پخش زنده
امروز: -
پژوهشهای جدید نشان میدهد، یخچالهای طبیعی سوئیس به نصف کاهش یافته و این ، موضوع نگرانیها درخصوص تغییرات اقلیمی شده است .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، بر اساس یک پژوهش جدید، از اوایل دهه ۱۹۳۰ تاکنون، نصف بیشتر حجم کل ۱۴۰۰ یخچال طبیعی در سوئیس از دست رفته است. بر اساس اظهارات پژوهشگران، با افزایش نگرانیها درخصوص تغییرات اقلیمی، پسرفت تودههای یخی سرعت گرفته است.
مؤسسه فناوری فدرال زوریخ (یک مؤسسه آموزش عالی ائتلافی معتبر) و مؤسسه تحقیقاتی فدرال سوئیس به تازگی یافتههایشان را اعلام کردهاند که حاصل اولین بازسازی روند از بین رفتن یخها در سوئیس در قرن بیستم است. بر اساس اعلام این مؤسسات این بازسازی تا حدی بر اساس تجزیهوتحلیل تغییرات مکاننگاری (توپوگرافی) یخچالهای طبیعی از سال ۱۹۳۱ (۱۳۰۹) انجام شده است.
پژوهشگران تخمین زدند که حجم یخچالهای طبیعی طی ۸۵ سال بعدی، تا سال ۲۰۱۶، نصف شده است. از آن به بعد، ۱۲ درصد حجم یخچالهای طبیعی، فقط طی شش سال، از بین رفته است.
دَنیل فارینوتی (Daniel Farinotti)، یکی از نویسندگان مقالهای که در مجله علمی کرایوسفر (The Cryosphere) چاپ شد، گفت : پسرفت تودههای یخی سرعت گرفته است. مشاهده این پدیده از نزدیک و تعیین کمیت ابعاد تاریخی آن اهمیت دارد؛ زیرا به ما اجازه میدهد بر اساس آن به پاسخ یخچالهای طبیعی به تغییرات اقلیمی پی ببریم.
مساحت یخچالهای طبیعی سوئیس، حدود نیمی از کل یخچالهای طبیعی آلپ در اروپا است.
تیمهای پژوهشی، یخچالهای طبیعی را تحت مشاهدات بلندمدت قرار دادند. مشاهدات آنها شامل بررسی عکسهای زمینی و هوایی و قله کوهها بود. ۲۲ هزار عکس از قلهها بررسی شد که در مدت زمانی بین دو جنگ جهانی گرفته شده بود. پژوهشگران، با استفاده از منابع متعدد، توانستند جاهای خالی را پر کنند. طی سالها، فقط تعداد کمی از یخچالهای طبیعی سوئیس به طور منظم بررسی شده بودند.
پژوهشگران از روشهایی استفاده کردند که قدمت آنها به چندین دهه میرسید؛ زیرا میخواستند شکل و موقعیت تصاویر زمین را مقایسه کنند. آنها از دوربینها و ابزارهایی استفاده کردند که اندازهگیری زوایای مناطق خشکی را میسر میکرد. تیمهای پژوهشی مکاننگاری سطح یخچالهای طبیعی را در لحظات متفاوت با هم مقایسه کردند تا بتوانند تحول حجم یخها را محاسبه کنند.
بر اساس اظهارات پژوهشگران، همه یخچالهای طبیعی سوئیس با سرعت یکسان آب نشدهاند. ارتفاع، مقدار تکههای یخچالهای طبیعی و صاف بودن «پوزه» یخچال، یعنی پایینترین قسمت آن که آسیپپذیرترین بخش آن در برابر ذوبشدن است، همگی بر سرعت پسرفت تودههای یخی تأثیر میگذارند.
پژوهشگران همچنین دریافتند که در دو دوره، در دهههای ۱۹۲۰ و ۱۹۸۰، توده یخچالها رشد پراکنده را تجربه کردند؛ اما این روند تحت تأثیر روند گستردهتر کاهش ، قرار گرفته است.
یافتههای پژوهشگران حاوی معانی گستردهای برای منابع انرژی بلندمدت سوئیس است؛ زیرا بر اساس دادههای دولتی، نیروی برقیآبی تقریباً ۶۰ درصد برق سوئیس را تأمین میکند.