پخش زنده
امروز: -
بهرهبرداری از طرح صادرات دریایی گاز مایع، از هدررفت سالانه روزانه ۲ هزار تن گاز مایع الپیجی جلوگیری و افزون بر آن سالانه تا ۳۶۰ میلیون دلار درآمد نصیب کشور میکند .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از شانا، مدت زمان اجرای این طرح از ایده تا اجرا تنها دو ماه بوده و بدون کمترین بودجه و با ۴۳ هزار نفر ساعت کار جهادی، تأسیسات متروک بندرعباس از مرکز ذخیرهسازی به مبدا صادرات دریایی گاز مایع (الپیجی) تبدیل شده است.
با اجرایی شدن این طرح همچنین برای ۲۰۰ نفر اشتغالزایی شده است و از محل صرفهجویی در محصولی که در مشعل پالایشگاههای بندرعباس میسوخت، سالانه تا ۳۶۰ میلیون دلار نصیب کشور میشود.
این طرح که با هدف تقویت جایگاه هرمزگان به عنوان قطب تولید و صادرات انرژی راهاندازی شده و در کنار پتروپالایشگاه شهید سلیمانی به ارزش ۱۲.۵ میلیارد دلار و انبار نفت شهید مهدوی که در آینده در این منطقه با ظرفیت ۶۰۰ میلیون تن به بهرهبرداری میرسد، از جمله طرحهایی است که امنیت انرژی در منطقه هرمزگان را بهبود میبخشد.
جلیل سالاری، معاون وزیر نفت در امور پالایش در آئین بهرهبرداری از آن، از جمله دلایل به ثمر رسیدن آن را تعامل همه بخشهای کشور در حوزه های امنیتی، اجرایی، فنی، اداری و تخصصی و کمیسیون انرژی مجلس دانست و از بر ضرورت استفاده از ظرفیتهای صادرات دریایی انرژی تاکید کرد و لازمه آن را توسعه زیرساختهای لجستیکی مانند توسعه اسکلهها اعلام کرد.
تأسیسات گاز مایع بندرعباس با داشتن ۹ سکوی تخلیه و ۲ موتورخانه، امکان تخلیه همزمان ۹ دستگاه گازکش و پمپاژ فرآوردههای آن با خط لوله انتقال ۱۶ اینچ به اسکله نفتی شهید باهنر بندرعباس را داراست. موتورخانه یادشده از ۱۷ دستگاه پمپ و ۷ دستگاه کمپرسور برای تامین فشار عملیاتی لازم برای انتقال گاز مایع بهره میبرند.
با بهرهبرداری از این تاسیسات و تخلیه همزمان ۹ دستگاه گازکش و بهرهمندی از توان پمپها و کمپرسورها، اکنون امکان بارگیری دریایی بهطور میانگین ۶ هزار تن گاز مایع در شبانهروز میسر میشود.
خیلی به صرفه و عالی هست
خیلی به صرفه و عالی هست