توصیههای پلیس درباره خودروهای پارک شده در پارکینگ اربعین
فرمانده پلیس راه راهور فراجا گفت: زائرانی که با خودروی شخصی به مرز میآیند، توجه داشته باشند که از گذاشتن مواد ضدعفونی کننده، اسپری و الکل در داخل خودرو جدا خودداری نمایند و سرباتری خودروهایشان را در بیاورند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، سردار حسن مومنی با حضور در برنامه صبح به خیر در این باره توضیحاتی ارائه داد.
مجری: از اقدامات پلیس راهور در تسهیل پیاده روی اربعین بفرمائید.
پاسخ: امسال ایام اربعین با سالهای گذشته تفاوت دارد، چرا که با تعطیلات پایانی شهریور ماه تداخل پیدا کرده است، ما معمولاً همه ساله در شهریور ماه بیشترین مسافرتها، ترددها و متاسفانه جان باختگان را در این ماه داریم.
مجری: بله، خیلیها میگویند که شهریور با فروردین برای ما یکی است!
پاسخ: بله در اواخر شهریور، تردد و مسافرت زیاد است، امسال هم ایام اربعین با سفرهای شهریور متقارن شده است، لذا هم ما و هم عزیزان باید، بیشتر مراعات کنند و از تخلفات حادثه ساز جلوگیری کنند. پلیس راهور و پلیس راه در آماده باش صد در صد هستند و از دهم شهریور ماه نیروهایی که باید به سمت مرزهای خروجی مستقر شوند و نیروهای کمکی با توان کامل، آماده خدمت رسانی به زائران کربلا هستند و براساس برآوردی که شده است، تقریباً بالای ۴ میلیون جمعیت امسال به زیارت اربعین مشرف میشوند.
مجری: با توجه به اینکه امسال با حجم بیشتر زائران امام حسین روبرو هستیم و سفر به کربلا از چند سال گذشته بیشتر شده است، چه تعدادی از مسیرها را برای اعزام هموطنان باز و هموار میکنید؟
پاسخ: ما مبنای خروج از مرز را سال ۹۸ قرار دادیم که بیش از سه میلیون نفر بود، الان پیش بینی ما این است که بیشتر از سال ۹۸ است و با آمادگی کامل در خدمت مردم عزیز خواهیم بود، توصیه ما این است که در صورت امکان، سفرهایشان را تقسیم کنند و فقط به سمت مرز مهران نروند، چراکه بیشترین حجم تردد را در مرز مهران داریم، در سال ۹۸ فقط ۶۰ درصد تردد از مرز مهران بود، ۲۷ درصد از شلمچه، ۱۰ درصد چذابه و ۳ درصد مرز خسروی که مرز مهران و شهر مهران زیر ساختها مناسبی برای این حجم جمعیت ندارد، با این وجود، سال ۹۸ بالغ بر ۲۵۰ هزار نفر و ۲۴۰۰ اتوبوس در یک روز از این مرز تردد میکردند که کار بسیار سختی است.
مجری: واقعاً شگفت انگیزه تعداد خیلی بالاست!
پاسخ: با ایمن سازی دو پل انتهای کمربند غربی مهران، به زودی شاهد بازگشایی این کمربندی خواهیم بود.
مجری: آیا این موضوع از ترافیک ناشی از ماندن اتوبوسها در شهر جلوگیری میکند؟
پاسخ: بله، کمربند غربی مختص اتوبوسها و خودروهای امدادی خواهد بود، خودروهای سواری و شخصی از این مسیر عبور نخواهند کرد و با پارک خودرو خود در پارکینگ ابتدایی شهر مهران که پارکینگ اربعین است، با اتوبوسهای شهری تا مرز بدرقه خواهند شد و سفر را ادامه خواهند کرد.
مجری:سردار شما چه توصیهای برای کسانی که میخواهند سفر زمینی داشته باشند دارید؟
پاسخ: امسال ستاد اربعین اعلام کرده است که خودروهای شخصی بیشتر تردد داشته باشند، لذا توصیه ما این است که تمامی خودروها قوانین و مقررات رو رعایت کنند، متاسفانه در یک آماری میزان جان باختگان ناشی از تصادف در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ در مرزهای خروجی و استانهای هدف که در مسیر قرار دارند بیشتر بود. سه استان خوزستان، کرمانشاه و ایلام به عنوان استانهای هدف اصلی و سه استان همدان، مرکزی و لرستان به عنوان استانهای مسیر در بازه اربعین، ۳۵ درصد جانباختگان را به خودشان اختصاص دادند که آمار بالایی است و توصیه ما این است که زائران از مرزهای خوزستان، شلمچه و چذابه که زیر ساختهای خوبی دارند، گذر کنند.
مرزهای شلمچه و چذابه زیر ساختهای بهتری دارند، برای مرز مهران هم تلاش زیادی شد که با چهار بانده شدن ایلام تا مهران از بار ترافیکی کاسته شود. ظرفیت مهران ظرفیت محدودی است لذا برای این حجم تردد سخت است، هموطنانی که میخواهند از مرز مهران تردد داشته باشند باید آمادگی معطلی، ترافیک و ازدحام خودروها را داشته باشند. در قرارگاههای عملیاتی فراجا که از نقطه صفر مرزی رصد میشود تا داخل کشور، با توجه به شدت گرمایی که امسال شاهد آن هستیم که میتواند خطرناک هم باشد، استانهای معین برای اقامت زائرین عزیز و توقف اتوبوسها در نظر گرفته شده است تا زائران ساعتی استراحت کنند، لذا با همکاری با ما در استانهایی مثل همدان یا کرمانشاه میتوانند استراحت کوتاهی داشته باشند، تا حجم گروههایی که باید از گیتهای گذرنامه و مرز عبور کنند با این وقفه، کاهش پیدا کند.
