پخش زنده
امروز: -
هفدهمین دوره طرح آموزشی و تربیتی قاریان و حافظان قرآن نوجوان موسوم به «اسوه» در حالی آغاز شد که به گفته مدیران آن نیازمند حمایت و پشتیبانی از سوی دستگاههای متولی امور قرآنی کشور است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، هفدهمین دوره طرح آموزشی و تربیتی قاریان و حافظان قرآن نوجوان موسوم به «اسوه» امروز کلید خورد.
این دوره از سال ۱۳۹۳ با همکاری جامعه قرآنی عصر و شورای عالی قران آغاز بهکار کرد و قاریان و حافظان تربیت شده در آن تاکنون تعدادی از رتبههای ملی و بین المللی مسابقات قرآن کریم و مدارک معتبر قرآنی را از آن خود کرده اند که از آن جمله میتوان به کسب رتبه نخست مسابقات سراسری قرائت قرآن سال ۱۴۰۰ توسط امیرحسین رحمتی و همچنین کسب رتبه نخست مسابقات دانشجویان سال ۱۴۰۱ توسط سید محمد حسینی پور اشاره کرد.
طرح اسوه هر دوسال یک بار از بین قاریان و حافظان قرآن نوجوان با برگزاری آزمون و مصاحبه عضوگیری میکند و آنها را طی دورهای ۸ ساله تحت آموزش و تربیت قرار میدهد.
در هفدهمین دوره طرح اسوه ۲۴ نفر انتخاب شده اند که از ۵ تا ۱۱ شهریور ۱۴۰۱ در شهر دماوند اولین اردوی آموزشی و تربیتی آنها برگزار خواهد شد.
به گفته مدیر طرح اسوه، این طرح متکفل تربیت نسلی از قاریان است که هم از نظر سطح تلاوت و هم شخصیت قرآنی برجسته باشند به همین جهت دارای دو بخش نکات فنی تلاوت و اخلاق قرآنی است.
محمدتقی میرزاجانی در مراسم افتتاحیه گفت: کادرسازی هم از اهداف این طرح است، اکنون برخی از تربیت یافتگان دورههای قبل مباحث مقدماتی را تدریس میکنند و امور اجرایی را نیز به تدریج باید به خود آنها واگذار کنیم.
میرزاجانی همچنین خواستار پشتیبانی دستگاههای قرآنی ذیربط از این طرح شد.
همچنین محمدعلی خواجه پیری از طراحان و مجریان طرح اسوه گفت: طرح اولیه اسوه شامل یک مدرسه قرآن در هر شهر و یک مدرسه قرآن استانی و یک مدرسه قرآن عالی در تهران بوده است، اما به دلیل کمبود امکانات موفق به اجرای آن نشده اند.
وی همچنین از علیرضا معاف معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست تا از اجرای هر چه بهتر طرح اسوه حمایت کند.
معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از طرح مشابهی که با مشارکت آستان قدس رضوی برگزار میشود و «طرح ملی تلاوت شبابالرضا» نامیده میشود نیز حمایت میکند.
جلسه افتتاحیه این دوره با تلاوت محمد حسن غفاری از استان قم که آیاتی از سوره تکویر را به تقلید از استاد عبدالباسط قرائت کرد آغاز شد؛ او یکی از ۲۴ منتخب این دوره است که این فرصت را خواهد داشت تا با بهره مندی از بهترین استادان کشور در هنر تلاوت قرآن مراتب رشد را طی کند.
امیرحسین رحمتی و سیدمحمد حسینیپور از دیگر قاریان این محفل بودند.
۲۴ منتخب هفدهمین دوره طرح اسوه به صورت دسته جمعی میثاق نامه این طرح را قرائت کردند، آنها در پیشگاه خداوند، محضر ائمه معصومین (سلام الله علیهم اجمعین) و ارواح پاک امام امت و شهدا، با قرآن کریم عهد و پیمان بستند تا:
عاشقانه، مخلصانه و مجاهدانه در رفع مهجوریت از ساحت قُدسی قرآن کریم بکوشند؛ خود را به تقوای الهی و فضایل اخلاقی آراسته سازند، از شأن و منزلت قاری قرآن پاسداری کرده، از آنچه با پرهیزکاری و شرافت انسانی و اخلاق قرآنی منافات داشته باشد، دوری کنند و اخلاق اسلامی و شئون اهل قرآن را در گفتار، رفتار، پوشش و سایر ظواهر و بواطن رعایت کنند؛ قرائت قرآن را که نغمهای آسمانی است، از تَشبُّه به آداب خوانندگی و اجرای صِرف نغمات و الحان و أصوات به دور نگاه داشته و با تدبّر در معانی آیات نورانی قرآن و خشوع به هنگام تلاوت آن، زمینه تأثیر گذاری، نورانی کردن دل و جان و تعمیق معرفت خود و مخاطبان را فراهم کنند؛ در پرتو تمسّک به قرآن و عترت (علیهم السلام)، از خودنمایی که یکی از آفات و لغزشگاههای زندگی است، پرهیز کرده و هنر مقدس تلاوت قرآن؛ این عطیّه الهی را با توقّعات غیرمتعارف و مادیّات فانی ضایع نکنند؛ با عزمی راسخ در مسیر نورانی قاریِ و حافظ تالیِ انقلابی، تمام توانشان را جهت ارتقای صلاحیتهای حرفهای و معنوی خود به کار گیرند؛ در خط نجات بخش ولایت، آرمانهای امام راحل عظیم الشأن (رحمة الله علیه) و منویّاتِ بزرگ پرچمدار قرآن کریم؛ رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) ثابت قدم باشند و با همت و تلاش مضاعف در مسیر تحقق اهداف عالی طرح آموزشی ـ تربیتی اُسوه گام بردارند.
سیدمحسن دهنوی و محمد رشیدی از اعضای هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی از دیگر مهمانان این افتتاحیه بودند؛ علاوه بر آنها برخی از مدیران ارشد قرآنی کشور از جمله حمید مجیدی مهر رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، علیرضا معاف معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، میکائیل باقری مدیرکل قرآن آموزش و پرورش و منصور قصریزاده رئیس رادیو قرآن حضور داشتند.