هشدار ایران درباره تبعات حمله نظامی به سوریه
سخنگوی وزارت امورخارجه کشورمان با اشاره به شرایط حساس منطقه خاورمیانه و نیاز به آرامش، مداراو خویشتنداری درباره تبعات هرگونه اقدام نظامی علیه سوریه هشدار داد.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر؛ عباس عراقچی در نشست خبری در پاسخ به این پرسش که با توجه به زمینه سازی غربی ها برای حمله نظامی به سوریه با عنوان متحد این کشور چه واکنشی نشان می دهید؟ گفت: اقداماتی صورت نگیرد که دامنه بحران را از کنترل خارج کند زیرا تبعات سنگینی برای منطقه و جامعه بین المللی در پی خواهد داشت.
وی گفت: دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران با طرف های مختلف در حال رایزنی و مشورت است و امیدواریم همه به راهکار سیاسی برگردند و از طریق گفتگوهای ملی در سوریه می توان راه حلی سیاسی و مسالمت آمیز برای حل و فصل بحران این کشور پیدا کرد.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا هشدار وزیر خارجه روسیه درباره عواقب خطرناک حمله به سوریه به معنای ورود روسیه به جنگ خواهد بود؟ گفت: اجازه دهید فعلاً درباره جنگ صحبت نکنید اوضاع منطقه حساس تر از آن است که این حرفها کمکی به حل و فصل مشکلات کند.
عراقچی افزود: منطقه خاورمیانه در شرایط بسیار پیچیده و تنش زایی است و همه باید سیاست ها و مواضع خود را کنترل کنند که اوضاع بیش از این پیچیده و سخت تر نشود و زمینه برای راهکار سیاسی فراهم شود.
وی هشدار داد: همانطور که آقای لاوروف گفت هرگونه اقدام نظامی علیه سوریه قطعاً عواقب سنگینی در پی خواهد داشت و حتماً محدود به سوریه نخواهد ماند.
عراقچی ابراز امیدواری کرد صحبت درباره جنگ علیه سوریه متوقف شود و همه به راهکار سیاسی برگردند.
اهداف سفر سلطان قابوس و فلتمن به تهران جداست
سخنگوی وزارت امور خارجه درادامه نشست خبری درباره حضور دوتن از مقامات خارجی به ایران گفت: همزمانی سفر پادشاه عمان و معاون سیاسی دبیرکل سازمان ملل به تهران کاملاً تصادفی و سفر آنان با اهداف جداگانه طراحی شده است.
سید عباس عراقچی افزود: ما چیزی با عنوان سفر معاون سابق وزیر امور خارجه آمریکا به ایران نداشتیم و فلتمن با عنوان معاون سیاسی دبیرکل سازمان ملل به ایران سفر کرده است و هیچ ارتباطی میان مأموریت وی با ملیت و سوابق دیپلماتیک وی قائل نیستیم.
وی هدف از سفر فلتمن را رایزنی در باره مسائل منطقه ای به ویژه سوریه دانست و گفت: از مدتی پیش قرار بود این سفر انجام شود که با تأخیر مواجه شد تا این که دیروز وی به تهران آمد و با وزیر امور خارجه و دو نفر از معاونان این وزارتخانه مذاکراتی صورت گرفت.
عراقچی محور مذاکرات دوطرف را مسائل منطقه ای با محوریت سوریه دانست و افزود: فلتمن که پس از چند سفر منطقه ای به تهران آمد دیدگاه هایش را مطرح کرد و دیدگاه های جمهوری اسلامی ایران نیز به ویژه در باره شرایط اخیر و احتمال حمله نظامی به سوریه مطرح شد.
وی گفت: در دیدار مسئولان وزارت خارجه با فلتمن به صراحت اعلام شد که حمله نظامی به سوریه تبعاتی را برای منطقه خواهد داشت.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره اهداف سفر پادشاه عمان به تهران گفت: سلطان قابوس برای حضور در مراسم تحلیف رئیس جمهور ابراز علاقه کرده بود اما به علت همزمانی آن مراسم با عید فطر سفر پادشاه عمان با تأخیر انجام شد و او به عنوان نخستین میهمان خارجی رئیس جمهور به کشورمان آمده است.
