در یکسال گذشته
هزینه ۶ هزار میلیارد تومانی در بخش زیر ساختهای شهرکهای صنعتی
معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران از هزینه ۶ هزار میلیارد تومانی در بخش زیر ساختهای شهرکهای صنعتی در یکسال گذشته خبر داد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما آقای فتحعلی محمدزاده در ارتباط با رسانه ملی (برنامه رادیو تهران) عملکرد یکساله شهرکهای صنعتی را به مناسبت هفته دولت تشریح کرد.
مجری: خیلی ا زشهرکهای صنعتی و نواحی صنعتی در یکسال گذشته شاهد یکسری تحولات بودند در حوزه توسعه زیرساختها و همین طور نگاه ویژه دولت را برای توسعه فعالیت شهرکهای صنعتی خواستار بودند که کار و تولید در کشور افزایش پیدا کند ماموریتی که شما در مجموعه شرکت شهرکهای صنعتی دارید یک ماموریت مهم است در راستای تحقق هدفی که دولت در این یکسال گذشته پیگیری میکرده و آن هم ایجاد زیرساختهای مناسب برای رونق واحدهای صنعتی است در این یکسال در حوزه فنی در سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی چه کردید؟
محمدزاده گفت: سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در دو بعد فعالیت میکند نخست به نیابت از دولت در وزارت صنعت و معدن و تجارت ماموریتهای خود را پیگیری میکند فعالیت بعدی این سازمان فعایت در بخش نرم افزاری و سخت افزاری یا به عبارتی زیرساختهای صنعتی است.
وی افزود: در بخش زیرساختهای صنعتی با توجه به تلاشی که همکاران ما در اقصی نقاط کشور انجام دادند و حمایتهایی هم که از سوی دولت انجام شد توانستیم برای نخستین بار حدود ۶ هزار میلیارد تومان در بخش زیرساختهای شهرکهای صنعتی در سال گذشته هزینه کنیم و در مقایسه با سال گذشته شاخص خوبی است خصوصا در شرایط تحریم و نوسانات اقتصادی که در جامعه حاکم بود.
مجری: در چند شهرک صنعتی؟
محمدزاده گفت: در حال حاضر از ۸۴۷ شهرک صنعتی فعال در اقصی نقاط کشور با توجه به طرحهایی که در این شهرکها تعریف میشود بر اساس نیاز واحدهای صنعتی هزینهها را در مراحل عملیاتی ما انجام میدهیم. اما کار شاخصی که در دولت سیزدهم خیلی پررنگتر پیگیری و اقدام شد مشارکت در پستهای برق بود.
معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران ادامه داد: تکالیف قانونی ماده ۸۱ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و ماده ۵۴ احکام دائمی دستگاههای خدمات رسان را موظف کرده بود که امکانات را تا درب واحدهای صنعتی در داخل شهرکهای صنعتی بیاورند، اما با توجه به محدودیتهای منابع مالی که گریبان گیر دستگاهها بود سازمان برنامه، برای تخصیص منابع، محدودیتهایی داشت ما هماهنگیهایی را میان وزرا برای احداث پستهای برق در داخل شهرکهای صنعتی انجام دادیم به طوریکه ۴۰ درصد توانیر, ۳۰ درصد سازمان برنامه استانها و ۳۰ درصد هم شرکتهای استانی برای احداث پستهای برق مشارکت کردند.
مجری: فکر میکنید برای نخستین بار است که سه وزارتخانه در این زمینه همکاری میکنند، زیرا فقط گویا به عهده شما بوده است؟
محمدزاده گفت: مشارکت در سنوات گذشته در لوایح و قوانین بودجه اعتباراتی لحاظ میشد، اما چون محدود و تقاضا هم بسیار زیاد بود برای تامین زیرساخت ها، این کار را برای نخستین بار در قالب تفاهم نامههایی که امضا و در مصوبات سفر ریاست جمهوری به استانها در قالب مصوبات ابلاغ شد و امروز که در خدمت شما هستیم برای حدود سه هزار و ۵۰۰ مگاوات ما با سازمان برنامه بودجه استانها و توانیر به نیابت از وزارت صنعت و وزارت نیرو و شرکتهای استانی برای احداث طرحها تفاهم نامه داریم.
