حرکت وزارت اقتصاد بر مسیر سند راهبردی
سند برنامههای راهبردی و عملیاتی وزارتخانه مبتنی بر ۸ محور اساسی، ۱۰۳ راهبرد، ۱۶۹ برنامه و پروژه و ۴۵۱ فعالیت و اقدام، تدوین و ابلاغ و در انظباق با سند تحول دولت نهایی شده است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه اخبار اقتصادی و دارایی (شادا)، ذبیح الله سلمانی، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت امور اقتصادی و دارایی به تشریح جزئیات اجرای سند برنامه راهبردی و عملیاتی وزارتخانه پرداخت.
متن یادداشت به شرح زیر است:
«پس از استقرار دولت سیزدهم و انتخاب وزرا، وزیر امور اقتصادی و دارایی بر اساس منویات مقام معظم رهبری و ریاست محترم جمهوری، نسبت به انتخاب و انتصاب مدیران خود با در نظر گرفتن دانش و تعهد و همچنین انقلابی گری، پاکدستی و فساد ستیزی با برگزاری کانونهای ارزیابی شایستگیهای عمومی مدیران، کمیته انتصابات تخصصی اقدام کرد.
ماحصل این انتخاب، شایسته گزینی و استفاده از ظرفیتهای نخبگانی بود که بیش از ۳۲۰ نفر به منظور انتصاب در ۸۲ پست حساس میانی و ارشد و ۱۲۷ نفر برای تصدی ۶۳ پست مدیریت پایه مورد ارزیابی قرار گرفتند و همچنین ۲۹ عضو جوان در هیات مدیره بانکها و بیمههای تحت مدیریت وزارت اقتصاد منصوب شدند.
پس از تشکیل تیم مدیریتی مجموعه وزارت اقتصاد، سند برنامههای راهبردی و عملیاتی وزارتخانه مبتنی بر ۸ محور اساسی، ۱۰۳ راهبرد، ۱۶۹ برنامه و پروژه و ۴۵۱ فعالیت و اقدام تدوین و ابلاغ شد و که نهایتا پس از ابلاغ سند تحول دولت، در انطباق با سند مذکور نهایی شد.
لازم به یادآوری است که بر اساس سند تحول دولت مردمی، ۱۲۵ وظیفه مستقیما بر عهده وزارت امور اقتصادی و دارایی نهاده شد که ۷۰ مورد آن در حال اجرا بوده و ۵۵ مورد آن در حال بازنگری و اصلاح از طریق ستاد راهبری تحول دولت است.
از اقدامات دیگری که در حوزه معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت اقتصاد قرار میگیرد و به ثمر نشسته، تفویض اختیارات به واحدهای استانی بود که در فروردین ماه ۱۴۰۱ تعداد ۳۵ مورد از وظایف و اختیارات ستاد وزارتخانه و سازمانهای تابعه به واحدهای استانی تفویض شد و تعدادی نیز در مهر ماه سال جاری تفویض خواهد شد؛ این تفویض اختیارات در راستای سیاستهای ابلاغی ریاست محترم جمهوری و مقام عالی وزارت اقدام شد.
در راستای سیاستهای دولت مردمی، مبنی بر دیدار چهره به چهره مسئولان با مردم و رسیدگی به مشکلات آنان، میزهای خدمت در تمامی سفرهای استانی ریاست محترم جمهور شکل گرفت که وزیر محترم در ۹ سفر استانی و ۱۶ شهرستان حضور یافتند و سایر معاونان وزارت اقتصاد نیز در ۱۹ استان حضور داشتند و بررسی و پاسخگویی بالغ بر ۴۷۸ هزار درخواست و شکایت مردمی واصله از طریق سامانه سامد انجام شد.
موضوع دیگری که برای وزارتخانه اهمیت داشت بحث مدیریت استعداد و جانشین پروری بود که بر اساس سیاستهای کلی نظام اداری ابلاغی مقام معظم رهبری و فصل هشتم قانون مدیریت خدمات کشوری مبتنی بر شناسایی، آموزش و توسعه، نگهداشت و ارتقای کارکنان مستعد در حال انجام است.
همچنین در راستای اجرای سیاستهای کلی جمعیت و خانواده و قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، منشور خانواده در قالب پروژه سند راهبردی و در چارچوب مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی تهیه شد و دستورالعمل نحوه تشویق و اعطای پاداش به مزدوجین جدید تهیه و به همه واحدها ابلاغ شد و تا کنون ۸۲ نفر از کارکنان که مشمول آن بودند مورد تقدیر قرار گرفتند. تعداد تسهیلات ازدواج پرداخت شده از ابتدای سال کاری تا ۵ تیر ماه که گزارش تهیه شده بود ۲۰۵ هزار و ۱۷۰ فقره به مبلغ ۲۸۰ هزار میلیارد ریال بود که این مبلغ در سال گذشته در همین بازه زمانی ۱۷۱ هزار میلیارد ریال و به تعداد ۲۰۱ هزار فقره بود. تسهیلات فرزندآوری نیز تا ۵ تیر ماه تعداد ۱۰۲ هزار و ۶۹۰ فقره به مبلغ ۴۰ هزار و ۸۸۷ میلیارد ریال است.
در حوزه مسئولیت اجتماعی از جمله امر به معروف و نهی از منکر و عفاف و حجاب هم با توجه به ارزیابیهای انجام شده از سوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور و همچنین وزارت کشور، یکی از دستگاههای برتر کشور بودیم که لوح سپاس از سوی ستاد به وزارت اقتصاد اعطا شد.»