پخش زنده
امروز: -
معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: معاونت پرستاری در دولت سیزدهم برنامه خود را بر سه محور مطالبات، توسعه و ایجاد کلینیکها و تخصصی سازی متمرکز کرده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ عباس عبادی افزود: اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری پس از ۱۵ سال، که از مطالبات معاونت پرستاری بوده در ۵ تیر امسال مصوب و ابلاغ شده است و در این راستا، میزان ۵ هزار میلیارد تومان اعتبار در بودجه سال ۱۴۰۱، دیده شد.
وی با بیان اینکه تدوین دستورالعمل اجرای تعرفههای خدمات پرستاری در HIS منجر به اجرایی شدن کدهای مربوط شده است، ادامه داد: تدوین دستورالعمل بازتوزیع کارانه پرستاران مشمول قانون تعرفه گذاری نهایی شده و به زودی ابلاغ میشود که براساس آن امیدواریم از مهرماه پرداختی پرستاران با احتساب معوقه از ابتدای فروردین ماه سال جاری براساس قانون تعرفه گذاری صورت گیرد.
معاون پرستاری وزارت بهداشت همچنین از ابلاغ دستورالعمل نحوه آنکالی کادر پرستاری در بیمارستانها خبر داد و گفت: این دستورالعمل در راستای نظاممند کردن نحوه پرداخت به حضور کارکنان آنکال کادر پرستاری شاغل در بیمارستانها و به منظور ارائه به موقع خدمات و مراقبتهای با کیفیت در خارج از وقت اداری مقرر و یا ایام تعطیل (موضوع تبصره ۱ ماده ۸۷ آیین نامه اداری و استخدامی کارمندان غیرهیأت علمی) تدوین و ابلاغ شد.
آغاز آزمایشی طرح الکترونیک سازی ثبت و گزارش نویسی پرستاری
عبادی افزود: در راستای اجرای طرح الکترونیک سازی ثبت و گزارش نویسی پرستاری و به منظور ساماندهی و یکسان سازی گزارشها و به کارگیری فرآیند پرستاری در ارائه و گزارش دهی مراقبتها و همچنین، کاهش زمان مستندسازی و افزایش ساعات مراقبت مستقیم از بیماران، این طرح به صورت پایلوت در دو دانشگاه علوم پزشکی تهران و لرستان انجام و زیر ساختهای لازم بررسی شد و پس از ایجاد زیر ساختهای لازم در همه دانشگاهها اجرایی خواهد شد.
وی ادامه داد: همچنین انجام و طراحی امضای الکترونیکی برای پرستاران که در دست پیگیری است، اقدام عملی آن آغاز خواهد شد.
تأسیس درمانگاههای مراقبت تسکینی؛ به زودی
معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: در ارائه طرح آزمایشی درمانگاههای مراقبت تسکینی، تفاهم نامه همکاری با دانشگاههای علوم پزشکی گیلان، اهواز و مشهد برای تأسیس کلینیک مراقبت تسکینی منعقد شده و برای تأمین زیر ساختها و الزامات راه اندازی درمانگاه، تأمین اعتبار شده است.
طراحی شاخصهای حساس به مراقبت پرستاری
عبادی همچنین از ارسال شاخصهای ساختاری، فرایندی و برآیندی بر اساس مرور متون تدوین به دانشگاههای علوم پزشکی خبر داد و افزود: پس از جمع آوری نظرات، شاخصهای نهایی به شیوه دلفی انتخاب شد (زخم بستر، سقوط، مدیریت درد و رضایت بیمار و خانواده) و فرمول و شناسنامه شاخصها با مشارکت معاونت درمان طراحی شده است، همچنین تهیه پلتفرم مربوطه برای ورود دادهها در سامانه MCMC در دست انجام است.
اجرای طرح پرستاری پیگیری
وی با بیان اینکه طرح آزمایشی پرستار پیگیری پس از اجرا در یک بازه زمانی یک ساله با نتایج مثبت و موفقی همراه بود، ادامه داد: نسخه چهارم دستورالعمل اجرایی طرح برای پنج بیماری غیر واگیر و مزمن شایع (نارسایی قلبی، بیماریهای مزمن تنفسی، سکته مغزی، دیابت و سرطان)، در ادغام با کلینیکهای آموزش بیمار مستقر در بیمارستانها، تدوین و شاخصهای اثربخشی برنامه، شناسنامه شاخصها و طراحی ابزارهای اندازه گیری پیامدها تهیه شد که در خرداد ۱۴۰۱ در قالب دستورالعمل اجرایی واحد پرستاری آموزش و پیگیری بیمار به دانشگاهها ابلاغ شد.
معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: این واحد، با هدف پیشگیری، حفظ و ارتقای سلامت گیرندگان خدمت به نحوی که بتوانند بالاترین سطح خودمدیریتی و عملکرد را حفظ کنند، تأسیس میشود.
عبادی، توسعه مراکز مراقبت پرستاری در منزل از یک هزار مرکز به هزار و ۳۳۵ مرکز و بازنگری تعرفه خدمات پرستاری در منزل و اضافه کردن خدمات جدید در دبیرخانه شورای عالی بیمه را از دیگر اقدامات معاونت پرستاری در یک ساله اخیر عنوان کرد.
طرح بیمارستان الگو
وی گفت: پس از احصای فرآیندهای غیر مرتبط با مراقبتهای پرستاری از دانشگاههای علوم پزشکی به منظور اصلاح کلیه فرآیندهای پرستاری، در هر منطقه آمایشی، یک بیمارستان به عنوان بیمارستان آزمایشی برای اجرای «طرح بیمارستان الگو» معرفی شود.
معاون پرستاری وزارت بهداشت افزود: در مرحله اول، مقرر شد سه فرآیند شامل نمونه گیری، اخذ رضایت آگاهانه و انجام مشاورهها که بیشترین شکایت در بیمارستانها تلقی میشود، مورد بازبینی و اصلاح قرار گیرد، اکنون در هر منطقه یک بیمارستان انتخاب شده و بازدید تیم کارشناسانی معاونت از بیمارستانها در دست انجام است.
عبادی ادامه داد: برگزاری سومین آزمون صلاحیت حرفهای گروه پرستاری در بهمن ۱۴۰۰ با همکاری مرکز سنجش وزارت بهداشت با حضور ۶ هزار و ۸۶۶ نفر و برنامه ریزی برای چهارمین دوره آزمون صلاحیت حرفهای گروه پرستاری در مهر امسال انجام خواهد شد.
وی گفت: همچنین، تاکنون حدود ۴۶ هزار پروانه صلاحیت حرفهای صادر شده است، بنا داریم با برگزاری آزمون به صورت دو بار در سال و راه اندازی سامانه صدور پروانه صلاحیت حرفهای در سال ۱۴۰۱ و صدور الکترونیکی پروانه، تمامی مشاغل گروه پرستاری پروانه صلاحیت حرفهای را دریافت کنند.
تهیه اساسنامه انجمنهای علمی پرستاری
معاون پرستاری وزارت بهداشت افزود: امسال چهار انجمن علمی پرستاری «سلامت جامعه و سالمندی ایران، پرستاری بزرگسالان ایران، پرستاری کودکان ایران و مدیریت پرستاری ایران» به تصویب رسید. با تصویب این چهار انجمن تعداد انجمنهای پرستاری به ۶ انجمن رسید.
ایجاد داشبورد اختصاصی معاونت پرستاری
عبادی ادامه داد: داشبورد اختصاصی معاونت پرستاری در راستای دسترسی سریع معاونت پرستاری وزارت بهداشت به اطلاعات کارکنان گروه پرستاری (پرستار، اتاق عمل، هوشبری، بهیار، کمک پرستار؛ کمک بهیار و فوریتهای پزشکی شاغل در بیمارستان) در همه بیمارستانها و مراکز درمانی تابعه و تحت پوشش دانشگاه؛ دانشکدههای کشور با استقرار بر بستر سامانه MCMC ایجاد شده است.
معاون پرستاری وزارت بهداشت در یک ساله گذشته به علت مدیریت میدانی و احصای مشکلات از نزدیک، از دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی علوم پزشکی اهواز، آبادان، لرستان، اردبیل، فسا، زنجان، هرمزگان، گلستان، البرز، چهارمحال و بختیاری، اردبیل، لارستان، همدان و همچنین حضور در میز خدمت دانشگاههای زنجان، هرمزگان، گلستان، البرز، چهارمحال بختیاری و همدان، حضور یافت.