پخش زنده
امروز: -
محمدباقر قالیباف در جلسه نهایی پیگیری و نظارت میدانی مجلس شورای اسلامی در لرستان گفت: با تامین اعتبار مورد نیاز طی ۲ سال هیچ روستایی از لرستان نباید تنش آبی داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز لرستان، رئیس مجلس شورای با تاکید بر لزوم توجه به مسایل مهم استان لرستان در برنامه هفتم توسعه به مسئله تنش آبی بیش از ۷۰۰ روستا در این استان اشاره کرد و گفت: برای رفع تنش آبی ۳۲۵ روستا اعتبارات لازم پرداخت شده است و برای ۴۲۵ روستای دیگر به هر نسبت که قرارداد آن امضاء و دنبال شود، اعتبار آن برقرار خواهد شد تا طی دو سال آینده شاهد روستای پر تنش در حوزه آب نباشیم.
محمدباقر قابلیباف با بیان این که لرستان از 2 نعمت منابع انسانی و منابع طبیعی خدادادی بر خوردار است، تصریح کرد: باید از این دو نعمت برای توسعه لرستان به خوبی استفاده شود.
وی تاکید کرد: با روحیه جهادی توأم با برنامهریزی دقیق، همدلی، محبت و گذشت می توان آینده ای روشن برای لرستان رقم زد.
رئیس مجلس شورای اسلامی، محرومیتزدایی در لرستان و افزایش توانمندسازی نیروی انسانی استان را اولویت اول مجلس عنوان کرد و افزود: برطرف کردن محرومیت در مناطق حاشیه ای شهرها و روستاها، تامین آب، توسعه زیرساختهای جادهای و ایجاد اشتغال از جمله این اولویت ها هستند.
قالیباف با اشاره به بازدید از روستاهای محروم شهرستان دلفان گفت: شهرستان های چگنی و دلفان به عنوان دو منطقه پایلوت برای محرومیتزدایی در اولویت قرار دادهشده است و طرحی فشرده در این 2 شهرستان اجرا می شود تا محرومیت زدایی و توانمندسازی در آنجا شکل بگیرد.
وی ادامه داد: در این طرح خانوادههایی که از این مناطق برای کارگری به استان دیگری سفر میکنند ساماندهی می شود و با توانمندسازی لازم زمینه اشتغال آن ها انجام می شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تجربیات به دست آمده در خصوص مددجویان بهزیستی و کمیته امداد امام در نظارت ستادی استان کهگیلویه و بویر احمد که امکان اجرای این برنامه در استان لرستان هم وجود دارد، تصریح کرد: این موضوع هم بهطور ویژه در لرستان دنبال خواهد شد تا اشخاصی که معسر هستند و نیز بعضی از خانوادههای شهداء برای حداقلهای زندگی دچار مشکل نباشند.
قالیباف از استاندار لرستان خواست زمینه واگذاری 5 هزار واحد مسکونی یک طبقه در مناطق محروم و روستاهای لرستان را فراهم کند و مجلس نیز اخذ اعتبار ساخت این واحدها را دنبال خواهد کرد.
وی با اشاره به موضوع آب به عنوان یک مسئله مهم گفت: به نظر میرسد یکی از پیشرانهایی که در کل کشور از جمله این استان وجود دارد که میتواند این استان را سامان داده و همه را تحت تأثیر قرار دهد موضوع آب است. این مسئله موضوعی است که در کشور از سطوح ملی تا سطوح محلی با یک وحدت رویه و حکمرانی دقیق، با اولویت آب آشامیدنی و حوزه صنعت و آب کشاورزی و مخصوصاً با سیاستگذاری در حوزه مصرف بهینه و درست باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس قوه مقننه با اشاره به خسارت سیل سال 1398 به لرستان و استانهای دیگر گفت: با تقسیم درست آّ و سدسازی استاندارد و مناسب میتوان از این حوادث تلخ جلوگیری کرد و در این زمینه باید حقابه محیط زیست و سهم آب آشامیدنی مناطق و آب کشاورزی، سهم بالادست و پاییندست مد نظر قرار گیرد که نیازمند همدلی و همکاری دقیق است.
قالیباف در ادامه روند ساخت سد عشوره را بسیار کند و ناراحتکننده ارزیابی کرد و گفت: 21 سال از آغاز عملیات اجرایی این شد می گذرد که قطعاً رفع مشکلات مرتبط با آب استان لرستان و سد معشوره در برنامه هفتم توسعه مورد توجه قرار میگیرد.
وی با اشاره به نقش پیشران آب در حوزه کشاورزی و توسعه استان لرستان افزود: مطمئن باشید این موضوع موجب میشود اتفاق بزرگی در حوزه گردشگری که ظرفیت بزرگ لرستان است، رخ دهد.
