• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۶۳۲۴۳
تاریخ انتشار: ۱۲ شهريور ۱۴۰۱ - ۰۷:۵۸
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

افزایش خطر ابتلا به سرطان با مصرف نمک‌های رنگی

عضو هیئت علمی دانشکده تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان این که نمک‌های صورتی، دریا و یا سنگ نمک سرشار از ناخالصی است، گفت: این نمک‌ها خطر ابتلا به انواع سرطان‌ها از جمله سرطان کبد و مثانه را افزیش می‌دهند.

افزایش خطر ابتلا به سرطان با مصرف نمک‌های رنگیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی؛ دکتر غزاله اسلامیان با اشاره به این‌که نمک‌های دیگری به غیر از نمک ید دار تصفیه شده در بازار وجود دارد، گفت: نمک‌هایی با فرم‌ها و نام‌های مختلف مثل سنگ نمک، نمک صورتی و آبی و یا نمک دریا از جمله آن است که با اهداف تجاری به فروش می‌رسد.
 
وی با اشاره به این که هر نوع نمکی که در طبیعت وجود دارد، در شرایط عادی با ناخالصی همراه است خاطرنشان کرد: بسته به این‌که نمک از چه منطقه‌ای برداشت می‌شود، ناخالصی‌ها و به طور طبیعی رنگ آن هم متفاوت است.
 
دکتر اسلامیان با بیان این‌که نمک زمانی که به کارخانه می‌رسد، ناخالصی‌های آن از بین می‌رود، بلوری شکل شده و به آن ید اضافه می‌شود گفت: نمک کریستاله و ید‌دار سالم‌ترین نمکی است که متخصصان استفاده از آن را توصیه می‌کنند.
 
وی با بیان این که نمک‌های صورتی، دریا و یا سنگ نمک در واقع سنگ نمکی است که از دل طبیعت استخراج شده و سرشار از ناخالصی است، گفت: این نمک‌ها خطر ابتلا به انواع سرطان‌ها از جمله سرطان کبد و مثانه را بالا می‌برد.
 
عضو هیئت علمی دانشگاه با تأکید بر این‌که استفاده طولانی مدت از نمک‌های تصفیه نشده خطر ابتلا به انواع بیماری‌ها را نیز افزایش می‌دهد هشدار داد: مطالعات انجام شده نشان دهنده این است که استفاده از این نمک‌ها التهاب‌آور و امکان رسوب کردن آن در عروق و کبد بسیار زیاد است.
 
وی با بیان این که علاوه بر ناخالصی‌های نمک‌های رنگی، استفاده از این نمک‌ها مشکلات دیگری نیز در پی دارد گفت: نمک‌های تصفیه نشده در مقایسه با نمک ید‌دار کریستاله شوری کمتری دارند به طور مثال یک قاشق نمک تصفیه شده شورتر از یک قاشق نمک تصفیه نشده یا سنگ نمک است بنابراین زمانی‌که از این نوع نمک‌ها استفاده می‌کنید برای مزه‌دار کردن غذا از مقدار بیشتری نمک استفاده می‌کنید، در نتیجه هم نمک بیشتری مصرف می‌کنید و هم ناخالصی بیشتری همراه با این نمک‌ها وارد بدنتان می‌شود.
 
دکتر اسلامیان با بیان این که نمک‌های تصفیه نشده مجوز مصرف از سوی سازمان غذا و دارو ندارند، ادامه داد: تبلیغاتی که در راستای مفید بودن این نمک‌ها برای سلامت می‌شود، دقیقا برعکس است. در این تبلیغات ادعا می‌شود این نمک‌ها برای سلامت مفید است و همین ادعا‌های بی‌پایه و اساس افراد را ترغیب به استفاده بیشتر از نمک می‌کند در حالی‌که مهمترین مسئله درباره هر نوع نمکی مضر بودن آن است و باید تا جای ممکن مصرف نمک را به حداقل برسانیم.
 
 وی با تآکید بر این‌که مقدار مجاز مصرف نمک، پنج گرم معادل یک قاشق چایخوری در روز است تأکید کرد: یک فرد سالم بزرگسال بیشتر از این مقدار مجاز به استفاده از نمک در روز نیست.
 
