمی امین ادامه داد: همه تلاش ما اینست که مشکلات تامین مواد اولیه مورد نیاز صنایع را برطرف کنیم و خوشبختانه به موفقیتهای خوبی هم رسیده ایم.
وزیر صمت تشکیل دفتر فناوری و نوآوری در وزارت صمت، تدوین آیین نامه دانش بنیان، توسعه نمایشگاههای بین المللی تجاری در بخشهای مختلف و گسترش بازارهای صادراتی کشور را از دیگر اقداماتی دانست که به خوبی در این وزارتخانه دنبال میشود و نتایج خوبی هم داشته است.
آیت الله ناصری نماینده ولی فقیه نیز در این نشست، ساماندهی منابع و سرمایههای استان در این بخش را خواستار شد و گفت: در حالی که در استان شاهد درآمدهای بالای معدنی هستیم اصلا شایسته نیست با مشکل آب مواجه بوده و وضعیت جاده هایمان نامناسب باشد. باید بخشی از درآمدهای معدنی به جای خروج از استان برای عمران و آبادانی استان هزینه شود.
مهران فاطمی استاندار یزد هم لزوم موافقت وزارت صمت برای واگذاری یکی از معادن استان برای تامین هزینههای انتقال آب را خواستار شد و افزود: توسعه صنایع پایین دستی در بخشهای مختلف و گسترش صنایع دانش بنیان نیز میتواند نقش مهمی در رشد و شکوفایی بیش از پیش استان صنعتی یزد داشته باشد.
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی نیز تلاش برای جلوگیری از خام فروشی و لزوم استقرار صنایع پایین دستی برای تکمیل زنجیره ارزش افزوده را یادآور شد و گفت: با توجه به محدودیت منابع آبی در استان، توجه به استقرار صنایع دانش بنیان به جای صنایع سخت و الاینده و پرآب خواه میتواند برای ادامه مسیر رشد صنعتی استان و اشتغال و تولید موثر باشد.
محمدصالح جوکار ادامه داد: مهمتر اینکه تکلیف واگذاری یکی از معادن استان برای تامین هزینههای انتقال آب باید زودتر مشخص شود.
میرمحمدی، صباغیان و دشتی دیگر نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی هم تامین آب برای واحدهای صنعتی فعال، لزوم اعتماد عمومی در بخشهای مختلف به بخش خصوص، توجه به توازن و عدالت سرمایه گذاری در حوزه جغرافیای استان و توسعه صنایع پایین دستی فولاد را در استان یادآور شدند.
تعدادی از کارافرینان و فعالان صنعتی استان نیز در این نشست دیدگاههای خود در زمینههای مختلف از جمله لزوم بازسازی و نوسازی صنایع استان، تهیه بانک اطلاعاتی صنایع کشور، کمک به توسعه بازارهای صادراتی و تسهیل در اعطای تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان را بیان کردند.