وی روابط ایران و عمان را کاملاً نزدیک و برادرانه دانست و افزود: هدف اصلی از این سفر تبریک گفتن به آقای روحانی بود و در چارچوب روابط دوستانه دو کشور درباره همکاری های دو جانبه به ویژه در عرصه انرژی رایزنی شد.
عراقچی گفت: ایران و عمان همواره روابط عمیقی داشته اند و در دیدار پادشاه عمان و وزرای امور خارجه، انرژی، اقتصادی و فرهنگی این کشور با مقامات کشورمان درباره همکاری در عرصه های ترانزیت، انرژی و صدور گاز و دیگر عرصه ها گفتگو شد.
وی سفر پادشاه عمان به کشورمان را سفری بسیار خوب و موفق در چارچوب همکاری های دو جانبه دانست.
اولین سخنگو و سفیر زن در وزارت امور خارجه منصوب می شوند
سخنگوی وزارت امور خارجه درادامه نشست خبری در پاسخ به سئوال خبرنگاری گفت : اولین سخنگوی زن و اولین سفیر زن در وزارت امور خارجه منصوب خواهند شد.
عراقچی افزود : هم معاونان جدید و هم سخنگوی جدید وزارت امور خارجه در یک هفته آینده معرفی خواهند شد .
وی گفت : انتصاب سخنگو و سفیر زن برای دستگاه دیپلماسی کشور از علاقمندی های آقای ظریف برای بهره مندی از حضور زنان در این دو سمت است .
عراقچی افزود : در وزارت امور خارجه، همکاران زن در سطوح بالای مدیریتی و کارشناسی در داخل و خارج کشور مشغول به کارند و در حال حاضر نیز دو مدیر کل حقوق بشر و دیپلماسی عمومی در این وزارت خانه ، خانم هستند .
تغییر رویکرد شرط از سرگیری روابط با انگلیس
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه نشست خبری در پاسخ به پرسشی درباره ارسال پیام تبریک نخست وزیر انگلیس به دکترحسن روحانی و درخواستش برای ارتقای روابط دو کشور گفت: از سر گیری روابط دو کشور به زمان و مذاکرات کارشناسی نیاز دارد.
عباس عراقچی تأکید کرد: باید مشخص شود که رویکردهای انگلیس در قبال کشورمان تغییر کرده است.
سخنگو دستگاه دیپلماسی کشور گفت: در آن صورت هم اگر شرایط لازم محقق و به از سرگیری روابط منجر شود این موضوع باید با نظر مجلس شورای اسلامی باشد.
ذره ای از حقوق ملت عقب نشینی نمی کنیم
سخنگوی وزارت امور خارجه درادامه نشست گفت: بنا بر اعلام صریح رئیس جمهور هیچ کس قرار نیست در موضوع هسته ای و دیگر موضوعات ذره ای از حقوق ملت ایران عقب نشینی کند.
عباس عراقچی در پاسخ به پرسشی درباره خواست یکی از اعضای سابق تیم مذاکره کننده هسته ای برای صرف نظر از حقوق هسته ای کشورمان و تن دادن به خواسته های غرب افزود: سخنگوی وزارت امور خارجه موظف نیست به اظهار نظر هر کسی پاسخ دهد آنچه اهمیت دارد مواضع رسمی جمهوری اسلامی ایران است.
وی گفت: آنچه مهم است ورود به مذاکرات با روشها و ادبیات جدید و با تعامل برد برد است که به نتایج قابل قبولی برای ملت ایران منتج شود.
عراقچی افزود: اینکه هر صاحب نظری یا کسی در گوشه ای اظهار نظر کند شخصی است و ارزش پاسخگویی ندارد.
