درخواست مؤسسه رازی برای دستیابی به مواد بیولوژیک با مقاصد صلح جویانه
مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی برای دستیابی به مواد بیولوژیک با مقاصد صلح جویانه درخواست داد و تأکید کرد که محرومیت ایران از دسترسی به مواد بیولوژیک تحت هیچ عنوان پذیرفته نیست.

به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی مؤسسه رازی؛ نشست هماهنگی شرکتهای واکسن ساز موفق با هدف اعلام توانمندی و تسریع فرایند ثبت و فروش در کشورها، وضعیت ثبت و رجیستری محصولات در سازمان بهداشت جهانی، انتظارات از دفتر منطقهای سازمان بهداشت جهانی و برگزاری اجلاس G۵ منطقهای و فرصت ممتاز حضور این شرکتها در اجلاس با حضور دکتر محمد حسین نیکنام مدیر کل دفتر همکاریهای بین الملل وزارت بهداشت، جمعی از مدیران این وزارت خانه، دکتر سید جعفر حسین مسئول دفتر منطقهای سازمان بهداشت جهانی و مسئولانی از شرکتهای واکسن ساز داخلی در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد. شد.
دکتر نیکنام در این نشست با تأکید بر اهمیت همگرایی شرکتهای واکسن ساز در اخذ مجوزهای بین المللی گفت: انتظار این است که دفتر منطقهای سازمان بهداشت جهانی نیز در تسریع و تسهیل فرایندهای اخذ مجوزهای بین المللی، مساعدت لازم را به عمل آورد.
همچنین ایده برگزاری گردهمایی تخصصی واکسن با توجه به اهمیت جهانی بیماری کرونا و توفیق مؤسسه رازی در تولید واکسن تزریقی- استنشاقی رازی کووپارس از سوی نمایندگان مؤسسه رازی مطرح و اعلام شد، این موسسه در نظر دارد سال آینده میزبان برگزاری رویدادی علمی و گردهمایی تخصصی تحت عنوان چالشهای تولید واکسن در ایران و جهان با حضور متخصصان ایرانی و صاحب نام بین المللی باشد.
حق قانونی دستیابی به مواد بیولوژیک با مقاصد صلح جویانه با توجه به اینکه انحصار تولید برخی محصولات در اختیار کشورهای انگلیس و آمریکا است و تاکید بر این مهم که محرومیت ایران از دسترسی به این محصولات که باید معاف از تحریمهای اقتصادی ظالمانه باشد تحت هیچ عنوان پذیرفته نیست، تسهیل فرایند اخذ مجوزهای بین المللی واکسن رازی کووپارس به ویژه که این واکسن نخستین واکسن تزریقی – استنشاقی جهان در زمینه کرونا و تنها واکسن تزریقی – استنشاقی ایرانی است، اعلام آمادگی اهدای واکسن کرونا از سوی مؤسسه رازی، کمک در تسریع روند اخذ تأییدیه سرمهای درمانی ضد مار و عقرب از سوی WHO، کمک به امضای MOU با وزارت بهداشت عراق با هدف توسعه صادرات به این کشور و پیشنهاد تأسیس کارگروه تخصصی صادرات فراوردههای بیولوژیک نیز از سوی نمایندگان مؤسسه رازی مطرح و درخواست شد.
از مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، دکتر مجتبی نوفلی رئیس گروه مطالعات آنتی ژن، بذر و سلول، توکسین و ..، دکتر رضایی مکرم رئیس گروه ترخیص فراوردههای بیولوژیک پزشکی، دکتر سید رضا بنی هاشمی مدیر تحقیق و توسعه R&D و دکتر رایناک قادری رئیس روابط بین الملل مؤسسه در این نشست حضور داشتند.