پخش زنده
امروز: -
محققان انستیتو IZS کشور ایتالیا در مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، همایش و کارگاه آموزشی بین المللی تعیین توالی کامل ژنومی (WGS) آنالیز بیوانفورماتیک برگزار کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی موسسه رازی، همایش و کارگاه آموزشی بین المللی تعیین توالی کامل ژنومی (WGS) آنالیز بیوانفورماتیک با دعوت از محققان انستیتو IZS کشور ایتالیا و با حضور دکتر سهیلا مرادی بیدهندی معاون تحقیقات و فناوری، دکتر رایناک قادری رئیس روابط بین الملل و جمعی از محققان مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی در سالن زنده یاد مرتضی کاوه برگزار شد.
دکتر مرادی در این همایش با ابراز خرسندی از حضور محققان انستیتو IZS در مؤسسه رازی گفت: این همایش گام دیگری از تلاشهای مؤسسه رازی به منظور تعمیق ارتباط بین دو مرکز بوده و امید است این ارتباط بستری برای گسترش زنجیرهای از طرحهای تحقیقاتی مشترک و ارتباط آزمایشگاههای مرجع باشد.
وی افزود: پس از یک وقفه طولانی مدت ناشی از همه گیری فاجعه بار ویروس کرونا در سراسر جهان، یک بار دیگر، فرصتی عالی برای احیای همکاریهای علمی بین المللی و افزایش تعامل بین دانشمندان برای پیگیری فعالیتهای تحقیقاتی مشترک خود فراهم آمده است.
دکتر چزاره کاما رئیس بخش واحد بیولوژی مولکولی و ژنومیک انستیتو IZS، با اشاره به سابقه همکاری بین دو مؤسسه گفت: تنوع محصولات در مؤسسه رازی برجسته و قابل توجه است و تحت تأثیر تنوع محصولات و حوزههای فعالیت مؤسسه رازی قرار گرفته است.
دکتر نیکلاس رادموسکی کارشناس ارشد بیوانفورماتیک در ژنومیک میکروارگانیسمها انستیتو IZS، نیز ضمن ابراز خرسندی و تشکر از دعوت مؤسسه رازی گفت: با شناخت هر چه بیشتر از مؤسسه رازی متوجه شدم نقاط مشترک فراوانی بین دو مؤسسه به منظور انجام همکاریهای دو جانبه وجود دارد، در عین حال که با وجود تفاوت دو مجموعه در زمینههایی همچون تولید واکسن و آنالیز ژنومیک میتوانیم با به اشتراک گذاری اطلاعات و تجربیات از همدیگر یاد بگیریم.
رئیس روابط بینالملل مؤسسه رازی همچنین در حاشیه این همایش گفت: هر ساله به مناسبت برگزاری همایش میکروب شناسی بین المللی ایران از دانشمندان و محققان آزمایشگاههای مرجع و مراکز تحقیقاتی کشورهای مختلف مانند استرالیا، آلمان، آفریقای جنوبی، سوئد، فرانسه و ایتالیا به منظور حضور در مؤسسه رازی و برگزاری دورههای تخصصی برای محققان مؤسسه دعوت میشود و زمینههای همکاریهای طولانی مدت بین دو طرف شکل میگیرد.
وی افزود: پیشینه ارتباط علمی مؤسسه رازی و IZS به زمستان ۲۰۱۸ برمیگردد، زمانی که دکتر ماسیمو ساچیا، رئیس آزمایشگاه مرجع پلوروپنومونی مسری گاوی (CBPP) در IZS، در پاسخ به تلاشهای مشترک رازی، از ریاست و معاونت تحقیقات مؤسسه رازی به منظور بازدید از مرکز Teramo IZS و برگزاری نشست مشترک برای بررسی راههای ارتباط علمی متقابل در این سفر و زمینههای گسترش روابط علمی و توسعه طرحهای پیشنهادی دعوت کرد و پیش نویس تفاهم نامه علمی بین دو مرکز تهیه شد.
دکتر قادری ادامه داد: این تفاهم نامه اکنون در وزارت امور خارجه ایران و وزارت بهداشت ایتالیا در مراحل نهایی است و همزمان فعالیتهای تحقیقاتی بین این دو مرکز با موفقیت در حال انجام است.
وی گفت: برگزاری این همایشها تا روز دوشنبه ۱۴ شهریور در مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی ادامه دارد و پزشکان، متخصصان، دامپزشکان، ایمنی شناسان، میکروبیولوژیستها، دامداران، دانشجویان و سایر گروههای مرتبط میتوانند از طریق نشانی Vc.areeo.ac.ir. /ch/razich-۲ در این همایشها شرکت کنند.