پخش زنده
امروز: -
نائب رئیس انجمن داروسازان ایران گفت: با استفاده از فرمولاسیونهای نوین امروز دیگر واقعا اثربخشی و کیفیت فرآوردههای دارویی ما با ۱۰ یا ۱۵ سال پیش قابل مقایسه نیست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ علی فاطمی در برنامه «به زندگی سلام کن» از رادیو سلامت به مناسبت بزرگداشت زکریای رازی و روز داروساز درباره وضعیت داروسازی کشور گفت: در سالهای اخیر پیشرفتهای زیادی در زمینه داروسازی داشتیم از تولید مواد اولیه دارویی که باعث شد از واردات بسیاری از مواد اولیه دارویی، مواد اولیه شیمیایی، فرآوردههای طبیعی و مواد بیولوژیک بی نیاز شویم.
وی افزود: در سیستمهای نوین دارورسانی با استفاده از فرمولاسیونهای نوین اثربخشی و کیفیت فرآوردههای دارویی ما با ۱۰ یا ۱۵ سال پیش قابل مقایسه نیست.
نائب رئیس انجمن داروسازان ایران ادامه داد: مواد اولیهای که با استفاده از بیوتکنولوژی ساخته میشوند، سنتز فاکتورهای رشد یا پروتئینهایی که با سیستمهای نوترکیب امروز نیاز کشور را به بسیاری از داروها مانند انسولین، بعضی داروهای ناباروری، داروهای مربوط به بیماریهای مزمن مانند ام اس؛ امروزه بسیاری از داروهای برای این بیماریها نه تنها در داخل تولید میشود بلکه ظرفیت صادرات هم پیدا کرده است، حتی بعضی از شرکتهای دانش بنیان ایرانی در کشورهای همجوار، توانسته اند سایت تولید دارو تأسیس کنند.
فاطمی گفت: امروزه کیفیت فرآوردههای دارویی کشور بهبود محسوسی پیدا کرده است، ولی به این معنا نیست که ما بی نیاز از تحقیق و توسعه و گسترش فناوریهای نوین در تولید دارو هستیم، هم اکنون بسیاری از صنعتگران بامسائل مهم دست به گریبان هستند یکی از مسائلی که محدودیت زیادی برای داروسازان ایجاد کرده بود تأمین ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی بود که با طرح دارویار قدم بزرگی برداشته شد.
وی درباره اینکه رضایت از طرح دارویار چگونه است، افزود: اجرای طرح «دارویار» برای شرکتهای داروسازی صد درصد کمک کننده بوده، ولی به همکاران ما در داروخانهها فشار آورده است یعنی ارزی که باید به زنجیره تأمین دارو پرداخت شود از حلقه اول به حلقه آخر که داروخانهها هستند منتقل شد و الان حدود ۴۰ روز از اجرای طرح دارویار میگذرد، برای افزایش هزینه یا افزایش قیمت داروها هنوز به داروخانهها پرداختی انجام نشده و اکنون در مضیقه هستند.
نائب رئیس انجمن داروسازان ایران در توضیح پرداخت بیمهها در طرح «دارویار» ادامه داد: بیمه سلامت معادل یک هفته از تیر را پرداخت کرد، ولی برای مرداد که بیشتر فشار روی داروخانهها دراین ماه بود، برغم وعدههای داده شده پرداختی صورت نگرفته است البته قول دادند طی روزهای آینده واریز میشود، ولی این روز کی است هنوز مشخص نیست.
فاطمی درباره کیفیت دارو و مواد اولیه داروها گفت: اداره کل آزمایشگاههای وزارت بهداشت به طور منظم کیفیت محصولات دارویی را کنترل میکند، درباره مکملها این اتفاق افتاده است یعنی ویتامینهای دو شرکت مشکل کیفی داشتند و مواد اولیه آنها تاریخ گذشته بود که در سطح عرضه جمع آوری شد، ولی ما هیچ فراخوانی برای داروهای شیمیایی که حساسیت بیشتری نسبت به مواد مکمل غذایی دارد نداشتیم که بگویند به علت کمبود مواد اولیه آن داروها بخواهند فراخوان شوند.
وی افزود: اگر در کارخانهای کمبود مواد اولیه وجود داشته باشد آن دارو ساخته نخواهد شد. یکی از دلایلی که الان کمبودهای دارویی در کشور ما وجود دارد این است که مواد اولیه در زمان مناسب به دست کارخانه داروسازی نرسیده است و آنها نتوانستند به موقع تولید کنند، ولی اینکه بخواهد کم فروشی کند و ماده اولیه عامدانه داخل داروها وارد نشود این را رد میکنم و تقریبا غیرممکن است.
نائب رئیس انجمن داروسازان ایران با تأکید بر اینکه حمایت از صنعت داروسازی یک ضرورت است، ادامه داد: صنعت داروسازی از صنایع راهبردی و حیاتی است و در همه دنیا به همین صورت است و دولتها از تولیدکنندگان و ارائه کنندگان خدمات سلامت در داروخانهها حمایتهای زیادی میکنند.
فاطمی گفت: امیدواریم با حرکت بزرگی که با طرح دارویار انجام شده است، این طرح تداوم داشته باشد، هم صنعت داروسازی و هم داروخانههایی که جور بار مالی این طرح را به دوش میکشند. حمایت شود.
میدونم که مثلا پروفن ادویل خارجی تاثیرش خدا شاهده شاید ۱۰ برابر ایبوپروفن ایرانی باشه
امپول اپوتل خارجی تاثیرش فوق العاده بیشتر از
آمپول تایلوفن ایرانی هست