مجری: سردار پایش مسیر چطور انجام میشود؟ چطور باید بدانید که چه تعداد اتوبوس در مسیر ورودی و خروجی است تا بتوانید وقفهای را در استانهای معین ایجاد کنید؟
پاسخ: هم از طریق دوربینهای نظارتی و هم از طریق سامانه، اتوبوسها را مجهز کردیم و از این طریق میدانیم که چه تعداد اتوبوس و چه تعداد از زائرین عزیزمان در مرز هستند، برآورد میکنیم که اگر این تعداد اتوبوس ورود پیدا کند و مجدد به تعداد زائران اضافه میشود، طبیعتا، تراکمش بالا میرود و لذا مجبور هستیم با عملیاتی تاخیری، هموطنان عزیزمان را در جایی مناسب متوقف کنیم، تا مسیر باز شود. یا اگر به طور مثال در مسیر ایلام به مهران تصادفی صورت گرفته باشد، در این صورت مجبوریم، تعدادی از رائران را در استانهای قبلی یا حتی کرمانشاه توقف بدیم و یا درخواست کنیم به سمت مرز آرامتر حرکت کنند تا این مسیر باز شود.
مجری: بر مبنای پایشی که از مسیرها انجام میدهید، خودروها را در مسیر متوقف میکنید و یا دستور حرکت میدهید؟
پاسخ: بله همین طوراست. به هموطنان توصیه میکنیم که قبل از حرکت، تنظیمات کولر و سایر معاینات فنی خودروهایشان را بررسی کنند و با آمادگی مسافرت خود را آغاز کنند. هموطنان توجه داشته باشند که به هنگام بازگشت، خستگی پیاده روی موجب تصادف و واژگونی خودروها میشود؛ لذا توصیه میکنیم عجله نکنند و قبل از حرکت حتما استراحت کافی داشته باشند.
مجری: از الان چه تعدادی از عوامل پلیس در مسیرها مستقر هستند و تقسیم کاری میان آنها چگونه است؟
پاسخ: حدود ۸ هزار نفر از نیروهایمان برای اجرای عملیات در رزمایش بزرگ اربعین حسینی آمادگی دارند و ما بر اساس تجربهای که از سالهای قبل داشته ایم، نیروهایمان را در مرزها تقسیم کرده ایم، ۶۰ درصد ترددها از مرز مهران است و حجم بیشتری از نیروها در آنجا مستقر هستند.
مجری: از سایر استانها هم نیروی کمکی گرفته اید؟
پاسخ: بله از استانها هم نیروهای کمکی آورده ایم. همچنین تیمهایی را در ستاد پلیس راهور و استانهای معین آماده کرده ایم که در صورت نیاز آنها را هم برای تسهیل امور زائران اربعین به منطقه اعزام کنیم.
مجری: چه تدابیری درباره پارکینگها اندیشیده شده است؟
پاسخ: شهرداریها متولی آماده کردن پارکینگها هستند. نظم دهی در داخل پارکینگها با شهرداری و بیرون پارکینگ با پلیس است. مرز چذابه، ۳ پارکینگ دارد. در مرز مهران، وقتی زائران به ابتدای مهران نزدیک میشوند، خودروهایشان را در پارکینگ اربعین که در سمت چپ جاده است، پارک کنند و از آنجا با اتوبوسهای شهری به مرز بروند. زائرانی که با خودروی شخصی به مرز میآیند، توجه داشته باشند که در طول مسافرت شان به عراق، مراقب سوئیچ خودروشان باشند تا به هنگام بازگشت در مرز مهران سردرگم نشوند. همچنین زائران از گذاشتن مواد ضدعفونی کننده، اسپری و الکل در داخل خودرو جدا خودداری نمایند، چون هوای آنجا خیلی گرم است و امکان آتش سوزی وجود دارد. به احتمال زیاد باتری خودروها به علت چند روز کار نکردن، خالی شوند، لذا زائران سرباتری را در بیاورند.
مجری: امسال نظارت بر اتوبوسها چگونه است؟
پاسخ: دو روز گذشته، روسای پلیس راه استانها و مدیران کل راهداری استانها همایش مشترکی داشتند که در آنجا هماهنگیهای لازم صورت گرفت و سازمان راهداری نظارت کاملی بر اتوبوسها دارند، اما اگر زائران تخلفی از رانندگان اتوبوسها مشاهده کردند، حتما با شماره ۱۲۰ تماس بگیرند و یا به شمارههای ۱۱۰ و ۱۲۰ پیامک بزنند تا با آنها برخورد قانونی صورت بگیرد. پیشنهاد کرده ایم، بنرهایی به اتوبوسهای زائران زده شود تا با خودروهای دیگر اشتباه گرفته نشود.
مجری: زائران میتوانند از مرزهای مختلف که نزدیک استان شان است، تردد نمایند؟
پاسخ: مرزهای شلمچه و چذابه در خوزستان، مرز مهران و سومار در ایلام، مرز خسروی در کرمانشاه و مرز تمرچین در پیرانشهر آماده حضور زائران اربعین هستند. زائران توجه کنند که مرز سومار فقط برای تردد خودروهای موکبها است؛ تردد در مرز خسروی از ۵ صبح تا ۵ عصر است و تبادلات تجاری هم از این مرز انجام میشود.