پخش زنده
امروز: -
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از تشخیص اختلالات شنوایی در ۳۳۴ نوزاد در استان فارس خبر داد .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس،دکتر عباس رضاییان زاده گفت: نقص شنوایی یکی از اصلیترین عوامل معلولیت نوزادان است و عوارض جدی در تکامل رشد کودک از جمله گفتار، مهارتهای ارتباطی و شناختی دارد.
وی با بیان اینکه بر اساس آمار میزان اختلالات شنوایی ناشی از مسایل ژنتیکی در ایران از میانگین جهانی بالاتر است، افزود: ۶۰ تا ۷۰ درصد از اختلالات شنوایی در کشور در خانوادههایی که ازدواج فامیلی داشته اند گزارش شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز غربالگری نوزادان از نظر شنوایی را مؤثرترین راه برای شناسایی زودهنگام ابتلا به این مشکل برشمرد و گفت: بیش از ۶۰ درصد از موارد کم شنوایی و ناشنوایی با اقدامات اولیه و مدیریت مناسب از راه جراحی و استفاده از وسایلی مانند سمعک و کاشت حلزون قابل درمان هستند.
دکتر رضاییان زاده با بیان اینکه از سال ۹۹ با هدف تشخیص زودهنگام اختلالات شنوایی، غربالگری شنوایی برای نوزادان در استان فارس راه اندازی شده است، گفت: در حال حاضر غربالگری شنوایی نوزادان ۳ تا ۵ روزه همزمان با غربالگری بیماریهای متابولیک در ۲۷ مرکز غربالگری اولیه در حال انجام است و تاکنون ۷۸ هزار و ۲۳۳ نوزاد در استان فارس از نظر شنوایی مورد ارزیابی قرار گرفته اند.
وی با بیان اینکه مراکز غربالگری اولیه موارد مشکوک به نقص شنوایی را به ۱۱ مرکز تخصصی که با همکاری بهزیستی استان و انجمن شنوایی سنجیها راه اندازی شده اند، ارجاع میدهند، افزود: به کمک این مراکز تا کنون ۹۹ نوزاد با نقص شنوایی کم، ۱۸۲ نوزاد با نقص شنوایی متوسط، ۳۲ مورد با نقص شنوایی شدید و ۲۱ نوزاد با نقص شنوایی عمیق در استان شناسایی شده اند.
دکتر سید بصیر هاشمی، رییس مرکز کاشت حلزون شنوایی فارس نیز گفت: اقدامات مراکز غربالگری در تشخیص زودهنگام اختلالات شنوایی در درمان و بهره مندی این کودکان از نعمت شنوایی بسیار موثر است.
وی کاشت حلزون شنوایی از جراحیهای فوق تخصصی برای درمان ناشنوایی برشمرد و افزود: این جراحی پیشرفته در مراکز ۱۵ گانه کشور که شیراز یکی از بزرگترین آنهاست در حال انجام است.
وی افزود: سالانه حدود ۱۵۰ کاشت حلزون شنوایی در شیراز برای بیماران ناشنوا از فارس و استانهای جنوبی کشور انجام میشود که ۸۰ درصد از این بیماران را کودکان تشکیل میدهند.
دکتر هاشمی گفت: کاشت حلزون شنوایی به دلیل هزینه حدود سیصدمیلیون تومانی پروتز، عمل جراحی پرهزینهای است که در حال حاضر با کمکهای دولت، خیرین و بهزیستی، با تعرفههای دولتی انجام میشود و خانواده بیماران هزینه اندکی میپردازند.
رئیس مرکز کاشت حلزون استان فارس گفت: در شیراز با توجه به مراجعه بیماران جنوب کشور سالانه حدود ۲۰۰ پروتز کاشت حلزون شنوایی مورد نیاز است که امیدواریم با تامین این تعداد، لیست انتظار به صفر برسد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مرداد ماه در حاشیه دیدار با اقشار گوناگون مردم شهرستان انار، از آغاز طرح ملی «کاشت حلزون شنوایی» و رایگان شدن این عمل جراحی برای کودکان زیر ۴سال خبر داده بود .