پخش زنده
امروز: -
وزیر نیرو از برگزاری نخستین نشست کارگروه نجات دریاچه ارومیه به میزبانی این وزارتخانه خبر داد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، حمید چیت چیان اظهار داشت: در نخستین نشست کارگروه نجات دریاچه ارومیه ، بررسی ها انجام می شود و تا دو ماه آینده پیشنهادها و راهکارها به دولت ارایه خواهد شد و اطلاعات آن در اختیار همه مردم قرار خواهد گرفت.
وی در پاسخ به این پرسش که "اگر قرار باشد سدی را که وزارت نیرو ساخته است، خراب کنید تا دریاچه ارومیه علاج یابد، این کار را انجام می دهید؟"، گفت: ممکن است برای علاج بخشی دریاچه رومیه، نیازمند تخریب سدها نباشیم بلکه می توان میزان آبی را که از سدها به سمت دریاچه ارومیه روان می شود، تنظیم کرد.
چیت چیان وضع دریاچه ارومیه را موضوعی پیچیده دانست و ادامه داد: البته اگر واقعا از لحاظ فنی و اقتصادی به این نتیجه رسیدیم که لازمه نجات دریاچه ارومیه حتی تخریب یک سد است، از این نیز ابایی نخواهیم داشت اما این راه حل، در زمان حاضر برنامه ما نیست.
وزیر نیرو : ساخت نخستین سد با سرمایه گذاری خصوصی
وزیر نیرو از احداث نخستین سد کشور با سرمایه گذاری کامل بخش خصوصی خبر داد.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر ، حمید چیت چیان امروز در آیین مبادله قرارداد نیروگاه 1000 مگاواتی سردار شهید احمد کاظمی سیرجان میان شرکت گهر انرژی سیرجان و گروه مپنا، گفت: انگیزه ای که بخش خصوصی برای بالا بردن بازده و همچنین بهره وری دارد، در بخش دولتی نیست.
وی به ظرفیت های موجود در شرکت مپنا اشاره کرد و گفت: این شرکت تاکنون بسیار موفق عمل کرده و در زمان حاضر توانسته است فناوری سیکل ترکیبی را ارتقا دهد و امروز نه تنها فناوری ساخت بلکه فناوری در طراحی را هم به دست آورده است.
وزیر نیرو ادامه داد: مپنا در چند سال اخیر توانسته است ظرفیت توربین های گازی را افزایش بدهد که این اقدام باعث افزایش بازده نیروگاهی شده و اینها قدم های ارزشمندی است که تاکنون برداشته ایم.
وی ابراز امیدواری کرد وزارت نیرو بتواند با بهره گیری از ظرفیت های دانشگاهی و موسسه های صنعتی و غیره به این موفقیت ها سرعت بیشتری دهد.
وی گفت: اگر صنایع بزرگ کشور بتواند در شهرک های صنعتی سرمایه گذاری کند، چند مزیت دارد که از آن جمله می توان به جلوگیری از اتلاف و هدررفت انرژی در خطوط انتقال اشاره کرد یا اینکه می توان به بازیافت حرارت یا برودت اشاره کرد که می تواند دوباره مورد استفاده قرار گیرد و با استفاده درست می توانیم بازده نیروگاه ها را از 46 درصد به 80 درصد نیز برسانیم.
وی ادامه داد: اگر بخش خصوصی بخواهد وارد یک طرح سنگین شود، نیازی نیست که آورده سرمایه آن 100 درصد باشد و می تواند از تسهیلات بانک ها و یا صندوق توسعه ملی استفاده کند.
چیت چیان تصریح کرد: تلاش می کنیم که پروژه های خود را به هیچ عنوان در اختیار شرکت هایی که ظاهر خصوصی دارند، ندهیم بلکه این طرح ها را به شرکت هایی واگذار کنیم که از انگیزه بالایی برای ارتقای بهره وری برخوردار هستند.
وی از تشکیل سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی خبر داد و گفت: این اقدام ، بسیار مناسب است و با تشکیل این سازمان و همکاری شرکت های خصوصی می توانیم تا 500 مگاوات توربین بادی تولید و هر 10 سال یکهزار مگاوات برق از منابع انرژی های نو تامین کنیم.