آمادگی هنرمندان ایران برای ترمیم کتیبه های مقبره نظامی گنجوی
سخنگوی در ادامه نشست خبری در پاسخ به پرسشی درباره پیشنهاد شماری از نمایندگان مجلس و روشنفکران ایران به جمهوری آذربایجان برای جایگزینی کتیبه های زیباتر در مقبره نظامی گنجوی گفت: در این باره اخباری منتشر شده مبنی بر اینکه کتیبه ها جابجا شده است که امیدواریم این جابجایی برای مرمت و زیباتر شدن آن باشد؛ با دوستانمان در جمهوری آذربایجان برای روشن شدن این موضوع در تماسیم.
عباس عراقچی افزود: نظامی گنجوی شاعری پارسی گو و متعلق به مردم منطقه به ویژه مردم ایران و جمهوری آذربایجان و بلکه میراث بزرگ و ماندگار جامعه بشری است که باید به آن ارج نهاد ؛ حفظ احترام این مفاخر ، احترام به فرهنگ جهانی و قبل از هر چیز احترام به فرهنگ ایران و جمهوری آذربایجان است که مشترکات بسیار دارد.
عراقچی گفت: اگر برای مرمت این کتیبه ها اقدامی لازم باشد و هنرمندان ایران بتوانند در این باره کمک کنند آمادگی داریم ،با این حال تماس ها در این باره ادامه دارد و هنوز خبری از تصمیم دولت آذربایجان در این باره منتشر نشده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به پرسشی ، نقش شبکه آذری زبان سحر را در پیشبرد روابط فرهنگی ایران و جمهوری آذربایجان بسیار مهم و شایسته قدردانی دانست و گفت : این شبکه می تواند در نزدیکی دو ملت و دو دولت و پیشبرد روابط برادرانه دو کشور نقش مؤثری ایفا کند و با مفاهمه ای که صورت گرفته این نقش بطور مستمر در حال افزایش است.
عراقچی همچنین گفت: سفیر جمهوری اسلامی در باکو از سفرای رسانه ای ماست که ارتباط مؤثری با رسانه ها دارد و نقشی بسیار خوب و سازنده در گسترش روابط ایران و آذربایجان ایفا کرده است.
حمایت از علما را وظیفه خود میدانیم
سخنگوی وزارت امور خارجه درادامه نشست خبری با اشاره به اینکه هیچگاه حمله و جسارت به علمای شیعه را تحمل نکرده ایم و حمایت از علمای شیعه را همواره وظیفه خود می دانیم، در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری رسا درباره راهکارهای وزارت امور خارجه برای حفاظت از علمای تشیع در جهان اسلام افزود: بروز اختلافات فرقه ای در منطقه به ویژه سوریه، مصر، عراق، لبنان و بحرین یکی از تهدیدات علیه جهان اسلام است.
وی ادامه داد: برخی کشورها برای شعلهورتر کردن درگیریهای فرقه ای و طایفه ای به ویژه اختلاف میان شیعه و سنی تلاش می کنند که این توطئه بزرگ رژیم صهیونیستی و حامیان این رژیم اشغالگر است.
عراقچی با اشاره به هشدار مکرر جمهوری اسلامی به ویژه رهبر معظم انقلاب در این باره گفت: مقام معظم رهبری دیروز نیز در دیدار با پادشاه عمان فرمودند که این درگیریها در چارچوب منافع رژیم صهیونیستی است و تأکید کردند همه باید هشیار باشند که وارد این توطئه نشوند.
وی افزود: وزارت امور خارجه نیز همواره از طریق مراجع بین المللی و تماس با کشورها رایزنیهای دیپلماتیکی در این زمینه داشته است تا این درگیریها را کاهش دهد.
عراقچی یکی از تبعات این درگیریها را اقدام علیه علما به ویژه علمای شیعه دانست و گفت: هیچگاه حمله و جسارت به علمای شیعه را تحمل نکرده ایم و هرجا چنین اقداماتی روی داده با اعتراض گسترده وزارت امور خارجه و مجموعه نهادهای مذهبی و سیاسی مواجه شده است و در آینده نیز حمایت از علمای شیعه را وظیفه خود می دانیم.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره نامه احمد شهید به رئیس جمهور برای سفر به کشورمان افزود: دو نامه احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل به دفتر رئیس جمهور ارسال و دریافت شده است.
