اختصاص۷۰۰ میلیارد تومان وام حمایتی به تعاونیهای خراسان رضوی
امسال ۷۰۰ میلیارد تومان وام بانکی حمایتی برای اشتغالزایی به تعاونیهای خراسان رضوی اختصاص یافته است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی در نشست با اصحاب رسانه به
مناسبت هفته تعاون گفت:
این وام بانکی از محل جزء۲ بند ب تبصره ۱۶ قانون بودجه امسال به تعاونیهای استان اختصاص یافته است.
محمدامین بابایی افزود: تعداد شرکتهای تعاونی فعال در استان از هفت هزار و ۵۰۱ تعاونی در سال ۱۴۰۰ به هفت هزار و ۵۳۷ تعاونی در شهریور ماه امسال و تعداد اعضای تعاونیهای استان نیز از ۱۱۱ هزار و ۷۴ نفر در سال ۱۴۰۰ به ۱۱۹ هزار و ۲۷۸ نفر در شهریور ماه سال جاری افزایش یافته است.
بابایی افزود: بخش صنعت با سهم ۱۳ درصدی از کل تعاونیها به تعداد ۹۸۶ واحد، بخش مسکن با سهم ۶ درصدی به تعداد ۴۲۹ واحد، بخش معدن با سهم سه درصدی از کل تعاونیها به تعداد ۲۰۳ واحد و بخش فرش دستباف با سهم ۲ درصدی و تعداد ۱۲۴ واحد تعاونی، عمده تعاونیهای فعال خراسان رضوی را تشکیل میدهند.
وی ادامه داد: ۸۲۸ تعاونی تولیدی- توزیعی خراسان رضوی با سهم ۱۱ درصدی از کل تعاونیهای فعال استان، ۲ هزار و ۲۹۸ تعاونی در بخش خدمات با سهم ۳۰ درصدی، هزار و ۷۳۰ تعاونی در بخش کشاورزی با سهم ۲۳ درصدی و ۹۲۶ مورد تعاونی هم در بخشهای دیگر استان فعال هستند.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی تعداد تعاونیهای فعال در حوزه دانش بنیان استان را هشت مورد با ۴۳ عضو و ۴۲ میلیارد ریال سرمایه گذاری و ۸۴ نفر اشتغال و تعداد تعاونیهای فعال استان در حوزه توسعه عمران را پنج مورد ذکر کرد.
بابایی افزود: ۸۷ اتحادیه تعاونی خراسان رضوی نیز در بخشهای خدمات، مسکن، کشاورزی، تولیدی-توزیعی، حمل و نقل، صنعتی، فرش دستباف، معدنی و سایر موارد فعالیت دارند.
وی ادامه داد: ۱۶۶ تعاونی در حوزه بانوان خراسان رضوی با هزار و ۸۸۱ عضو و هفت میلیارد ریال سرمایه گذاری و ۲ هزار و ۹۴۶ نفر اشتغال در استان فعالیت دارد.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: در مجموع طی یک سال گذشته ۱۵۶ تعاونی و اتحادیه با چهار هزار و ۳۵۸ نفر عضو و ۳۲ میلیارد ریال سرمایه گذاری و اشتغالزایی برای ۲ هزار و ۸۸۳ نفر در استان تشکیل شده است.
بابایی افزود: در یک سال گذشته شرکتهای تعاونی خراسان رضوی ۱۱۶ میلیون دلار کالا صادر کرده اند که عمده محصولات صادراتی آنها سوخت، زعفران، صنایع غذایی (رب و کنسرو)، مصنوعات فلزی، سنگ ساختمانی به مقاصد صادراتی افغانستان، پاکستان، عراق، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبکستان، روسیه و اسپانیا بوده است.
وی ادامه داد: نقش تعاون در اقتصاد استان شامل تولید ۱۰ درصد فرآوردههای دامی، هشت درصد محصولات زراعی، پنج درصد گوشت مرغ و تخم مرغ، سه درصد از معادن، ۲ درصد محصولات نساجی چرم و پوشاک، ۲ درصد محصولات سلولزی و شیمیایی از کل تولیدات است.
بابایی افزود: بیش از ۶۵۱ هزار و ۸۴۶ مرزنشین خراسان رضوی نیز در قالب ۲۲ تعاونی مرزنشینان در این استان ساماندهی شده اند.
رئیس اتاق تعاون خراسان رضوی نیز در این جلسه گفت: دبیرخانه ستاد دائمی تعاون در اداره کل کار و تعاون خراسان رضوی تشکیل شده است تا توجه به موضوع تعاون صرفا به یک هفته خاص منجر و خلاصه نشود.
رضا رمضانی افزود: همچنین بنا داریم در همه شهرستانهای خراسان رضوی اتاق تعاون را فعال کرده و به صورت قوی اداره کنیم تا موضوع تعاون مورد توجه بیشتری قرار بگیرد.
وی بیان کرد: حوزههای خدمات، کشاورزی، صنعت، تولیدی و توزیعی، مسکن، معدن و فرش دستباف بیشترین حجم از تعاونیهای فعال خراسان رضوی را به خود اختصاص داده اند.
رمضانی گفت: تعاونیها شفاف عمل کرده و درآمد و هزینه هایشان نیز مشخص است و میتوانند بهترین گزینه برای توزیع کالاهای اساسی با قیمت واقعی به دست مردم باشند، همان طور که در حال حاضر تعاونیها بخشی از شبکه توزیع کالاهای تنظیم بازار استان را به خود اختصاص داده اند.
وی افزود: یکی از مهمترین مسائلی که تعاونیهای استان با آن مواجه هستند تامین سرمایه در گردش است که انتظار میرود بانک توسعه تعاون در این زمینه همراهیهای بیشتری را با فعالان عرصه تعاون داشته باشد.