مجری: یک سال است سفرهای استانی رئیس جمهور برگزار میشود و مصوبات زیادی هم در این سفرها داشتیم چند درصد از طرحهای شما به بهره برداری رسیده یا در آستانه بهره برداری است؟
وی افزود: پستهای برق زمان میبرد
مجری: پستهای فوق توزیع هست؟
محمدزاده گفت: بله پستهای فوق توزیع است پستهای ۶۰ به ۲۰ کیلوولت و ۱۳۲ به ۲۰ کیلوولت است که یک بازه زمانی ۱۸ ماه دارد، اما الان از محل این تفاهم نامهها نزدیک به ۶۰۰ مگاوات ما پست احداث کردیم و در اختیار شهرکهای صنعتی قرار دادیم و هم اکنون از آن بهره برداری میشود.
معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران افزود: در استان تهران پست دماوند و شهرک صنعتی فیروزکوه به بهره برداری رسید و ۸۳ مگاوات هم به ظرفیت برق شهرک صنعتی عباس آباد در سال ۱۴۰۰ اضافه کردیم آنچه که در استان تهران اتفاق افتاد احداث پست قرچک و شمس آباد است و پیشرفت خیلی خوبی هم دارد
مجری: فکر میکنید چه زمان به بهره برداری میرسد؟
محمدزاده گفت: قطعا قرچک و شمس آباد در سال ۱۴۰۲ به بهره برداری میرسد.
مجری:، چون یکی از مشکلات واحدهای صنعتی نبود برق و نوسانات برق بوده که ایجاد شده بود؟
وی افزود: تامین برق وتوزیع برق مطرح است این پستهایی که گفتم در حوزه توزیع است و تامین آن توسط وزارت نیرو در نیروگاهها انجام میشود. تفاهم نامههای خیلی خوبی با برقهای منطقهای استان تهران و ۶ پست در استان تهران منعقد کردیم از این تعداد، سه مورد به بهره برداری رسیده و سه مورد دیگر هم با برنامههایی که تنظیم شده در سال ۱۴۰۲ به بهره براری میرسد.
مجری: در سنوات گذشته اگر خاطرتان باشد یک مجوزی داده میشد برای این که اگر واحدهای صنعتی هستند که برق زیادی مصرف میکنند خودشان بتوانند یک نیروگاه کوچکی برای خودشان ایجاد کنند.
محمدزاده گفت: اگر وقت برنامه اجازه دهد من توضیحات کامل تری ارائه خواهم داد
مجری: الان طرحی داریم که شروع شده باشد؟
وی افزود: ما هم اکنون در واحدهای داخل شهرکهای صنعتی یک محدودهای از زمین در اختیارشان قرار میدهیم همچنین تسهیلات و مجوزهایی را وزارت نیرو میدهد و به شبکه وصل میشوند و در این باره در حال انعقاد یک تفاهم نامه با توانیر هستیم که بتوانیم این کار را سرعت دهیم ضمن این که هیئت وزیران هم در خردادماه یک مصوبهای را گذراند که برای تولید برق از طریق مولدهای مقیاس کوچک در داخل شهرکهای صنعتی، تسهیلاتی برایشان قائل شد.
مجری: الان چیزی از اینها به بهره برداری رسیده است؟
محمدزاده گفت: از محل آیین نامهای مصوب هیئت وزیران هنوز بهره برداری نشده، اما در داخل شهرکهای صنعتی این کار روزانه انجام میشود.
وی اضافه کرد: ما این کار را انجام میدهیم و یک تفاهم نامهای هم با ساتبا در ارتباط با انرژیهای خورشیدی برای تولید ۵ هزار مگاوات انرژی در اقصی نقاط کشور که قطعا بخشی هم برای تهران خواهد بود امضا کردیم که از این میزان، سه هزار مگاوات در قالب تامین انرژی خورشیدی در شهرکهای صنعتی است.
مجری: در رابطه با وضع خدمات رسانی به لکههای صنعتی هم اگر آماری دارید بفرمایید.
معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران گفت: مقدمات کار فراهم است و کارگروهی برای هشت لکه دارند کار میکنند.