وی گفت: متأسفانه احمد شهید را گزارشگری منصف نمی دانیم زیرا او در گزارشهای گذشته انصاف را رعایت نکرده و متأسفانه بیشتر در نقش اپوزیسیون ظاهر شده و اقداماتی انجام داده که فراتر از وظیفه گزارشگر سازمان ملل بوده است.
عراقچی افزود: برای ما اصلاً قابل پذیرش نیست که وی خارج از چارچوب وظایفش با افرادی دیدار و مصاحبه کرده و در جاهایی حضور یافته است.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: تا زمانی که روند غیرمنصفانه عملکرد احمد شهید متوقف نشود زمینه ای برای سفرش به ایران وجود ندارد.
انتشار اسناد کمک شیمیایی به صدام خبر جدیدی نبود
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به گزارش نشریه فارین پالیسی درباره انتشار اسناد سازمان جاسوسی امریکا در خصوص کمک شیمیایی امریکا به صدام در جریان جنگ تحمیلی گفت: اسناد منتشر شده درباره کمک امریکا به صدام در حملات شیمیایی به ایران برای ما خبر جدیدی نبود و ما اطلاع داشتیم.
سید عباس عراقچی افزود: اسناد بسیاری درباره کمکهای گسترده امریکا در این زمینه وجود دارد و حتی برخی شرکتهای اروپایی در زمینه این کمکها به دادگاه رفتند و محکوم شدند .
وی افزود: نکته مهم سیاست دوگانه امریکاست که به هیچ معیار انسانی و مقررات بین المللی پای بندی عمیقی ندارد و چنانچه حملات شیمیایی در راستای منافعش باشد علاوه بر سکوت ، کمک هم می کند و در جای دیگر مانند سوریه ، موضوع حملات شیمیایی را بهانه جویی برای حمله نظامی قرار می دهد.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: استفاده از سلاحهای شیمیایی از نظر جمهوری اسلامی ایران در هر شرایطی محکوم است و ایران به عنوان یکی از قربانیان این سلاحها ، به کارگیری سلاح شیمیایی را خلاف اسلام و انسانیت می داند.
وی گفت: اسنادی وجود دارد که آنچه در سوریه اتفاق افتاده از جانب گروههای تروریستی بوده و روسیه نیز عکسهایی را در همین زمینه در شورای امنیت سازمان ملل متحد به نمایش گذاشته است.
عراقچی با اشاره به حملات شیمیایی در سوریه در زمان حضور بازرسان سازمان ملل متحد در این کشور گفت: اتهام به کارگیری سلاح شیمیایی به دولت سوریه همزمان با تلاش برای حمله نظامی به این کشور مطرح می شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: ما درباره هر اقدام یا حمله نظامی در سوریه هشدار می دهیم زیرا این اقدام تبعات خطرناکی برای منطقه در پی خواهد داشت و این عواقب به سوریه محدود نخواهد ماند و کل منطقه را درگیر خواهد کرد.
عراقچی افزود: منطقه ما بیش از هر چیز به آرامش نیاز دارد و امیدواریم عقلانیت کافی در رهبران امریکایی و برخی کشورهای اروپایی وجود داشته باشد ضمن آنکه شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز هیچ مجوزی برای حمله نظامی صادر نکرده است.
خبرنگاری درباره حضور سخنگوی وزارت امور خارجه در مجلس در هفته اخیر و اینکه آیا کارگروهی در مجلس درباره حل بحران سوریه تشکیل شده است یا خیر پرسید که عراقچی پاسخ داد: کارگروهی با این عنوان در مجلس تشکیل نشده است و معمولا هم تشکیل کارگروه در موضوعات سیاسی در مجلس معمول نیست و من اطلاعی ندارم اما کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، موضوعات سیاسی را به بحث می گذارد و از وزیر ، مدیران و کارشناسان وزارت امور خارجه نیز دعوت می کند.
وی افزود: حضور من نیز در مجلس به دعوت کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی برای پیگیری برخی مسائل بود.
