دانشگاه علوم پزشکی مشهد؛
بررسی اثربخشی درمان خشکی چشم با استفاده از پالس نوری شدید
محققان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در طرحی به بررسی اثر بخشی درمان خشکی چشم با استفاده از پالس نوری شدید پرداختند که نتایج آن رضایت بخش بوده است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، دکتر تخصصی بینایی سنجی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و محقق این طرح
گفت: خشکی چشم وضعیتی است که میتواند باعث زخم یا تحریک چشم و تغییرات بینایی شود، یکی از دلایل اصلی خشکی چشم اختلال عملکرد غده میبومین است و باعث ایجاد مشکلاتی در غدد میبومین (غددی که در پلکها قرار دارند) میشود، که در این پژوهش اثر بخشی درمانی چشم با پالس نوری شدید و درمان اختلال عملکرد غدد میبومین مورد بررسی قرار گرفت.
دکتر سمیرا حسن زاده با بیان اینکه این پژوهش برای اولین بار بر روی نمونه ایرانی و در داخل کشور انجام شده است، خاطر نشان کرد: غدد میبومین یک ماده روغنی به نام میبوم تولید میکند که برای سالم نگه داشتن اشک و سطح چشم مهم است. در خشکی چشم، غدد میبومین مسدود و میبوم غیرطبیعی میشود. درمان با نور پالسی تشدید شده یک روش درمانی با نور است که روی پوست نزدیک به پلکهای زیرین، به کار برده میشود.
وی با بیان اینکه داشتن رضایت جهت شرکت در مطالعه، داشتن حداقل دو ماه سابقه درمان رایج برای اختلال عملکرد غدد میبومین از جمله معیارهای انتخاب افراد بود، عنوان کرد: این پژوهش یک طرح کار ازمایی بالینی بود که در آن یک روش درمانی برای بعضی انواع خشکی چشم که نسبتا در ایران رواج دارد، مورد بررسی قرار گرفته است.
وی گفت: در پایان این پژوهش مشخص شد که پالس نوری میتواند در برخی از موارد خشکی چشم، راهکار مناسبی باشد.