پخش زنده
امروز: -
رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی نهاد ریاست جمهوری گفت: با حدنگاری به کمک ماهواره خیام می توان از تغییر کاربری و زمین خواری جلوگیری کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، محمدرضا یزدی امروز در نشست کارگروه فراقوهای مبارزه با زمین خواری در استانداری مازندران گفت: حد نگاری با کمک ماهواره خیام به زودی در کشور به پایان می رسد و می تواند از تغییر کاربری و زمین خواری جلوگیری کند.
او با اشاره به فعال سازی پنجره واحد مدیریت زمان تا ۲ هفته آینده در مازندران، افزود: با این راهبرد به طور حتم روند نظارت بر عرصههای طبیعی استان بهتر دنبال میشود.
یزدی از اجرای ۲۰ درصدی احکام مربوط به زمین خواری در کشور خبر داد و تصریح کرد: با افرادی که در روند زمین خواری مداخله کنند طبق قانون برخورد می شود.
رئیس دبیر خانه ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی نهاد ریاست جمهوری با اشاره به تشکیل یک هزار و ۴۵۰ پرونده ساخت و ساز غیر مجاز در سالهای گذشته در مازندران و اجرایی نشدن این احکام افزود: مشکلات مربوط به اجرایی شدن احکام نیز پیگیری و رفع خواهد شد.
یزدی گفت: در حال پیگیری طرحی هستیم که با افراد و شخصیتهایی که به نوعی با توصیه نامه مانع اجرای قانون در مقابله با زمین خواری میشوند، برخورد شود و به طور حتم آنان با متخلفان هم دست خواهند شد و با آنان طبق قانون برخورد میشود.
معاون وزیر و رئیس سازمان امور اراضی جهاد کشاورزی نیز در این جلسه با تاکید بر ضرورت توجه به امنیت غذایی کشور گفت: مازندران آخرین سنگر ما در حوزه زمین است.
نیازی با اشاره به تغییر کاربری ۲ میلیون مورد از اراضی کشور، خواستار مشارکت مردمی برای مبارزه با زمین خواری شد و افزود: امسال باید ۸ هزار و ۵۰۷ مورد شناسایی زمین خواری داشتیم.
وی همچنین از کم بودن گشتها و افزایش تعداد مشاوران املاک غیر مجاز انتقاد کرد.
استاندار مازندران نیز با اشاره به آمادگی و انگیزه دستگاههای اجرایی برای مقابله با زمین خواری گفت: طی سالهای گذشته طرحهای مقابله با زمین خواری در استان ناکام مانده بود.
سید محمود حسینی پور با اشاره ضرورت توجه به مازندران بعنوان یک قطب کشاورزی افزود: اراده و پشتوانه ملی برای مقابله با جنگلخواری و حفظ عرصههای طبیعی و کشاورزی استان مازندران نیاز است.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور نیز در این جلسه گفت : آمایش سه میلیون هکتار از عرصه های طبیعی شمال در قالب ۱۰۴ حوزه آبخیزداری و با تشریح ۹ کاربری جدید در قالب ۷۵ لایحه مطالعاتی انجام و به مرحله اجرا رسیده است.
عباسعلی نوبخت بر بسیج همه ی نهاد ها برای جلو گیری از زمین خواری و حمایت از منابع طبیعی تاکید کرد و افزود: در کنار اجرای طرح های نظارتی و بازرسی های قانونی در مقابله با جنگل خواری باید بر محور آمایش سرزمین حرکت کرد و منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در سال های گذشته برای تحقق این امر تلاش کرده است.
وی تصریح کرد: آمایش سرزمین تنها راه موثر برای مقابله با جنگلخواری و زمینخواری در عرصههای طبیعی مازندران، گیلان و گلستان است.