پخش زنده
امروز: -
با وجود هشدار شدید سوریه و روسیه به عواقب استمرار حملات رژیم صهیونیستی به اهداف فرودگاهی در سوریه تجربه نشان داده است تا زمانی که تل آویو ضربه متقابل را دریافت نکند در رویکرد خود تغییر نمیدهد.
اظهارات وزیرخارجه سوریه مبنی بر اینکه اسرائیل با آتش بازی میکند و بیانیه وزارت امورخارجه روسیه درباره هشدار به امکان تلافی حملات اسرائیل به سوریه دو نشانه مهمی است که نشان میدهد استمرار حملات هوایی رژیم صهیونیستی به سوریه در آینده بی پاسخ نخواهد ماند.
در پی حملات هوایی و موشکی رژیم صهیونیستی به اهداف فرودگاهی در حلب و دمشق فیصل المقداد وزیر امور خارجه سوریه در توئیتی که حساب وزارت امور خارجه سوریه آن را منتشر کرد نوشت: رژیم صهیونیستی با آتش بازی میکند و اوضاع امنیتی و نظامی منطقه را در آستانه انفجار قرار میدهد. وی خاطرنشان کرد سوریه در مقابل تجاوزات مکرر رژیم اشغالگر سکوت نخواهد کرد و اسرائیلیها هزینه این تجاوزات را دیر یا زود پرداخت میکنند.
متعاقب اظهارات هشدارآمیز وزیر امورخارجه سوریه، «ماریا زاخاروا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در بیانیهای ضمن محکوم کردن حملات اسرائیل به سوریه و مغایر خواندن آن با قوانین بین المللی تصریح کرد: اقدامات ثباتزدای نظامی ممکن است اقدامات تلافیجویانهای را کلید بزند و به تشدید تنش نظامی در ابعاد گسترده منجر شود و بر خطرات بیافزاید. زاخاروا در پایان از اسرائیل خواست که دست از اقدامات تحریکآمیز خود علیه سوریه بردارد و هرگونه تحرکی که تمام منطقه را در معرض تهدید قرار دهد، متوقف کند.
اهمیت این بیانیه در این است که پیش از این، منابع اسرائیلی با انتشار تصاویری اعلام کرده بودند که روسیه سامانه اس – ۳۰۰ را از سوریه خارج و برای تامین نیازهای خود در جنگ اوکراین بارگیری کرده است. بعد از اعلام این خبر بود که حملات هوایی و موشکی این رژیم ابتدا به مناطقی در غرب سوریه که قبلا این سامانه مستقر بوده صورت گرفت و سپس به حلب و دمشق ادامه یافت. این نشان میدهد یکی از اهداف تل آویو از این حملات، نبض سنجی روسیه در پسا خروج سامانه اس-۳۰۰ بوده است.
با وجود اینکه در جنگ سال ۲۰۰۸ گرجستان نیز رژیم صهیونیستی در طرف ناتو و در کنار غرب قرار گرفته بود، اما در جریان جنگ اوکراین این رژیم نه تنها در کنار ناتو و غرب بلکه اساسا در کنار اوکراین و دولت زلنکسی علیه روسیه قرار گرفته است. این اقدام اسرائیل که در دوره نخست وزیری یائیر لاپید شکل علنی و آشکار به خود گرفته است روسیه را بر آن داشته که با طرح شکایت علیه دفتر یهود در روسیه محدویتهای شدیدی را علیه فعالیت ان اعمال کند که با توجه به نقش مهاجران صهیونیستی در تشکیل دولت صهیونیستی از ان میتوان به عبور از خط قرمز صهیونیستی تعبیرکرد.
