پخش زنده
امروز: -
مجموعه کتاب های آموزش زبان انگلیسی که بر اساس فرهنگ و آموزههای ملی تدوین شده است ، رونمایی شد.
کلانتری افزود: زبان امکان های تفکر ، حدود تفکر و پیوند انسان را تعیین می کند ، تجاوز به زبان تجاوز به تفکر و فرهنگ است و بر مبنای این نگاه است که زبان پیوند وسیع با فرهنگ دارد.
کلانتری گفت: زبان آموزان ما عملاً در مسیر زبان آموزی با فرهنگ آشنا می شوند بنابراین پیدا کردن راهی که هم زبان آموزی را در کشور تسهیل کند و در عین حال بنیان های فرهنگی یک کشور را پاس بدارد کار بسیار مشکلی است که این حلقه گمشده است و آموزش عالی کشور نیز با این مشکل مواجه است ، تلاش می کنیم که زحمات این دوستان در آموزش عالی کشور دیده شود.
حجتالاسلام و المسلمین دکتر رضا غلامی در مراسم رونمایی از سامانه و مجموعه کتابهای آموزش، زبان انگلیسی با عنوان "مریت" MERIT، آموزش زبان انگلیسی را یکی از لوازم یادگیری دانش در عصر حاضر عنوان کرد و افزود: تسلط بر یک زبان خارجی به ویژه آنکه عمده منابع به زبان انگلیسی است از اقدامات مهم به شمار میرود چرا که امروزه پیشرفت علمی به زبان انگلیسی است.
غلامی با تاکید بر اینکه در این میان نباید فرهنگ را نادیده گرفت ادامه داد: زبان ، مولود فرهنگ است و از سوی دیگر هر فرهنگی مجموعهای از نقاط ضعف و قوت است و نمیتوان زبان و فرهنگ را از هم جدا کرد.
رئیس مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با بیان اینکه در زمینه آموزش زبان انگلیسی بومی سازی خاصی صورت نگرفته است ، ادامه داد: زبان انگلیسی در طول چند سده اخیر تعلق خود را از کشورهای اروپایی و امریکایی از دست داده به گونهای که زبان رسمی بسیاری از کشورهای آسیایی و آفریقایی انگلیسی است از این رو در آموزش آن باید نقاط ضعف را مرتفع کرد.
غلامی با تاکید بر اینکه مواردی در زبان انگلیسی موجود است که اگر حذف شود در ماهیت آموزش زبان انگلیسی لطمهای وارد نمیشود ، افزود: تدوین کتابهای بومی در این زمینه از خواستهای، مقام معظم رهبری نیز هست که تاکنون در این زمینه اقدامی صورت نگرفته بود.
وی گفت: کوچکترین کاری که ما میتوانیم در این خصوص انجام دهیم ترویج این کتابها است بنابراین از معاون فرهنگی وزیر علوم درخواست کرده ایم که از این مجموعه کتاب در دانشگاه استفاده شود همچنین از کانون پرورش فکری جوانان درخواست کرده ایم از این مجموعه کتاب زبان استفاده کنند.
غلامی گفت: در ارتباط با آموزش زبان انگلیسی معتقد به بومی سازی مطلق نیستم و به علل مختلف قائل به بومی سازی نسبی هستیم چون در طول چند دهه اخیر زبان تعلق خود را به فرهنگ اروپایی و آمریکایی به شکل کامل از دست داده است.
حامد علامتی مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در نشست رونمایی از کتاب و سامانه آموزش زبان انگلیسی افزود: وقتی از سبک زندگی صحبت میشود مراد ما مولفههایی در ارتباط با سبک زندگی اسلامی است و زبان آموزی یک مقوله موثر در حوزه سبک زندگی است.
وی با اشاره به گفته ای که اعلام شده است هر فرد به تعداد زبانهایی که بلد هستند، زندگی دارد ، اظهار کرد: وقتی از زبان صحبت میشود آداب، رسوم و فرهنگ در آن مستتر است ولی از سوی دیگر برای ایجاد ارتباط با دنیا و دسترسی به شاهکارهای ادبی و مقالات علمی نیاز به فراگیری زبان خارجی داریم.
علامتی ، زبان را ابزاری برای انتقال محتوا توصیف کرد و افزود: کتابهایی که در آکادمی های غربی تدریس،می شود، حامل مثالهایی است و هر چه سن زبان آموزان پایین تر باشد ، تاثیر پذیری بیشتری دارند. نیاز بود که کتابهایی مبتنی بر اسناد بالا دستی و فرهنگ بومی تدوین شود.