پیشنهاد مجازات حبس برای مداخله غیر مجاز در امور پزشکی به مجلس
معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی گفت: پیشنهادی به کمیسیون قضایی مجلس ارائه کردیم که مجازات مداخلات افراد متخلف در امور پزشکی به صورت طرح دوفوریتی در مجلس از درجه ۴ و مجازات حبس در نظر گرفته شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی گفت: پیشنهادی به کمیسیون قضایی مجلس ارائه کردیم که مجازات مداخلات افراد متخلف در امور پزشکی به صورت طرح دوفوریتی در مجلس از درجه ۴ و مجازات حبس در نظر گرفته شود.
خردمند معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی در برنامه رادیویی به سوالاتی درباره نظارت کلینیکهای زیبایی پاسخ داد.
مجری: بر کلینیکهای زیبایی چگونه نظارت میشود؟
معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی: نظارت بر مراکز زیبایی و مراکز درمانی، بر عهده معاونت درمانهای دانشگاههای علوم پزشکی در مراکز استانها و در مراکز شهرستانها برعهده مراکز بهداشت است و در مورد مراکز زیبایی هم به همین ترتیب، در این مراکز هم معمولا پزشکان متخصص جراحی، فوق تخصص جراحی پلاستیک، متخصص پوست یا احیانا پزشکان عمومی اقدام میکنند و ممکن است دندانپزشکان هم به اقدامات دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی میپردازند و به طور کلی نظارت برعهده دانشگاههای علوم پزشکی است.
مجری: برخی از مراکز پوستی و زیبایی اقدام به برخی امور زیبایی میکنند که در حوزه تخصص و حرفه آنها نیست و اصلا برخی امور زیبایی را به هیچ وجه نباید در مراکزشان انجام دهندحالا اگر مشکلی برای فرد ایجاد شود چگونه میتواند پیگیری کند؟
معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی: مراکزی مانند آرایشگاهها، به صورت غیرقانونی به اقدامات درمانی ترمیمی یا زیبایی میپردازند و صلاحیت نظارت بر آرایشگاهها به عهده مراکز بهداشت است و اگر در مراکز بهداشت مداخله غیرمجاز در امر طبابت صورت گیرد معاونت درمان هم وارد خواهد شد و مرجع صالح برای رسیدگی هم سازمان تعزیرات حکومتی و دادسرای جرائم پزشکی است که میتوانند وارد بشوند و به مسئله رسیدگی کنند.
مجری: یکی از متخصصین پوست اعلام کرد که روزانه بین ۷ تا ۲۰ نفر به بیمارستان رازی مراجعه میکنند و آسیبهای پوستی از مراکز مراقبتهای مثلا پوستی و زیبایی دیدند که در تخصصشان نیست اینن افراد برای شکایت باید به کجا مراجعه کنند؟
خردمند: در شهر تهران افراد به معاونت درمانهای دانشگاه تهران، شهید بهشتی و علوم پزشکی ایران در چهارراه جمهوری میتوانند مراجعه کنند آنها بازرسان را میفرستند و مجازات در صلاحیت دادسرای جرائم پزشکی و سازمان تعزیرات حکومتی است، در سالهای ۷۴ و ۷۹ متاسفانه مجازات سبک شد و اکنون بین ۵۰۰ هزار تومان تا ۵ میلیون تومان بوده که عدد کمی است. این مجازات بازدارنده و پیشگیرانه نیست.
پیشنهادی به کمیسیون قضایی مجلس ارائه و درخواست کردیم که مجازات مداخلات افراد متخلف در امور پزشکی به صورت طرح دوفوریتی در مجلس از درجه ۴ و قابل تبدیل به جریمه نقدی باشد و حتما مجازات حبس در نظر گرفته و این مجازات جایگزین قانون قبلی شود.
مجری: برخی در فضای مجازی میآیند و آگهی خودشان را منتشر میکنند بعد حتی اگر کسی هم شکایت کند صفحه شان را میبندند و پیجشان را عوض میکنند، با این افراد چگونه برخورد میشود؟
خردمند: سازمان نظام پزشکی واحدی برای نظارت بر فضای مجازی دارد که فرد متخلف عضو نظام پزشکی باشد؛ به دادسرای انتظامی نظام پزشکی ارجاع داده میشود و اگر افرادی باشند که تحصیل کرده نیستند؛ به دادسرای جرائم رایانهای یا دادسرای رسانه و فرهنگ یا دادسرای جرائم پزشکی معرفی میشود.
مجری: مردم چگونه از تعرفه امور زیبایی مطلع شوند؟
معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی: کسی که کار غیرقانونی میکند، تعرفهای هم برایش تعریف نشده بنابراین تعرفههای غیرمجاز را اعمال میکند، ولی در حوزه پزشکی تعرفههای قانونی وجود دارد که هم پزشکان باید رعایت کنند و معاونت درمان تمام این تعرفهها را احصا کرده است.