از ابتدای جنگ اوکراین این احتمال نیز وجود داشت که امریکا برای انحراف توجه روسیه از جنگ اوکراین به تشدید دوباره جنگ سوریه روی بیاورد که این احتمال در هفتههای اخیر با توجه به ناکامیهای غرب در جنگ اوکراین و افزایش توان روسیه در غلبه بر تحریمهای تحمیلی و مهندسی معکوس آن علیه غرب بیشتر شده است. از این دید این احتمال نیز قوت گرفته است که اساسا افزایش حملات اسرائیل به اهداف فرودگاهی درسوریه ماموریتی از سوی ناتو و امریکا برای دامن زدن به تشدید در درگیریها در سوریه در جهت منحرف کردن توجه روسیه از جنگ اوکراین باشد ضمن آنکه باید به این واقعیت توجه داشت که خود رژیم صهیونیستی نیز با توجه به رسیدن مذاکرات برجام به ایستگاه نهایی انگیزه لازم و کافی برای دامن زدن به بی ثباتی در منطقه در اختیار دارد.
از دیگرسو اگر تا پیش از این، بیشتر تلاشهای سوریه بر مقابله با تهدیدات داخلی از سوی گروههای تکفیری و مسلح متمرکز بوده اکنون با برچیده شدن اغلب این گروهها و ترمیم روابط دمشق- آنکارا که خواه ناخواه به کاهش و قطع احتمالی حمایتهای ترکیه از باقیمانده این گروهها خواهد انجامید، دولت و ارتش سوریه فراغت بیشتری برای مقابله با تهدیدها و حملات گاه و بیگاه رژیم صهیونیستی پیدا میکند.
به نظرمی رسد اقدام سوریه در ثبت مکررتعرضات و تجاوزات رژیم صهیونیستی و یا اعتراض به استمرار اشغال بخشهایی از خاک این کشور و غارت روزانه منابع نفتی مناطق تحت اشغال از سوی امریکا در دفتر سازمان ملل از تدارک گام به گام آمادگیهای سوریه برای پاسخ به این حملات و تعرضات پرده برمی دارد تا مسئولیت عواقب آن از دوش دمشق برداشته شود.
بررسی سوابق رژیم صهیونیستی نشان میدهد که این رژیم معمولا بعد از آن به تغییر رفتار و رویکرد دست میزند که قدرت و حمله متقابل را از طرف مقابل دریافت کرده باشد. بر همین اساس تا زمانی که حزب الله و گروههای مقاومت فلسطینی به قدرت بازدارندگی متقابل در هدف قرار دادن تل آویو دست نیافته بودند بیروت و غزه به طور روزمره مورد آماج حملات هوایی این رژیم قرار میگرفت، اما بعد از دستیابی گروههای مقاومت به این توان بازدارندگی این روند متوقف شد. با این پیشینه حملات گاه و بیگاه اسرائیل به سوریه زمانی متوقف خواهد شد که تل آویو ضربه متقابل را از سوریه دریافت کند. در واقع سوریه در وضعیت کنونی همان موقعیتی را از لحاظ حملات و تعرضات مکرر رژیم صهیونیستی دارد که قبلا لبنان و غزه داشتند.
هرچند رژیم صهیونیستی برای در امان ماندن از پاسخ متقابل سوریه همواره در تبلیغات اینگونه وانمود میکند که اهداف ایرانی را مورد هدف قرار داده است، اما در عمل این حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه است که مورد خدشه و تعرض قرار گرفته است و لذا سوریه نیز متقابلا حق پاسخ را برای خود محفوظ داشته است.
در مورد ایران نیز طبق شواهد موجود هیچ حمله رژیم صهیونیستی به اهداف ایرانی چه در عرصه دریایی چه هوایی و زمینی و حتی فضای سایبری و مجازی بی پاسخ نمانده است مگر انکه یا حمله مورد ادعای رژیم صهیونیستی صحت نداشته و تنها برای اهداف تبلیغاتی مطرح شده یا احیانا حمله صحت داشته اما فاقد ارزش نظامی بوده و به اصطلاح به جاده خاکی زده و یا اینکه بنا به مصالح بزرگتر و برای جلوگیری از تحقق اهداف تل اویو در دامن زدن به درگیری منطقهای زمان پاسخ به وقت دیگری موکول شده باشد. احمد کاظم زاده