پخش زنده
امروز: -
۵٠ سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس گفت:۵۰ میلیارد تومان اعتبار اولیه برای مقابله با آفت پروانه برگخوار درختان بلوط زاگرس اختصاص یافت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس،سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، مقابله با آفت برگخوار بلوط زاگرس را از اولویتهای مهم دولت دانست و گفت:دربررسیهای انجام گرفته در منطقه دشمن زیاری اثری از آفت پروانه برگخوار بلوط مشاهده نشد، اما درگیری و خسارتهای این آفت در مناطق جنگلی شهرستان رستمِ استان فارس و باشت استان کهگیلویه و بویراحمد بیشتر مشاهده شده که این مسئله بیانگر این است که آفت همچنان در این مناطق فعال بوده و میبایست تا مهار کامل آن مطالعات و اقدامات همزمان ادامه یابد.
ذبیح الله اعظمی در حاشیه بازدید از جنگلهای آسیب دیده از آفت پروانه سفید برگخوار بلوط و روند مقابله با این آفت افزود:مواردی از جمله خشکسالی و گرمایش زمین، کمبود بارندگی ها، کشت زیر اشکوب جنگل و چرای بی رویه دام از جمله عوامل طغیان و شیوع این آفت است که این مهم نیازمند بررسی و مدیریت بیشتر است.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس با قدردانی از مجموعه اقدامات صورت گرفته از سوی اداره کل منابع طبیعی فارس در راستای پیشگیری و مقابله با این آفت جنگلی تصریح کرد: در مناطقی که درختان با مایع "بی تی" محلول پاشی شده بودند، خوشبختانه لاروهای آفت با تغذیه از این باکتری بطور کامل از بین رفته و اثری از آنها مشاهده نشد.
وی از اختصاص اعتبار اولیه دولت به مبلغ ۵۰ میلیارد تومان برای مهار کامل این آفت در مناطق جنگلی استان خبر داد و گفت: بحث مقابله با آفت برگخوار بلوط همانند دیگر آفتهای جنگلی نظیر ملخ و سن مهم است و باید با برنامه ریزی بلند مدت تا دستیابی به نتایج مطلوب و مهار کامل این آفت تلاش شود.
بنا بر گزارش روابط عمومی جهاد کشاورزی استان فارس، پروانه برگ خوار سفید بلوط جنگلهای زاگرس بعد از گرمای زودهنگام اسفندماه گذشته از ابتدای سال ۱۴۰۱ از میان جنگلهای زاگرس سر در آورد و رفته رفته به دامن منابع طبیعی زاگرس در استانهای فارس، خوزستان کهگیلویه و بویر احمد افتاد و در زمان حاضر این آفت به بیش از ۸۰ هزار هکتار از جنگلهای زاگرس در این سه استان خسارت وارد کرده است.