پخش زنده
امروز: -
رئیس شورای فقهی بانک مرکزی: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید با همکاری رسانهها، فرهنگ تعاون را به فرهنگ غالب تبدیل کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بازدید از نمایشگاه «رسم تعاون» که به مناسبت هفته تعاون برپا شده است، با اشاره به ترویج فرهنگ تعاون گفت: فرهنگ تعاون همواره بحث مهمی بوده است.
حجتالاسلام والمسلمین غلامرضا مصباحیمقدم درباره اقدامات لازم برای ترویج فرهنگ تعاون افزود: سیاستگذاران برای تعاونیها پایههایی بنیاد نهادهاند به طوری که در سال ۸۵ اختصاص حداقل ۲۵ درصد سهم تعاونیها در اقتصاد ملی تصویب شد، اما اکنون این سهم بین ۶ تا ۷ درصد است.
وی گفت: فاصله بین قانون و آنچه اجرا شده عمیق است و طی سالهای متمادی در همین حد باقیمانده است.
حجتالاسلام والمسلمین مصباحیمقدم درباره دلایل تشدید این شکاف افزود: اشکال این مسئله در فرهنگ است، زیرا فرهنگ تعاون در میان نخبگان وجود ندارد.
وی یادآور شد: تعاونیها در کشورهای پیشرفتهای که به عنوان کشورهای سرمایهداری مطرح میشوند، سهم بسیار بزرگی دارند.
حجتالاسلام والمسلمین مصباحیمقدم گفت: بخش اعظم اقتصاد کشورهای حوزه اسکاندیناوی در اختیار تعاونیهاست. این تعاونیها در بخش کشاورزی و بخشهای مختلف حضور دارند.
رئیس شورای فقهی بانک مرکزی تأکید کرد: حضور تعاونیها موجب میشود که مجموعههای خُرد با یکدیگر ترکیب شوند و مجموعه تواناییهای خود را با این پیوند قدرتمند سازند تا بتوانند در مقابل حوزههای بزرگ سرمایهداری رقابت کنند.
وی با ابراز تاسف از اینکه فرهنگسازی در ارتباط با تعاونیها در ایران انجام نشده است، انجام این فرهنگسازی را وظیفه حاکمیت دانست.
حجتالاسلام والمسلمین مصباحیمقدم با بیان اینکه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید با همکاری رسانهها، فرهنگ تعاون را به فرهنگ غالب تبدیل کند، گفت: وزارت تعاون باید فرهنگ کار جمعی و تعاونی را در میان روستائیان، کشاورزان و باغداران گسترش دهد، چرا که این مسئله باعث میشود درآمد روستائیان افزایش و قدرت رقابتشان با بنگاههای بزرگ افزایش یابد.
حجتالاسلام والمسلمین مصباحیمقدم تأکید کرد: بنگاههای بزرگ معمولاً بنگاههای دولتی یا بنگاهها و شرکتهای وابسته به نهادها هستند؛ بنگاههایی که به آنها بخش عمومیِ غیردولتی میگوییم، بنگاههای بزرگی هستند. وقتی به بنگاههای بخش خصوصی میرسیم، با واحدهای نسبتاً بزرگتری روبرو میشویم، ولی در تعاون وضعیت بنگاهها خیلی ضعیف است.
وی معتقد است بخش تعاون بیشتر به سراغ تعاونی مسکن رفته است که متأسفانه فساد هم در آنها مشاهده شده و یا بر اساس اصول تعاون شکل نگرفته و مبانی تعاون را اساس کار قرار نداده است.