عراقچی در پاسخ به سوالی درباره ادعای نتانیاهو مبنی بر اینکه ایران در سوریه سلاح های شیمیایی خود را آزمایش می کند گفت: اظهارات نتانیاهو انقدر بی ارزش است که نیاز به پاسخ ندارد .
عراقچی افزود: در عین حال هیچ سلاح شیمیایی در ایران وجود ندارد و سازمانهای بین المللی مربوط نیز این موضوع را تایید کرده اند.
سخنگوی وزارت امور خارجه ادعاهای نخست وزیر رژیم صهیونیستی را خنده دار و مضحک خواند و گفت: خود رژیم صهیونیستی از بزرگترین دارندگان سلاحهای شیمیایی در منطقه است و موجودیت این رژیم نیز بر تجاوز بنا شده است.
وی افزود: موضوع به کارگیری سلاحهای شیمیایی از جانب تروریستها در سوریه در تماس تلفنی آقای ظریف با داود اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه مطرح شد و ما اعتقاد راسخ داریم که این اقدام زمانی بود که بازرسان در سوریه حضور داشتند .
عراقچی گفت: این موضوع منطقی است که معارضان مسلح از فرصت حضور بازرسان سازمان ملل در سوریه استفاده و از سلاحهای شیمیایی استفاده کردند .
وی افزود: سلاحهای شیمیایی در منطقه ای که تحت تصرف تروریستها بوده، استفاده شده است و علاوه بر این گزارشهای پخش شده از تلویزیون سوریه درباره کشف مواد و تجهیزات شیمیایی از تروریستها که نام برخی کشورهای خارجی نیز بر روی آنها حک شده بود از به کارگیری این سلاحها از جانب مخالفان دولت سوریه حکایت دارد.
وی به کشورهای منطقه از جمله ترکیه هشدار داد که هر حمله ای به سوریه در راستای منافع رژیم صهیونیستی است.
بهبود روابط با کشورهای منطقه؛ از اولویت های دولت
سخنگوی وزارت امور خارجه درادامه نشست با بیان اینکه بهبود روابط و مناسبات با کشورهای منطقه را از اولویت های دولت است افزود: آقای روحانی در اولین صحبت های خود تاکید کرد که حفظ و بهبود روابط با منطقه از اولویت های وی است که در این خصوص منطقه خلیج فارس جایگاه ویژه ای دارد.
وی گفت: جای انکار نیست که برخی سوء تفاهم ها و اختلاف نظرها وجود دارد که فقط از طریق گفتگو و تعاملات دیپلماتیک می تواند حل و فصل شود و حتما دولت جدید این موضوع را در اولویت سیاست خارجی خود قرار خواهد داد.
عراقچی اضافه کرد : من نیز معتقدم که سفر اخیر سلطان قابوس پادشاه عمان به کشورمان می تواند راهگشا باشد .
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه در پاسخ به سوالی درباره رژیم حقوقی دریای خزر افزود: رژیم حقوقی دریای خزر بحثی کاملا فنی و پیچیده است که پنج کشور در آن دخیل هستند و با دیدگاهها و سیاستهای مختلفی که دارند رسیدن به یک دیدگاه واحد با وجود تجربیات چند سال قبل کار آسانی نیست.
عراقچی افزود: در وزارت امور خارجه دفتر ویژه ای برای پیگیری این موضوع وجود دارد و نماینده فعلی ما در بررسی رژیم حقوقی دریای خزر آقای آخوندزاده است که منتظر تصمیمات جدید آقای ظریف دراین خصوص هستیم.
وی تاکید کرد: حتما حفظ حقوق این دریا جزو اولویت های ماست و با پیچیدگی های موجود نباید رسیدن به یک رژیم حقوقی را در کوتاه مدت انتظار داشت.
خبرنگاری درباره صدور احکام دادگاه تایلند برای دو ایرانی سوال کرد که سخنگوی وزارت امورخارجه پاسخ داد : حکمی که دادگاه کشور تایلند برای این دو ایرانی صادر کرده به اتهام حمل غیر قانونی مواد منفجره بوده است و اتهام دیگری آنچنان که برخی رسانه ها درباره اقدامات تروریستی این دو ایرانی مطرح کرده اند صحت ندارد.
