پخش زنده
امروز: -
۴۵۰ طرح ارتباطی، مخابراتی و فناوری در شهرها و بخشهای مختلف به صورت ویدئوکنفرانس با حضور استاندار آذربایجان شرقی افتتاح شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی برای بهره برداری از این طرحها حدود ۱۱۳ میلیارد تومان از سوی اپراتورهای مختلف ارتباطی همراه و ثابت سرمایه گذاری شده است که ایجاد پوشش مکالمه و اینترنت، توسعه سیستم انتقال و نصب کافو و سوئیچ، ایجاد پوشش اینترنت همراه و اعطای تسهیلات توسط پست بانک را شامل میشود.
مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان شرقی در مراسم افتتاح این طرحها گفت: در یک سال گذشته ۹۱۷ عنوان طرح در حوزههای مختلف فناوری و ارتباطات استان با سرمایه گذاری بالغ بر ۳۶۰ میلیارد تومان به بهره برداری رسیده است.
محمد فرزاد با بیان اینکه هم اکنون از جمعیت ۴ میلیون نفری آذربایجان شرقی یک میلیون و ۵۸۷ هزار و ۴۴۹ نفر دارای تلفن ثابت هستند اظهار کرد: این آمار بیش از ۴۰ درصد جمعیت استان را شامل میشود که در سطح کشور بین ردههای ۵ تا ۶ قرار داریم.
وی تعداد مشترکان تلفن همراه در آذربایجان شرقی را ۶ میلیون و ۲۲۷ هزار و ۷۴۴ نفر اعلام کرد که ۱۶۲ درصد جمعیت استان را شامل میشود.
فرزاد با اشاره به اینکه در حال حاضر یک هزار و ۹۵۹ روستای بالای ۲۰ خانوار آذربایجان شرقی که ۹۶ درصد مجموع روستاهای استان را شامل میشود، دارای تلفن ثابت است، ادامه داد: تعداد روستاهایی که امکان استفاده تلفن همراه وجود دارد یکهزار و ۵۸۶ روستا میباشد که ۷۸ درصد کل روستاهای آذربایجان شرقی را تشکیل میدهد.
به گفته وی تلاش میشود تا پایان سال ۱۴۰۲ هیچ روستای بالای ۲۰ خانوار آذربایجان شرقی که ۲ هزار و ۲۰ روستا را شامل میشود بدون اینترنت نماند.
فرزاد تعداد روستاهای دارای اینترنت آذربایجان شرقی را یک هزار و ۶۲۶ روستا اعلام کرد که ۸۰ درصد مجموع روستاهای بالای ۲۰ خانوار را تشکیل میدهد.
وی متوسط رشد یک ساله پوشش اینترنت روستایی استان را بیش از ۶ درصد اعلام و اضافه کرد: بر اساس برنامه ریزی انجام شده برای برقراری اینترنت تعداد ۳۷۶ روستا طی یک سال آینده اقدام خواهیم کرد.
استاندار آذربایجان شرقی هم در این مراسم گفت : توسعه امکانات ارتباطی در استان به لحاظ فنی و توان اجرا مشکلی ندارد و به دنیال تامین سخت افزارها هستیم تا عدالت در خصوص برخورداری از زیرساختهای این حوزه محقق شود.
خرّم افزود: پوشش اینترنت در مناطق مرزی از اولویتهای دولت سیزدهم است تا دانش آموزان د انشجویان در مضیقه نباشند و مردم هم به کسب و کار خود برسند.
وی ادامه داد: اینکه پس از مدتها هنوز شهرداری وارد عقد قرارداد با مخابرات و اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان شرقی نشده است، جای گلایه دارد و باید این دو مجموعه در سریعترین زمان ممکن برای توسعه پوشش فیبرنوری در تمامی مناطق و محلات تبریز تعامل کنند.
خرّم یادآور شد: وجود ۲۷۷ کیلومتر مرز آذربایجان شرقی با کشورهای همسایه و پویایی زندگی مردم این مناطق، در اولویت بودن اجرای طرح های ارتباطی در این مناطق را اجتناب ناپذیر می کند و باید مدیران این بخش در این زمینه وارد میدان شوند.
به گفته وی هم اکنون شهرستان های میانه، مراغه، ملکان و چارایماق از جمله مناطق آذربایجان شرقی هستند که به لحاظ ارتباطات مخابراتی در شرایط ضعیفی قرار دارند.