عضوهیئت علمی دانشکده تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در ادامه نسبت به نمک پنهان موجود درمواد غذایی هشدار داد و افزود: رب گوجه فرنگی، انواع کنسروها، بیسکویت‌ها، کیک‌ها و سایر فرآورده‏‌ها دارای مقادیر قابل توجهی نمک اند که باید در زمان استفاده از آن به اطلاعات تغذیه‌ای آن توجه شود.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
روایتی نو از جانفشانی های شهدای استان البرز
لیگ برتر فوتبال؛ جدال بی برنده پیکان و خیبر
سپاهان نیم‌فصل را با برد به پایان رساند
آغاز ثبت سفارش جدید واردات روغن خام از فردا
«گشودن رمان» به چاپ دوازدهم رسید
عیادت مسئولان بنیاد شهید از یک جانباز
کشف انواع موادمخدر در سیاهکل
توزیع ۵۳ تن روغن در بازار کهگیلویه و بویراحمد
اهدای ۱۰۰ نسخه کتاب به کتابخانه استاد عباس موذن‌پور
فردا؛ پایان مهلت ثبت‌نام آزمون استخدامی دانشجوی مهارت‌آموز
دفاتر اسناد رسمی و اجرای قانون الزام
کاهش معضل مسکن، بزرگترین کمک معیشتی به مردم است
پیام هشدارآمیز حنظله به نتانیاهو پیش از دیدار با ترامپ
هم افزایی بین دستگاه ها، کلید حل بخش عمده‌ای از مشکلات محیط زیست تهران
کهگیلویه و بویراحمد از استان‌های برتر امن کشور
کتاب «وقتی که معلم شدم» به چاپ سوم رسید
سرمایه گذاری ۲۱۶ میلیارد تومانی صنایع پالایشی کشور در نهضت مدرسه‌سازی
مالکیت و دسترسی سامانه کاتب به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور منتقل می شود
انتخاب اعضای هیئت اجرایی انتخابات شورا‌های اسلامی شهر‌ها و روستا‌های قم
آمادگی دستگاه‌های اجرایی استان برای مقابله با خطرات احتمالی ناشی از بارش‌ها
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فارس از فردا برفی و بارانی می‌شود
شفاف‌سازی در توزیع نهاده ها، اولویت جهاد کشاورزی
ورود سامانه بارشی به استان اصفهان از فردا شب
مشاهده گوی آتشین در آسمان ژاپن!
آغاز پویش ملی چله دعای عهد از امروز جمعه ۵ دی‌ماه
هشدار نارنجی بارندگی برای برخی استان‌های غرب کشور
بارش برف و باران از فردا در کرمانشاه آغاز می شود
هشدار هواشناسی سطح زرد شماره ۳۹ برای استان کرمان
همه باید از ایران دفاع کنیم
نه فلسطین حذف شد و نه محور مقاومت از بین رفت
نیروهای مسلح آماده مقابله با تهدید دشمن هستند
انتخابات تناسبی، مشارکت در انتخابات شوراها را رونق می‌دهد
بارش باران در شمال و شمال غرب کشور
انتظار برای پرتاب تاریخی سه ماهواره ایرانی
آغاز حراج زمستانی شمش طلا در مرکز مبادله ایران
فارس از فردا برفی و بارانی می‌شود  (۵ نظر)
انفجار تروریستی در مسجدی واقع در حمص سوریه  (۲ نظر)
آغاز پویش ملی چله دعای عهد از امروز جمعه ۵ دی‌ماه  (۱ نظر)
رزمایش تخصصی امداد و نجات پدافند هوایی ارتش برگزار شد  (۱ نظر)
هشدار هواشناسی سطح زرد شماره ۳۹ برای استان کرمان  (۱ نظر)
️شیرین یزدان‌بخش درگذشت  (۱ نظر)
پرونده قضائی برای کشتی متخلف خارجی حامل سوخت قاچاق  (۱ نظر)
بارش نخستین برف زمستانی در شهرستان سپیدان  (۱ نظر)
سه ماهواره ایرانی آماده پرتاب به فضاست  (۱ نظر)
فراخوان پویش مدار اقتدار در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
ورود به ورزشگاه پارس تنها با داشتن بلیت الکترونیکی امکان پذیر است  (۱ نظر)
مذاکره با روسیه برای ساخت فاز‌های بعدی نیروگاه بوشهر  (۱ نظر)
پاکسازی مسیر جاده جواهرده از زباله   (۱ نظر)
نیاز مهم امروز جهان: نظام عادلانه ملّی و بین‌المللی اسلامی  (۱ نظر)
قیمت عرضه محصولات لبنی لحظه‌ای رصد می‌شود  (۱ نظر)