وی افزود: این دو ایرانی هیچ ارتباطی با نهادهای دولتی ندارند و از نیت آنها نیز برای چنین اقدامی مطلع نیستیم اما از زاویه اینکه آنها دو تبعه ایرانی هستند طبیعتا نمایندگی ما در تایلند وظیفه قانونی دارد که خدمات کنسولی به آنها ارائه دهد.
عراقچی گفت:احکام این دو نفر حبس ابد برای یکی و 15 سال زندان برای دیگری است و ما درمراحل دادگاه تلاش کردیم که عدالت درمورد انها رعایت شود.
وی با بیان اینکه همچنان فرصت تجدید نظر در احکام دادگاه تایلند برای این دو ایرانی وجود دارد افزود: اگر حکم دادگاه قطعی شد میان ایران و تایلند قرارداد تبادل زندانیان وجود داردکه بعد از مدتی می توانند به ایران منتقل شوند و ادامه زندان خود را در ایران طی کنند.
خبرنگاری درباره اعزام هیئت کنسولی ایران به یمن برای پیگیری سرنوشت دیپلمات ربوده شده کشورمان پرسید که سخنگوی وزارت امورخارجه گفت : این هیئت به سرپرستی آقای سجادی مدیر کل امور ایرانیان وزارت امور خارجه تلاشهای خود را آغاز کرده است و امیدواریم در پایان این سفر بتوانیم اخبار جدیدی در مورد این دیپلمات به دست بیاوریم .
وی اضافه کرد: کماکان مسئولیت حفظ جان این دیپلمات ایرانی با دولت یمن است و از مقامات یمنی انتظار موکد داریم که به تلاشهای خود برای پیگیری سونوشت این دیپلمات کشورمان ادامه دهند.
مشکل خاصی در روابط ایران و افغانستان وجود ندارد
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: میان جمهوری اسلامی ایران و افغانستان روابط بسیار نزدیک و برادرانه ای حاکم است و هیچ مشکل خاصی در روابط دو کشور وجود ندارد .
سید عباس عراقچی در پاسخ به پرسشی درباره اقدام والی هرات در متهم کردن کنسول گری ایران در افغانستان به دریافت رشوه برای صدور گواهی کار افزود: به علت مرزهای طولانی و روابط گسترده ، مشکلاتی درباره مواد مخدر ، مهاجران افغانی و جویندگان کار که غیرقانونی وارد کشورمان می شوند وجود دارد.
وی یکی از مشکلات را مربوط به صدور ویزا برای افغانی های متقاضی سفر به کشورمان دانست و گفت: بسیاری از اتباع این کشور در جستجوی فرصت های اقتصادی و اشتغال مایلند به ایران سفر کنند اما ما برای تامین منافع و حفظ امنیت کشورمان و مرزهای دو کشور ، ظرفیت محدودی برای صدور روادید داریم.
عراقچی با اشاره به صدور ماهانه سه هزار روادید در کنسولگری کشورمان در هرات افزود: درخواست برای روادید بسیار است و متاسفانه عواملی دخیلند و با دریافت پول از اتباع افغان بدون آن که به متقاضیان کمکی کنند از این وضع سوء استفاده می کنند.
وی با انتقاد از والی هرات بابت چنین اتهامات بدون سند علیه کنسولگری کشورمان تاکید کرد: هیچ یک از این مسائل به کنسولگری ما مربوط نیست و همکاران ما در کمال پاکدستی و صداقت در خدمت ملت و دولت افغانستان هستند و روادید به بهترین نحو صادر می شود.
مکاتبه وزارت امور خارجه با فیفا درباره تخلف لیگ امارات
سخنگوی وزارت امور خارجه درادامه نشست خبری از مکاتبه بخش حقوقی این وزارتخانه با فدراسیون بین المللی فوتبال " فیفا " درباره اقدام غیرقانونی لیگ امارات خبر داد.
