پخش زنده
امروز: -
آقای خاندوزی گفت: حجم تجارت ایران با کشورهای مختلف از شهریور ۱۴۰۰ تا خرداد ۱۴۰۱ به ۹۲ میلیارد دلار رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای احسان خاندوزی سخنگوی اقتصادی دولت در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن تشریح عملکرد یک ساله تیم اقتصادی دولت، به دستورات ویژه رئیس جمهور برای اجرای بندهای بسته مهار تورم در کوتاه مدت نیز اشاره کرد.
آقای خاندوزی گفت: دولت میداند که فشارهای تورمی مخصوصا بر قشر ضعیف جامعه منجر به رنجش خاطر شده است، بنابر این برای رفع این فشارها رئیس جمهور دستور ویژهای به وزارت خانههای دخیل در امر کنترل تورم در بسته کوتاه مدت مهار تورم داده و هر ۱۵ روز یکبار در جلسهای به بررسی موارد و تاثیر آن در اجرای طرح برگزار میشود.
سخنگوی اقتصادی دولت با اشاره به رشد ۲۲ میلیارد دلاری حجم تجارت خارجی در ۹ ماهه ابتدایی دولت سیزدهم نسبت به مدت مشابه، گفت: حجم تجارت ایران با کشورهای مختلف از شهریور ۱۴۰۰ تا خرداد ۱۴۰۱ به ۹۲ میلیارد دلار رسیده است. سیاست دیپلماسی همسایگی منجر شده تا ۲۶ میلیارد دلار به کشورهای همسایه صادر شده است.
وزیر اقتصاد می گوید: کنترل نقدینگی از ۴۰.۵ عملاً به ۳۵ درصد رسیده است. همچنین در ارائه مجوز فعالیت اقتصادی به ۷۵ هزار فعال اقتصادی در پنج ماه گذشته به صورت برخط کار را پیش بردهایم.
خاندوزی می گوید: در گسترش عدالت هم رشد اعطای وام خرد بدون ضامن را داشتهایم و امکان توثیق سهام عدالت و سایر سهام بورسی و عادلانهسازی پرداخت یارانهها را عملی کردهایم. در اصلاح نظام دهک بندی ها یک میلیون و هفتصد هزار درخواست منجر به اصلاح دهک بندی شده است. این بانک اطلاعاتی اصلاح شده معیار پرداخت نقدی یارانه ها و احتمالا کالابرگ الکترونیکی خواهد شد.
وزیر اقتصاد گفت: در پایان سال ۱۴۰۰ ضریب جینی به ۳۹ صدم کاهش یافته است و امید بر آن است با اجرای بسته کنترل تورم در کوتاه مدت نابرابری ها کمتر شود.
سخنگوی اقتصادی دولت اشاره کرد: در حوزه خارجی حجم تجارت ما افزایش پیدا کرده است، و بیش از ۹۲ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی دولت است، و نسبت به سال گذشته و دولت قبل ۲۲ میلیارد افزایش صادرات داشتیم. در دولت اقدامات جدیای صورت گرفت که مانند آنچه در گزارش فولاد مبارکه دیده شد، بسیار کمتر دیده شود.
به گفته وزیر اقتصاد، سیاست قطعی و بدون اغماض دولت این است که شفافیت را در زمینه گزارش کار بخشهای مختلف اقتصادی را به شکل کامل در نظر داشته باشد و این موضوع نه صرفاً به عملکرد اقتصادی در دولت گذشته که در دولت فعلی هم مربوط میشود.
وی گفت: در آمدهای پایدار بودجه دولت در ۴ ماهه اول امسال ۶۳ درصد نسبت به ۴ ماهه اول سال گذشته افزایش داشته است.
وزیر اقتصاد تاکید کرد: درآمد نفتی ما ۵ برابر بیشتر از پارسال بوده است و گشایشهایی در فعالیتهای اقتصادی ایجاد کردهایم و در سرمایهگذاری خارجی از شهریور سال گذشته تا امروز تقریباً دو برابر شده است. نرخ بیکاری به ۹.۲ درصد در بهار ۱۴۰۱ کاهش یافته است. نرخ تورم سالانه منتهی به تیر امسال که ۴۰.۵ درصد بود، نسبت به سال قبل که ۴۴.۲ درصد بود، کاهش را نشان میدهد.
خاندوزی تصریح کرد: این را هم بگویم که در دولت مردمی قرار نیست از همه شاخصها بهعنوان یک دستاورد یاد شود. قطعاً شاخص تورم با آنچه که هدف ما در برنامه اقتصادی است بسیار فاصله دارد و ما در جهت کاهش تورم اقدامات متعددی برای همه دستگاهها در نظر گرفتهایم و در یک بسته کوتاهمدت قرار است که به سمت کاهش بیشتر نرخ تورم حرکت کنیم و ضمناً هر بخش گزارشی از اقدامات خود در این زمینه ارائه دهد.
اقدام کم سابقهای در بانک مرکزی و وزارت صمت صورت گرفته که ما امروز بیش از ۱۶ هزار میلیارد تومان از این اقدام داریم تامین مالی میکنیم.
خاندوزی تاکید کرد: در زمینه افزایش تولید برق در کشور متوسط سالهای دولت قبل ۲ هزار مگاوات افزایش ظرفیت بوده، ولی در دولت فعلی بیش از ۶ هزار مگاوات افزایش ظرفیت داشتیم و تابستان بدون خاموشی برای مردم به ثمر رسیده است.
خاندوزی گفت: به دلیل ناکارآمدی فعالیت فولاد مبارکه، وزیر صمت در دو ماه اول شروع دولت، مدیرعامل را برکنار کرد و دولت معتقد است باید به شدت با تمام کسانی که در فساد فولاد مبارکه نقش داشتند، مقابله شود. گزارش تحقیق و تفحص مجلس از فولاد مبارکه باید هر چه سریعتر در دستور کار دستگاه قضائی قرار بگیرد.
وزیر اقتصاد بیان کرد: برای تغییر الگوی مصرف، صرفا نباید به سمت متغیرهای قیمتی بنزین برویم بلکه باید از متغیرهای غیرقیمتی هم استفاده کنیم.
سخنگوی اقتصادی دولت در ادامه تصریح کرد: اگر روند فعلی مصرف بنزین ادامه یابد، احتمال واردات بنزین وجود دارد مگر اینکه سقف مصرف بنزین کنترل شود و باید از یک سری متغیرها برای کنترل مصرف بنزین استفاده کنیم.
وی ادامه داد: برنامه سال ۱۴۰۲ برای قیمت بنزین هنوز آماده نیست و نمیتوان در مورد آن صحبت کرد.
خاندوزی با اشاره به اینکه برای هر دو سناریوی آینده برنامه اجرایی داریم، افزود: آمریکا در این مدت از تمام ابزار فشار خود استفاده کرده و وضعیت از این بدتر نخواهد شد، برای هر دو سناریوی رفع تحریمها یا باقی ماندن تحریمها، پیشنهاداتی روی میز دستگاه اجرایی کشور آماده است.
باید سعی کند که کالاهای مورد نیازی همایسگان که در ایران تولید می شود را صادر کند و اجازه ندهد از قاره های دیگر ارسال شود.