رئیس قوه مقننه تصریح کرد: در برنامه هفتم که بودجه 1402 بر اساس برنامه توسعه جدید بسته خواهد شد، مسائل حوزه آب مورد توجه قرار میگیرد
قالیباف با اشاره به حضور نیاز مدیران قوی و امین در بدنه حاکمیت گفت: باید به مدیران قوی و امین اجازه دیهم به میدان بیایند تا خردمندانه و با شجاعت تصمیم بگیرند و موجب تحول کشور شوند.
وی ادامه داد: ما امروز بیش از هر زمان دیگر باید بدانیم برای خنثیسازی تحریم و مقابله با جنگ اقتصادی فقط با هماهنگی و همدلی و باور به سنتهای الهی و باور به مردم میتوانیم موفق شویم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به وجود منابع غنی طبیعی در لرستان و نیز امنیت بالای سرمایه گذاری در آن تصریح کرد: برای افزایش سرعت توسعه در لرستان باید فرآیند بروکراسی اصلاح و روند اجرای عملیات های منجر به توسعه تسهیل شود.
قالیباف، تسهیل صدور مجوز کسبوکارها را نمونه ای از اقدامات مجلس برای مقابله با بروکراسی برشمرد و افزود: این یک قانون است و ما در مجلس پای اجرای این قانون ایستادهایم و هیچ کسی برای ایجاد کسب و کار نباید به ادارات مراجعه کند بلکه باید به درگاهی که مشخص شده برود و مجوزی که میخواهد را طبق فرآیند قانونی در مدت زمانی کوتاه اخذ کند.
وی در این جلسه گفت: کار و خدمت به مردم موضوعی است که هیچ مسئله ای نباید به آن سایه بیاندازد.
رئیس مجلس افزود: ما نمی خواهیم در کارهای اجرایی دخالت کنیم و تنها بر اجرای قانون و بودجه نظارت داریم اما باید به مدیران استان بگویم کار و خدمت به مردم موضوعی است که هیچ مسئله ای نباید به آن سایه بندازد.
قالیباف در جلسه نهایی نظارت ستادی از استان لرستان گفت: سختی هایی که امروز مردم تحمل میکنند برای بنده به عنوان خدمتگزار مردم در مجلس مایه خجالت است.
وی ادامه داد: این موارد، وظایف همه ما را سنگین تر میکند و اگر دغدغه مند باشیم باید خواب را از ما بگیرد تا با همدلی و برنامه ریزی دقیق برای مردم عزیز تلاش مضاعف کنیم.
نماینده ولی فقیه در لرستان نیز در این جلسه گفت: استان لرستان دارای امکانات و ظرفیت های فراوان است و باید با تصمیمات مناسب این ظرفیتها بالفعل شود.
حجت الاسلام سیداحمدرضا شاهرخی ، لرستان را نیازمند ۴ رویداد مهم برای تحول همراه با جهش دانست و گفت: این رویدادها شامل تکمیل سدهای نیمه تمام، پیگیری مشکلات کارخانههای تعطیل شده، تکمیل مراکز فرهنگی و دینی و پیگیری مصوبات سفر ریاست محترم جمهور به لرستان است.
وی در ادامه تاکید کرد: مرکزنشینان باید نگاهشان را به لرستان تغییر دهند و تلاش کنیم آسیبهای اجتماعی استانها برطرف شود.
فرهاد زیویار؛ استاندار لرستان هم جدیت و تعصب رئیس مجلس شورای اسلامی در بازدید و بررسی طرح های استان را برگ زرین دیگری از همدلی مجلس و دولت برای رفع مشکلات لرستان عنوان و ابراز امیدواری کرد: در پایان سفر که مصداق رابطه ی دولت و مردم است، شاهد پیگیری های مناسبی در تهران و برکاتی برای استان لرستان باشیم.
رضا کوچکی؛ رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با بیان این که برای هر شهرستان لرستان دو موضوع اصلی مطرح و در مجلس پیگیری خواهد شد، این موضوعات را شامل راه آهن و بزرگراه الیگودرز به داران ، تصفیه خانه فاضلاب ازنا و بزرگراه ازنا به شازند ، تکمیل کنار گذر و کمربندی دورد و تکمیل بیمارستان 250 تخت خوابی این شهرستان، ساخت سد آبسرده و راه آهن خرم آباد در کنار تکمیل ورزشگاه این شهرستان و همچنین تامین زمین لازم برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن در لرستان، ثبت جهانی قلعه الافلاک ، تکمیل ساختمان نیمه کاره استانداری و بیمارستان خرم آباد، تکمیل جاده پلدختر به خرم آباد، تکمیل جاده کوهدشت به خرم آباد و محور کوهدشت به زانوگه و تکمیل چهار خطه بابا زید به سیمره، تکمیل تصفیه خانه فاضلاب الشتر و تکمیل راه ارتباطی الشتر به بروجرد دانست.