عباس عراقچی در پاسخ به پرسشی درباره لیگ امارات و سخنان کفاشیان مبنی بر مسئول بودن دستگاه سیاست خارجی در این باره گفت: البته بنده مصاحبه آقای کفاشیان را نشنیده ام اما اگر آن طور که گفته شد درست باشد ، دوستان ما در فدراسیون فوتبال ، پاسکاری ، شوت زدن و انتقال توپ به زمین دیگران را بهتر بلدند.
وی افزود: تا جایی که این موضوع به ما مربوط می شود اقدام لیگ امارات در وهله نخست ، خلاف اساسنامه فیفاست و اگر قرار بر شکایتی باشد در گام نخست باید به فیفا شکایت شود که بر این اساس ، بخش حقوقی وزارت امور خارجه در این باره مکاتبه و اعلام آمادگی کرده است که در این موضوع مهم به فدراسیون فوتبال کمک کند و اگر لازم باشد توان حقوقی و دیپلماتیکش را در حمایت از این فدراسیون به کار گیرد.
عراقچی گفت: اگر دوستان ما در فدراسیون فوتبال نظر دیگری دارند می توانند با بخش حقوقی ما مذاکره کنند.
وی افزود: وزارت امور خارجه آمادگی کامل دارد همه توان سیاسی و دیپلماتیکش را در خدمت فدراسیون فوتبال قرار دهد تا این موضوع پیگیری شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به پرسش دیگری درباره مجرمانی که پس از ارتکاب جرم از کشور خارج و پناهنده می شوند و حقوق ملت تضییع می شود گفت: کاری که ما می توانیم در این باره کنیم ، پیگیری موضوع از طریق پلیس بین الملل " اینترپل " است.
عراقچی افزود: بر این اساس ، مواردی بوده که با اقدام پلیس بین الملل ، مجرمان دستگیر و به کشور بازگردانده شده اند و در مواردی نیز برخی کشورها با ما همکاری نکرده اند یا موافقت نامه همکاری نداشته ایم.
وی گفت: اگر سفارتخانه های ما در خارج بتوانند به پلیس بین الملل کمکی کنند که به بازگشت مجرمان منجر شود حتما دریغ نخواهند کرد.
فعالیت های هسته ای ایران متناسب با نیازهای کشور انجام می شود
سخنگوی وزارت امو رخارجه درادامه نشست خبری گفت : فعالیت های هسته ای صلح آمیز جمهوری اسلامی ایران در چارچوب مقررات بین المللی و نیاز کشور انجام می شود.
عراقچی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه در آستانه گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره فعالیت های هسته ای ایران برخی رسانه ها خبر داده اند که ایران ذخایر اورانیوم خود را محدود نگه می دارد گفت: فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران فراتر از مقررات بین المللی نیست و آنچه در برنامه ما صورت می گیرد چه از نظر ایجاد تاسیسات جدید یا نصب دستگاهها یا تولید و تبدیل مواد در چارچوب نیازهای جمهوری اسلامی ایران صورت می گیرد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان افزود: ما هم در تولید برق و سوخت و هم در تحقیق در عرصه پزشکی ، کشاورزی و تولید دارو و هم در عرصه های دیگر به تولید مواد هسته ای در چارچوب مقررات احتیاج داریم.
وی اضافه کرد: از آژانس بین المللی انرژی اتمی انتظار داریم در گزارش خود فقط به ابعاد فنی بپردازد و وظیفه خود را به عنوان نهاد موظف در حوزه فنی انجام دهد و وارد بحثهای سیاسی نشود.
خبرنگاری با اشاره به حضور معاون سیاسی دبیر کل سازمان ملل متحد در ایران پرسید: آیا وی حامل پیامی برای دعوت ایران به اجلاس ژنو 2 درمورد حل بحران سوریه بوده است یا خیر.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: تلاشها برای برگزاری اجلاس ژنو 2 شدت گرفته است و دیدارهایی بین مقامات امریکایی و روسی و سازمان ملل انجام و ابراز امیدواریهایی شده است که هر چه زودتر این اجلاس برگزار شود.
عراقچی افزود: فلتمن برگزاری این اجلاس را پیگیری می کند چرا که میزبان آن نیز سازمان ملل متحد است.