پخش زنده
امروز: -
بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس امروز و در واپسین روزهای زمامداریش، قرارداد ساخت نخستین نیروگاهی اتمی این کشور را در دور جدید امضا کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس امروز و در واپسین روزهای زمامداریش، قرارداد ساخت نخستین نیروگاهی اتمی این کشور را در دور جدید امضا کرد و براساس سیاستهای دولت انگلیس، قرار است تا سال ۲۰۳۰ میلادی، سالانه یک نیروگاه هستهای در این کشور ساخته شود.
بوریس جانسون دقایقی پیش در یک نشست خبری که به مناسبت اعلام قرارداد ساخت نیروگاههای جدید اتمی در این کشور انجام شد و صورت زنده نیز از شبکههای خبری این کشور پخش شد گفت: به منظور رفع بحران انرژی که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه با حمله به اوکراین پدید آورده است، ساخت نیروگاههای اتمی تولید برق را سرعت خواهیم بخشید.
بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس امروز در سفر به منطقه سافولک اعلام کرد ۸ نیروگاه هستهای با سرعت ساخته خواهد شد تا برق مورد نیاز و پایدار این کشور، در آینده تامین و امنیت انرژی ممکن شود.
وی افزود: در تحقق این هدف امروز قرارداد ساخت نیروگاه سایزلول سی (Sizewell C) به ارزش ۲۰ میلیارد پوند امضا شد.
نخست وزیر انگلیس تنها راه حل درازمدت برای بحران انرژی در این کشور را، ساخت نیروگاههای هستهای دانست و از نخست وزیر بعدی این کشورنیز خواست این سیاست را دنبال کند.
جانسون در یکی از آخرین سخنرانیهای خود در دوران نخست وزیری اش افزود: دولت ۲۰ درصد از هزینه ۳۰ میلیارد پوندی ساخت نیروگاه سایزلول سی را در منطقه سافولک میپردازد که شرکت فرانسوی ئی دی اف (EDF)، در کنار نیروگاه بی در این منطقه خواهد ساخت.
بوریس جانسون در حالی مقابله با وابستگی به نفت و گاز روسیه را یکی از علتهای روی اوردن به ساخت نیروگاههای هستهای در این کشور میداند که وابستگی این کشور از این منظر به روسیه کمتر از هشت درصد است.
اما تحریمهای نفت و گاز روسیه از جانب دولتهای غربی بهای نفت و گازرا در بازارهای جهانی به ویژه در اروپا به طور کم سابقهای افزایش داده است.
به نوشته دیلی میل، نیروگاه سایزلول سی قرار است حدود ۳.۲ گیگا وات برق تولید کند که برای تامین انرژی حدود ۶ میلیون منزل در انگلیس، کافی خواهد بود.
این روزنامه انگلیسی با درج اینکه بحران گرانی انرژی در انگلیس، مردم این کشور، به ویژه قشرهای فقیر را زیر فشار فراوان قرار داده است افزود: پژوهشکده "بنیاد قطعنامه" در انگلیس این هفته اعلام کرد درامد خانوارهای انگلیسی، امسال و سال آینده، ۱۰ درصد، معادل ۳ هزار پوند کم خواهد شد وشمار افرادی که در فقر مطلق خواهند بود، با ۳ میلیون نفر افزایش، به ۱۴ میلیون نفر در سال آینده میلادی خواهد رسید.